Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Aivot työssä

Kirjoitettu 28.11.19
Esseen kirjoittaja: Henrikki Kulmala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Aivot työssä
Kirjan kirjoittaja: Minna Huotilainen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 4. Johtaminen, 7. Innovointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Väsyttää, nälkä, päätä särkee ja vituttaa. Siinä ne perus ongelmat mitkä vaivaavat ihmistä, kun elintavoissa ei ole kaikki balanssissa. Niin kuin moni muukin ihmisen peruselintoiminto aivot tarvitsevat riittävästi ravintoa, liikuntaa ja ennen kaikkea lepoa toimiakseen ongelmitta. Minna Huotilaisen kirjassa ”Aivot työssä” käsitellään aivojen toimintaa ja edellytyksiä parhaalle mahdolliselle aivotyöskentelylle. Mitkä ovat ne edellytykset ihmisellä, jotta se voi oppia ja kehittää ajatteluaan? On sanomattakin selvää, että jos laimin lyö unen tai ravinnon ihmisen suorituskyky heikkenee mutta miksi ihmiset sitten ajautuvat tekemään niin. Itse tiedän syyllistyväni kaikkien perus asioiden laiminlyömiseen aika ajoin arjen keskellä ja seuraukset näkyvät heti päivittäisessä jaksamisessa ja työskentelyssä.

 

 

Oppiminen

 

 

Tieteellisesti katsottuna oppiminen tarkoittaa sitä, että aivot muuttuvat. Jotta ihminen mahdollistaa aivojensa kehittämisen on sen tehtävä, jotain missä hän joutuu käyttämään luovuutta, vuorovaikutus taitoja ja ongelmaratkaisu kykyä. Esimerkiksi uuden projektin parissa työskentely, jossa raamit voivat olla vielä epäselvät tai et oikein ole varma siitä mitä teet, avaa portin itsellesi kehittyä. Aito motivaatio ja kiinnostus tekemistä kohtaan kerryttää huomattavasti paljon enemmän kehitystä, sillä silloin janoat lisää tietoa ja keskittymisesi on aivan eri tasolla verrattain työhön, joka ei kiinnosta pätkän vertaa. Kirjassa kerrotaan, miten eri työpaikoilla on suhtauduttu henkilöstön kehityksen mahdollistamiseen. Voidaan huomata, että ne organisaatiot, joissa työntekijöille annetaan vapaat kädet ajatella eri mahdollisuuksia ja uusia ideoita rauhassa, menestyy muutoksen keskellä paremmin kuin sellaiset, jossa on totuttu antamaan työlle selvät raamit ja ohjeet, kuinka työt suoritetaan.

 

Kirjassa kuvaillaan ihmisen kykyä muistaa ja kehittyä seuraavan kaavan avulla

 

 

 

 

Johtaminen

 

Mielestäni mielenkiintoisin kohta koko kirjassa oli F-Securen perustajan, nykyisen hallituksen puheenjohtajan, Risto Siilasmaan haastattelu. Siilasmaa kertoo omista toiminta tavoistaan ja hänen omasta tyylistään johtaa ja ohjata alaisiaan ajattelemaan. Yrittäjämäinen asenne ja yrittäjämäinen johtajuus. Siilasmaa tarkoittaa tällä sellaista asennetta työhön, että sen tekijä tuntee omistamisen tunnetta ja vastuuta tekemästään työstä. ”Oletko koskaan pessyt vuokra-autoa? Yleensä ihmiset eivät pese. Omasta autosta pidetään huolta, mutta vuokra-auto on jonkin muun ongelma”. Näin Siilasmaa kiteyttää ajatuksensa. Mielestäni tämä ajatus tapa on juuri se mitä menestyvän organisaation henkilöstöltä vaaditaan. Se että tuntee vastuuta ja aito omistamisen tunnetta työstään saa ihmisen antamaan enemmän työlleen ja kehittyy siinä varmasti myös itse.

Itse olen päässyt kokeilemaan omia johtamisen taitoja niin akatemian aikana kuin myös ennen sitä. Kirja sai minut ajattelemaan armeija aikaisia johtaja kokemuksia. Tuolloin nuori kokelas laitettiin johtamaan isoakin joukkoa käytännössä vertaisiaan, eikä isommin ohjeita annettu. Mielestäni se oli erittäin kehittävä kokemus, sillä se ympäristö pakotti oppimaan hyvin lyhyessä ajassa paljon uusia asioita. Huomaamattaan oma mindset otti ison harppauksen eteenpäin lyhyessä ajassa, eikä mennyt kovin pitkään, kun osasi hahmottaa asiat aivan eri tavalla kuin aiemmin. Varjo puolena asiasta huomasin, että vaikka ravinto ja riittävä liikunta oli kunnossa, unenpuute ajoi jossain vaiheessa miehen aika väsyksiin.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!