Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pidän itseäni neuvoittelijana ja monia näkökulmia avaavana keskustelijana. Olen tottunut työskentelemään tiimiympäristöissä ja Tiimiakatemialla sisäistänyt entistä paremmin kuuntelutaitojen ja sanattoman viestinnän merkityksen. Viestin mielestäni hyvin emotionaalisella tasolla ja tunnistan tilanteiden tunnelatauksia.

Innostun nopeasti uusista mieleeni juolahtavista ajatuksista enkä aina pidättele niitä ideoitani tai valmistele sanallista ulosantia valmiiksi. Olen kuullut, että ajatuksiani on välillä vaikea seurata tai ymmärtää. Totuttuihin tapoihini kuuluu miettiminen ennen puhumista, siksi uskon, että puhumistani ennen ajattelua on vaikea seurata. Virallisissa tilaisuuksissa käyttäydyn varautuneesti ja vetäydyn helposti eritavalla keskusteluista kuin muulloin. Tulen toimeen hyvin pienissä ryhmissä, sillä ei ole merkitystä kuinka hyvin tunnen henkilöt, salliva ja kannustava ilmapiiri lisää osallistumistani keskusteluihin. Pyrin myös omalla viestinnälläni lisäämään tsemppiä! Pystyn olemaa vastuurooleissa, mitä pienempi ryhmä, sitä mielyttävämpää se on. Olen myös esiintynyt lavoilla ja yleisön edessä ja nautin siitä ja taitojeni kehittymisestä.

Kohtaamiset

Verkostoitumiskokemuksia minulla on erilaisista tapahtumista ja koen, kerta kerran jälkeen parantuvani pikakeskusteluissa ja small talkissa. Tilaisuus itsessään määrittelee paljon verkostoitumisinnokkuuttani. Hankalaa on kuunnella pitkiä aikoja ihmisiä, jotka kertovat itsestään ja kääntävät keskustelun omiin ajatuksiinsa.

Sosiaalinen media

Käytän päivittäin sähköpostia, facebookia ja instagramia. Puhelinkeskustelut ja tietokoneneuvottelut ovat mielestäni hieman kiusallisia kun osa viestinnästä tuntuu jäävän pois, tai sitten se johtuu omasta kokemattomuudestani. Lisää harjoitusta tarvitsen mielestäni yleisön osallistamiseen ja

Vahvuuteni:
+ Rauhallinen puhetyyli

+ Selkeä artikulointi

+ Tauotus ellen villiinny

+ Länsäolo tilanteessa

+ Omat sanonnat

Kehitettävät puoleni:

– Kehollinen viestintä ja erityisesti käsien käyttö

– Tesktintuottamisen viimeistelyvaiheen viiveet

– Käsiala

– Pointin tuomisessa kestää välillä liian kauan

 

Selkeä ja inspiroiva viestintä, joka herättää ajatuksia. Haluan oppia puhumaan pidempiä virkkeitä, vertailemaan ääneen ja selkeyttämään omaa verbaalista viestintääni. Pidän vertailevasta ja näkökulmat huomioon ottavasta keskustelusta ja sallivasta eleettömästä ja eleellisestä viestinnästä. Viestiessä pyrin ymmärtään toisten viestijän elämän ja kulttuurin viitekehyksen ennen kuin tarjoan mielipiteitäni.

Kolme kehitystavoitettani:

  • Inspiroiva viestintä
  • Selkeät, pidemmät ajatuksen juoksut ulostettuna
  • Sanakikkailut

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!