Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Big potential

Kirjoitettu 29.11.19
Esseen kirjoittaja: Riku Pulkkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Big potential
Kirjan kirjoittaja: Shawn Anchor
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pieni ja iso potentiaali

Kirjassa verrattiin pientä potentiaalia ja isoa potentiaalia. Pieni potentiaali on rajoitettu menestys, jonka voit saavuttaa yksin, ja suuri potentiaali on MENESTYS, jonka voit saavuttaa vain yhdessä muiden kanssa. Meidän on oltava vuorovaikutuksessa ja tuettava toisiamme sen sijaan, että ajatellaan vain, kuinka voimme mennä pitkälle yksin tai kuinka voimme olla paras.

yhteiskuntamme on keskittynyt liian voimakkaasti ”yhden voimaan” sen sijaan, että ”toisen voima on vahvistanut meitä kaikkia”. Ja toisten vahvistuminen on avain kaikkien potentiaalimme vapauttamisessa.

 

Laajenna valtasi auttamalla muita johtamaan jokaisesta paikasta.

Achorin mukaan hyvä muutos ei ole riippuvainen siitä, että oletko itse johtotehtävissä. Auttamalla muita saavuttamaan heidän suuri potentiaalinsa, vaikka se tarkoittaa sellaisen vallan ja vaikutusvallan luopumista, josta olisi hyötyä lyhyellä aikavälillä, laajennetaan heidän valtaansa pitkällä tähtäimellä.

Kirjoittaja huomauttaa, että mitä enemmän energiaa kanavoi positiiviseen suuntaan, sitä enemmän ”valtaa” hänellä on vetää muita mukanaan. Johtajat kantavat aina vastuun koko tiimin suuntaamisesta, ja on tärkeää tehdä se positiivisessa ajattelutavan kautta.

Sen sijaan, että tunnustettaisiin sitä parasta tyyppiä, on kiitettävä hänen tukijärjestelmäänsä eli ystäviä, perhettä ja mitkä ikinä ovatkaan sinun tukiverkostosi, joka on mahdollistanut korkean suorituskyvyn. On tärkeää varmistaa, että matka lopputulokseen saa yhtä paljon kiitosta kuin kohde.

 

Super pomppia ympäröi itsensä hyvillä tyypeillä

Achor käskee ympäröimään itsemme positiivisilla vaikuttajilla. Ihmiset, jotka ympäröivät meitä, ennustavat potentiaalimme korkeuden. Joten avain superpotentiaalin luomiseen on ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka nostavat sinut ylös eikä vedä sinua alas. Tässä esimerkkinä kirjassa oli trampoliinin kuvaa. yksin hyppäämällä trampoliinilla pääset vain tiettyyn korkeuteen, mutta jos vakuutat jonkun hyppäämään vieressäsi ja ajoituksenne on oikea, se nostaa sinut paljon korkeammalle. Vertauskuva herätti nuoruuteni pomppimiset esiin ja sen kuinka iloinen olin parhaiden ystävieni kanssa pomppiessani ja lentää taivaalla.

 

Loistaa kirkkaana kuin timantti

Samalla tavoin, kun autamme muita tulemaan paremmaksi, voimme todella lisätä käytettävissä olevia mahdollisuuksia. Kun olemme oppineet koordinoimaan ja tekemään yhteistyötä ympärillämme olevien kanssa, alamme kaikki loistamaan kirkkaammin. Voimme nyt uskoa, että kuolematon sanonta on totta – jos haluat mennä nopeasti, mene yksin, mutta jos haluat mennä kauas, mene yhdessä niiden ihmisten kanssa, joista saat voimaa.

Nyt tiedämme, että suuri potentiaalimme on olemassa, ainakin jossain piilossa. Meidän on vain keskittyvä siihen, että voimme hioa toisistamme timantteja.

Yhteiskunta opettaa meille, että haluamme valmistua luokkamme parhaaksi, saada työpaikan parhaassa yrityksessä ja olla valittu työskentelemään halutuimpiin projekteihin. Miksi keskitymme siihen, että olemme menestyksekkäitä semmoisessa työssä, jossa meitä ohjaa vain ulkoisen paineen kautta tullut halu. Keskitymme suuren osan elämästä mielestäni vääriin asioihin ja ulkopuolelta tulleisiin ”pakotteisiin”.

 

Puolusta järjestelmää negatiivisilta hyökkäyksiltä.

Achorin mukaan on aina ymmärrettävä, että kielteisen viestinnän levittäminen organisaatiosta asiakkaille ja medialle on hyödytöntä. Sen sijaan on luotava järjestelmä niitä negatiivisia hyökkäyksiä vastaan, jotta ryhmä voi jatkaa työtä ja edetä. Tietysti epäonnistumiset saattavat aina tarvita tunnustusta niistä vastuussa olevissa henkilöistä. Tärkeintä on kuitenkin pitää viestintä positiivisena, koska se on onnistumisen kannalta kriittistä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!