Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kirjoitettu 28.02.21
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 2
Kirja: Suurin niistä on rakkaus - Kirsti Paakkasen elämänkerta
Kirjan kirjoittaja: Ulla-Maija Paavilainen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Viime syksynä olimme siskoni kanssa iltakävelyllä Westendin rannoilla. Puhuimme paljon mun tekemisistä akatemialla ja siskoani ihmetytti, kun en ole ottanut mitään projektipäällikönroolia suurempaa johtamishaastetta. Perheessämme on aina tullut kannustusta mutta ei painostusta mihinkään suuntaan. Lenkkimme edetessä siskoni sanoi, että tuossa on Kirsti Paakkasen talo. Se oli valtava, valaistu linna ja aivan upealla merinäköalalla varusteltu. Ja siinä samassa muistin, että hänestä on kirjoitettu elämänkerta, joka täytyy saada pian lukuun!

 

Kirsti Paakkanen on kovanluokan yritysjohtaja, joka osti Marimekon sen ollessa pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Vasta kun hän oli ostanut Marimekon hänelle valkeni kuinka pahoja ongelmat ovat. Edellisen johtajan aikana ei kaikki työntekijät olleet edes tavannut silloista omistajaa. Kirstin aikana kaikki muuttui, hän halusi, että johtajuus on samalla tasolla työntekijöiden kanssa. Kirsti huomasi heti ensimmäisessä koko talon yhteisessä palaverissa, että työntekijät olivat nuutuneita, jolloin hän ei voinut esiintyä heille itsevarmasti vaan silloin hän sanoi heille: ”Te olette osaajia, minä olen noviisi.” ja ”Tehdään tämä juttu yhdessä.” Kirstin johtamana Marimekko kehittyi Suomen yhdeksi menestyksekkäimmistä tekstiili- ja vaatetusalan yrityksistä.

 

Kirsti aloitti bisneksen ollessaan vain 5-vuotias. Hänen äitinsä oli tehnyt hänelle lättyjä ruuaksi, kun hän itse lähti päiväksi pois kotoa. Mutta syömisen sijaan Kirsti päätti muuttaa lätyt rahaksi ja myydä näitä naapureilleen. Samanlaista bisnes henkeä on löytynyt minusta. Aluksi myin kadunvarressa kukkia, mutta sitten serkullani sytytti ja päätimme vain kerjätä sanoen ”päivää, rahaa!” no, voisihan tuota rohkeudeksikin kutsua.                                                                                                                                                                                                                         Kirstin rohkeus on näkynyt hänen koko elämässä vahvasti ja jo nuorena hänen ollessaan Stockmmannilla ulkomaisten kankaiden osastolla myyjänä hän kertoi rohkeasti palautetta ja kehitysehdotuksia. Jopa niin rohkeasti, että hetken päästä kun palautteet oli lähteneet eteenpäin hän sai kutsun pomon jutuille ja hän oli varma että saa potkut, joten hän päätti ettei häntä voida erottaa jolloin hän päätti tehdä sen itse. Hän käveli sisään ja irtisanoi itsensä, vaikka pomo olisi halunnut kuulla lisää tämän ehdotuksia ja mahdollisesti antaa lisää vastuuta. Tästä ei kauaa tarvinnut mennä eteen päin kunnes hän perusti oman mainostoimiston, Womenan vuonna 1969.

 

 

Kirstin johtotyylistä on ihmiset varmasti montaa eri mieltä. Itse toivon hartaasti, että olisin päässyt olemaan hänen työntekijä ja tutustua hänen tyyliin käytännössä. Hän oli loistava itsensä johtaja. Hän piti kiinni siitä, että kävi aamulla lenkillä koiriensa kanssa, uimassa ja sitten vasta aloitti työt. Hän vaati paljon niin itseltään kuin työntekijöiltä, jopa välillä liikaakin. Aina hän ei ymmärtänyt, että ihmisillä oli perheitä eikä he voineet jäädä toimistolle yömyöhään tekemään töitä, toisin kuin Kirsti, jolla kotona ei odottanut kuin koirat.  Kirsti on myös innostuja, päätöksiä hän saattoi tehdä aivan tunnepohjalta, jotkut työntekijätkin valittiin tunteella ja hyvällä ihmistuntemuksella. Kahvilalle tehdessämme elämäni ensimmäistä rekrytointiprosessia en ajatellutkaan, että vain nappaisin jonkun tunnepohjalta, kyllä niitä työkokemuksia vähän punnittiin.  Tunnelmajohtaja kuvaa myös häntä hyvin, Kirstin ovi oli aina auki ja sinne sai mennä, mutta myös työntekijät osasivat lukea koska ei ole paras mahdollinen hetki mennä Kirstin juttusille. Hän oli innostunut ja rakastunut Marimekkoon joten uskon myös sen olevan avain menestykseen. Huomaan sen itsekin jos jokin minua kovin innostaa niin hoidan sen 100% täysillä. Seuraavana täytyy varmasti lukea tunnelmajohtaja kirja, sillä näistä on aina paljon puhetta ja tiimistämme löytyy myös näitä monia. Johtaminen oli myös tasa-arvoista ja esimerkillä johtamista. Nämä ovat kaikki piirteitä, joita yritän itsessäni vahvistaa. Koen itsekin vaalivan kaikkia näitä voimavaroja, mutta tietenkin kaikessa voi kehittyä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!