Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mindset

Kirjoitettu 05.04.20
Esseen kirjoittaja: Aleksi Heinonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Mindset
Kirjan kirjoittaja: Carol S. Dweck
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Minulle suositeltu ja paljon puhuttu Mindset oli minulla lukulistalla pitkään. Nyt sain aikaiseksi lukea tämän Carol S. Dweckin myyntimenestyksen. Kirja kertoo kahdesta eri asennetyypistä. Ne ovat muuttumattomuuden asenne eli fixed mindset sekä kasvun asenne eli growth mindset. Kaikilta löytyy varmasti piirteitä molemmista asenteista, mutta missä tilanteissa ne esiintyvät. Kirjassa avataan sitä, kuinka eri asenteet vaikuttavat elämäämme. Mielentila ja asennoituminen vaikuttavat mahdollisuuksiin elämässä enemmän kuin lahjakkuus tai luonteenpiirteet. Epäonnistuminen ei kerro lahjattomuudesta vaan siitä, että on jotain opittavaa.

 

Muuttumattomuuden asenne

Muuttumattomuuden asenteen omaavat henkilöt ovat usein hyvin itsekriittisiä, koska haluavat toimia virheettömästi. Jos on lahjakas esimerkiksi urheilussa, niin muuttumattomuuden asenteen omaava henkilö saattaa hukata kaikki lahjansa siihen, koska eivät uskalla kokeilla uutta ja rohkeaa ettei virheetön toiminta rikkoutuisi. Asenteen omaavat välttelevät haasteita, koska eivät uskalla ottaa sitä riskiä, että heidän maineensa kärsisi. Usein he siten voivat selitellä asioita, että olisin kyllä pystynyt siihen, jos olisin yrittänyt.

Olen huomannut omassa asenteessani näitä piirteitä. Varsinkin koulumaailmassa olen aina pyrkinyt saamaan loistavat arvosanat ja yrittänyt vältellä epäonnistumisia. Luulen, että tämä johtuu pitkälti vanhempieni asettamista suorituspaineista koulun suhteen. Meidän perheessä vain arvosanat merkkasivat koulussa menestymistä. Minulle esimerkiksi uskonnon opiskelu ei ollut mitenkään mielekästä enkä kokenut sitä tarpeelliseksi. Halusin kuitenkin uskonnostakin saada hyvät arvosanat, jotta vanhempani olisivat tyytyväisiä. Olen myös jollain tapaa perfektionisti. Haluan hoitaa asiat virheettömästi ja pysyn usein omalla mukavuusalueellani. Talouspäällikkönä toimiessa huomasin, kuinka halusin aina olla kärjessä rahallisella mittarilla. Tein paljon projekteja Muutosryhmällä ja en keskittynyt uuden oppimiseen, vaan turvauduin tuttuun toimintaan, josta sai hyvin rahaa. Ajattelin, että minun ei ainakaan tarvitse selitellä sitä, miksi en ole tuonut firmalle yhtään rahaa.

Tiimissämme muuttumattomuuden asenteen huomaa hyvin projektiryhmiä valittaessa. Vastuuta vältellään ja usein jäädään omalle mukavuusalueelle eikä uskalleta lähteä haastamaan itseään esimerkiksi projektipäällikkönä toimiessa. Projektiryhmät ovat myös muodostuneet usein samojen ihmisten ympärille ja kaikkien tekemiseen ei luoteta tasavertaisesti. Koen, että Gravissa on vielä paljon hiomattomia timantteja, koska ei olla uskallettu lähteä kokeilemaan rohkeasti uutta ja asettumaan omalle epämukavuusalueelle. Asenne näkyy myös siinä ettei työtehtäviä delegoida tarpeeksi, vaan yritetään tehdä itse mahdollisimman paljon, että asiat varmasti sujuisivat toivotulla tavalla. Se kertoo siitä, että omaan tekemiseen luotetaan enemmän kuin siihen, että muut osaisivat varmasti tehdä saman tai ainakin oppia tekemään.

 

Kasvun asenne

Kasvun asenteen omaavat henkilöt haastavat itseään ja asettuvat myös epämukavuusalueelle. Kirjassa kerrotaan esimerkki siitä, kun kasvun asenteen omaavat saavat välitentistä arvosanan 2, niin he heti ajattelevat, että täytyy ponnistella seuraavaa tenttiä varten kovemmin, jotta tulokset paranevat. He eivät jää tuleen makaamaan ja haluavat jatkuvasti oppia uutta. Kasvun asenteen omaavat yrittävät pelkäämättä virheitä ja mitä suuremman haasteen edessä he toimivat, niin sitä enemmän he venyvät.

Tiimiakatemia opettaa meille kasvun asennetta. Yrittäjyyden huippuyksikkö, jossa synnytetään rohkeita tiimiyrittäjiä. Pelkästään tämä lause osoittaa kasvun asennetta. Tiimiakatemia oppimisympäristönä kannustaa ottamaan suuriakin riskejä ja epäonnistumisista otetaan kaikki irti tulevaisuuden kehittämiseksi. Tämä oppimisympäristö sekä meidän tiimi on lisännyt omaa rohkeuttani kokeilla uusia asioita, oppia ja kehittää itseäni myös henkisesti. Olen nyt päässyt pois mukavuusalueeltani ja lähtenyt haastamaan itseäni esimerkiksi nettisivujen rakentamisen opettelulla. Tueyrittajaa.fi sivusto on ensimmäinen itse rakentamani nettisivu ja sain siitä valtavasti uskoa omaan tekemiseen. En tiedä mitään muuta paikkaa, jossa on niin turvallinen ympäristö kokeilla yrittäjänä toimimista. Rahallista painettakaan ei ole, koska saamme kuitenkin opintotuet ja asumistuet elääksemme.

Vaikka muuttumattomuuden asenteen kohdalla puhuin paljon, että sitä esiintyy Gravissa, niin olen kuitenkin sitä mieltä, että kasvun asenne on meidän tiimissämme vallitsevampi. Olemme yhdessä päättäneet arvomme, jotka ovat rohkeus, hauskuus ja kasvu. Nämä arvot eivät olisi syntyneet, jos tiimin sisällä ei olisi kasvun asennetta. Koen, että tästä syystä Gravi on kasvanut jo todella paljon lyhyessä ajassa ja olemme kokeilleet rohkeasti uusia juttuja, vaikka kaikki eivät aina ihan putkeen ole mennytkään. Epäonnistuneista projekteistakin ollaan otettu opit käytäntöön ja kehitytty sen kautta paremmiksi. Mielestäni hyvä esimerkki on SuperParkille toteutettu video, joka meni miten meni, mutta hoidimme kuitenkin asian hyvin loppuun ja kun katsoo meidän nykyistä toimintaa sekä videomateriaaleja, niin kehitystä on tapahtunut huimasti.

 

Oppimista tapahtuu läpi elämän ja myös asenteen pystyy muuttamaan. Omalta kohdaltani olen huomannut, että olen Tiimiakatemian aikana pystynyt tekemään paljon rohkeampia päätöksiä sekä haastanut itseäni. Se on tapahtunut siksi, että olen päättänyt, että haluan kasvaa paremmaksi työelämän osaajaksi, tiimipelaajaksi ja ihmiseksi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ihmisen on hyvä vaalia myös muuttumattomuuden asenteesta tuttuja piirteitä. Ainakin itsellä pieni itsekriittisyys lisää tahtoa tehdä asiat paremmin. Mielestäni ei ole yhtään huono juttu, jos haluaa kokoajan olla parempi ja parempi. Tiimissämme voisimme kannustaa toisiamme entistä enemmän haasteiden pariin ja muistaa juhlia onnistumisia. Kun vaalimme yhdessä arvojamme ja toimimme niiden mukaisesti, niin uskon Gravin saavuttavan jotain suurta Tiimiakatemian aikana.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!