Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4 tunnin työviikko

Kirjoitettu 19.05.13
Esseen kirjoittaja: Samuel Saukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: 4 tunnin työviikko
Kirjan kirjoittaja: Timothy Ferriss
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Unelmana 4 tunnin työviikko
Paras kirja, minkä olen lukenut Tiimiakatemialla!
Tämä kirja oikeasti motivoi. On se Timothy Ferries oikeasti aivan uskomaton äijä. Tämä ihmemies tienaa neljän tunnin viikkotyöskentelyllä 100 000€ kuussa. Lisäksi hän saavuttanut aivan uskomattomia asioita elämässään yksinkertaisella periaatteella: saavuta paljon, mahdollisimman vähällä työmäärällä.

Kirjan pääopetuksena on unohtaa kahdeksasta neljään työviikko. Opuksesta löytyy paljon käytännönläheisiä vinkkejä tehokkaaseen työtapaan. Auttaa muistuttamaan, että vain lopputuloksella on väliä, ei pitkillä työpäivillä. Kirja auttaa lukijaansa toteuttamaan unelmaa: asua missä vain ja ryhtyä uusrikkaaksi. Kirjailija rikkoo perus oletukset, jossa ansainta taistelee nautiskelua vastaan. Miksei niitä voisi yhdistää? Neuvoja ylipäätänsä, joita noudattamalla voi saavuttaa paljon enemmän vähemmällä vaivalla. Eli todellakin minua varten.
Kirja motivoi minua niin paljon, että päätin laittaa selvät tavoitteet tekemisille ja keskittyä vain keinoihin, kuinka saavuttaa ne. Aloitan pikkuasioista eli olen tehnyt seinälle aikajanan. Siihen laitan pää- ja välitavoitteet mm. salitreeni (painokohtaiset tavoitteet), Projektikohtaiset esim. Saunalauta liikevaihto ja risteilytavoitteet. Aikajanaan on myös lomamatkat laitettuna, esim. 16.12 – 15.1 Kaakkois-Aasian reissu. Eli kaikki, joilla on oikeasti merkitystä elämässäni, ei pikkuasioita.

Baarista lähtee täys kymppi helpommin matkaan kuin kahdeksikko
Lähdetään liikkeelle oman mielenmallin murtamisesta.
Meistä ihmisistä 99 prosenttia on vakuuttunut kyvyttömyydestään saavuttaa mitään suurta, joten me tähtäämme helposti keskinkertaiseen. kilpailun on siis raivoikkainta ”realististen” tavoitteiden kohdalla. Katso huviksesi yökerhojen tanssilattiaa. Kahdeksikon naisista se suurin kilpailu on. Miksi? Luulemme, ettemme voi saada sitä täyden kympin naista ja yliarvoimme kilpailijamme. Emme ole poikkeuksia, niinhän tekevät kaikki muutkin. Joten tämän täyskympin ympärille kukaan ei uskalla edes tulla. Lopetetaan se muiden yliarvioiminen ja oma aliarviointi heti alkuunsa.

Miksi me ihmiset sitten rakennamme itsellemme muurin övereihin tavoitteisiin? Johtuuko se siitä, että ne rikkoisi yleiset olettamukset? Luulemmeko, että keskinkertaisuus on oikea ratkaisu? Emme edes yritä niitä övereitä, enkä puhu nyt Suomalaisesta juomakulttuurista… Paljon helpompaa on ajatella keskinkertaisesti tai pyrkiä vain ”ylempään keskiluokkaan.” Kirjailijan mukaan on helpompi tienata miljoona kuin sata tuhatta. Miksi tyytyä Mersuun, jos voi Ferrarin saavuttaa?

Miksi sitten ne överit tavoitteet olisi helpompi saavuttaa?
Epätavallisen hankala tavoite nostattaa adrenaliinipiikin, joka antaa kestävyyttä voittaa jokaisen tavoitteen kohdalla väistämättä eteen tulevat koettelemukset ja vaikeudet. Tavanomaiselle tasolle rajoittuvat realistiset tavoitteet eivät ole inspiroivia, ja siksi ne tuottavat polttoainetta vain ensimmäiseen tai toisen ongelman voittamiseen, ja sitten pyyhe jo heitetäänkin kehään…

Mitä haluat?

Älä vastaa tähän.
Et kuitenkaan tiedä.
Useimmat eivät koskaan tule tietämään. ”En mä tiedä, mitä mä haluan…”
Eli turha elää elämää aggressiivisesti odottamalla. Turha haaveilla lottovoitosta, jos ei edes lottoa.
Mitä haluat? on aivan liian epätarkka kysymys, unohdetaan se saman tien!
Vaan kysy: mikä sinua innostaa? Mikä saa sinut syttymään? Tämä oli niin hienosti oivallettu, että aion ostaa kartongin ja laittaa siihen ylös kaikki mikä minua innostaa. Ehkä myöhemmin niistä saa muodostettua jotain järkevää ja ymmärrän vihdoin, mitä haluan. Halu lähtee Innostuksesta!

Työkalu unelmien toteuttamiseen
1. tavoitteet muuttuvat monimerkityksistä tarpeista selkeiksi askeleiksi.
2. ollakseen toimivia tavoitteiden tulee olla lähes epärealistisia.
3. unelmajanan keskiössä ovat toimet, jotka täyttävät työn loppumisesta syntyvän tyhjiön. Miljonäärien tapaan eläminen vaatii kiinnostavaa tekemistä, ei pelkästään kadehdittavien tavaroiden ostamista.

Älä pakene ja anna epämukavuusmörön kasvaa
Tärkeimmät toimenpiteet eivät ole koskaan mukavia. Kannattaa opetella sietämään epämukavuutta ja selättämään se. Fiilis omien epämukavuusmörköjen voittamisen jälkeen on aivan uskomaton. Epämukavia tilanteita syntyy kokoajan. Niitä voi hiiren lailla paeta tai olla mies ja tarttua epämukavuusmörköä sarvista. Näin mörkö ei pääse kasvamaan, vaan itse pääset!

Lopuksi Timothy Ferriesin käytännönvinkki oman mukavuusalueen laajentamiseen.
Eli rentoudu julkisella paikalla. Mene kahtena päivänä makuulle julkiselle paikalle, mieluiten lounasaikaan. Paikka voi olla esimerkiksi ruuhkainen jalkakäytävä tai suosittu kahvila. Asetu vain maahan makuulle noin kymmeneksi sekunniksi ja jatkat sen jälkeen, mitä olit tekemässä. HUOM! Älä selittele mitään. Jos joku kysyy jälkeenpäin, sano vain ”Minua vain huvitti asettua makuulle hetkeksi.”
Kun miljonääri häviää vedon – Sir Richard Branson

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!