Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The fith discipline fieldbook

Kirjoitettu 11.11.20
Esseen kirjoittaja: Dimitri Suokas
Kirjapisteet: 1
Kirja: The fith discipline fieldbook
Kirjan kirjoittaja: Peter Senge
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet, 4.6. Strategiakirjat, 4.7. Johtamisen klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

The fith discipline fieldbook

 

Yhdessä tiimin kanssa päätimme lukea tämän kirjan, sillä se kuuluu täpityskirjoihin. Kirja on englanninkielinen. Monelle tiimiläiselle on haastavaa lukea englantia, joten päätimme jakautua pareittain ja yhdessä lukea kirjaa. Minä ja Dimi lyöttäydyimme yhteen ja perehdyimme kirjassa itsensä johtamiseen sekä mielen malleihin. Tämä oli minullekin opettavaista, sillä en ole aikaisemmin lukenut englanninkielistä kirjaa. Englannin kielen ammattisanasto on ollut hieman hakusessa.

Itsensä johtaminen on ollut keskeinen puheenaihe tiimissämme ja oikeastaan koko Akatemialla. Esimerkkinä tuntuu, että monet kamppailevat kirjapisteiden parissa ja se yleensä kumpuaa itsensä johtamisen puutteellisuudesta. Kirjassa perehdyttiin itsensä johtamiseen ja siitä puhuttiin ’’personal mastery’’ -termillä.

 

Kohti visiota

Jos oppiminen liittyy henkilön omaan visioon, hän on valmis tekemään mitä vaan pitääkseen oppimista yllä.

Kirjassa oli esimerkki tästä kuminauhaefektistä, josta Litmanen ja Letim puhui yksissä treeneissä. Eli kuminauha toimii samalla tavalla kuin yrittäisi päästä kohti omaa visiota, ensiksi kuminauha antaa paljon periksi, mutta loppua kohden kuminauha kiristyy ja vauhti kohti omaa visiota hidastuu. Tämä todellakin pitää paikkansa omien kokemuksiemme mukaan.

Jos tiimiliideri ei koe tiimin yhteistä visiota omakseen, hän ei voi silloin johtaa tiimiä kohti visiota.

Itsensä johtaminen antaa vaihtoehdon ihmisille, jotka tuntevat haluavansa muuttaa organisaatiotansa, mutta eivät voi vaikuttaa tarpeeksi asemansa takia. Aina voi kuitenkin kehittää itsensä johtamista.

Luontaisesti ihmiset ajattelevat henkilöä johtajaksi, joka tietää mitä kohti pyrkii. Eli on erittäin määrätietoinen ja saa ihmiset seuraamaan itseään esimerkillä.

 

Työkalu, jonka bongasimme itsensä johtamiseen:

Tietoisuuden hetki

Tämän harjoituksen voi tehdä milloin vain ja varsinkin stressaavilla ja vaikeilla hetkillä. Silloin sitä eniten tarvitsee.

Tässä harjoituksessa täytyy pysähtyä ja kysyä itseltään:

  1. Mitä tapahtuu juuri nyt tässä hetkessä?
    • Mitä teen, tunnen ja ajattelen nyt?
  2. Mitä haluan juuri nyt?
  3. Mitä sellaista teen juuri nyt, joka estää minua viemästä sinne, minne haluan?
  4. Ota syvään henkeen ja liiku eteenpäin.

Tämän jälkeen tiedät mitä haluat, sitten liiku sitä kohti.

Testasimme tämän harjoituksen, mutta se oli juuri tällä hetkellä hankalaa, sillä emme kokeneet olevamme juuri nyt kovin stressaantuneita. Jatkossa aiomme käyttää tätä stressaavalla hetkellä. Tämä olisi hyvä harjoitus myös treeneissä. Ajatteleminen kuitenkin on helppoa, mutta toimiin ryhtyminen on se vaativin osuus.

 

Mielenmallit

Mielenmallit ovat kuvia, tarinoita ja oletuksia, joita me kannamme omassa mielessämme meistä itsestämme, muista ihmisistä sekä kaikista maailman asioista. Mielen mallit määrittävät sen mitä näemme (esimerkki: lasi puoliksi tyhjä vai täynnä?)

Mielenmallit koostuvat siitä mitä me näemme, mutta teemme lopullisen päätöksen aina omiin olettamuksiin perustuen. Olettamukset maailmalta muokkaavat omia lopullisia olettamuksiamme.

Mielenmalleihin liittyviä harjoituksia oli myös kirjassa lueteltu paljon erilaisia. Kirja toimisi hyvänä työkalupakkina.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!