Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

7 habits of highly effective people

Kirjoitettu 30.11.17
Esseen kirjoittaja: Samuli Lehto
Kirjapisteet: 2
Kirja: The 7 habits of highly effective people
Kirjan kirjoittaja: Stephen Covey
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tehokkuus on nykypäivänä kova sana työmarkkinoilla ja liiketoiminnassa. Kovin suorittaja ja työlleen sataprosenttisesti omistautunut työhevonen palkataan ja valitaan suorittamaan vaativimpia tehtäviä. Miten kukaan kuitenkaan jaksaa olla työlleen aina täysin omistautunut, ja pystyy suoriutumaan päivästä toiseen korkealla vaatimustasolla? Koen itse töiden suhteen aina tarvetta olla mahdollisimman tehokas, mutta joissain tilanteissa se myös kostautuu hätäilynä ja äkkipikaisina valintoina, joita jälkiviisaana voi vain harmitella. Ehkä määrittelen tehokkuuden väärin, sillä aina se nopein tapa ei kuitenkaan ole lopputuloksen kannalta kaikkein tehokkain.

 

Itseni kehittäminen elämän joka osa-alueella kokonaisvaltaisesti on hiljattain noussut elämässäni keskeisemmäksi asiaksi kuin ennen, ja olenkin oppinut tarkastelemaan omia tekemisiäni, ja ennen kaikkea syitä niiden takana eri tavalla kuin aiemmin. Väistämättä se tarkoittaa, että jokin osa-alue arjessani jää vähemmälle huomiolle, kun taas toinen saa sitä entistä enemmän. Itseni ja tekemiseni tarkastelu juontaa alkujaan siitä, etten oikein osaa tunnistaa omia vahvuuksiani, enkä todellisuudessa edelleenkään tiedä mikä minusta tulee isona, eli jotakuinkin nyt. Halu itsensä kehittämiseen ei kuitenkaan voi olla pahaksi kenellekään, ja olennaista on ymmärtää, että kehittyminen alkaa omasta halusta kehittyä. Sitä ei voi kukaan pakottaa millään ulkoisilla palkkioilla tai kannustimilla, tai ainakaan silloin pyrkimys ei ole aito.

 

Varmaan parempaa kirjavalintaa näitä seikkoja pohtivalle ei voisi olla, kuin Stephen Coveyn klassikko ”The 7 habits of highly effective people”. Olen saanut kirjasta aiemminkin suositteluita, mutta vasta nyt todella halusin tietää, mitä ovat nuo seitsemän tapaa, jotka oikeasti erottavat jyvät akanoista.

 

Sharpen the saw

Sahaa täytyy välillä teroittaa, jotta sillä jaksaa taas sahata. Suomenkielinen vastine: ”Ei karhutkaan jaksa koko aikaa riehua, ne vetää välillä mustikoita.” Minusta tämä kuvaa juuri sitä, että ollakseen tehokas, täytyy osata myös huoltaa omia tärkeimpiä toimintoja, jotta ylipäätään kykenee olemaan tehokas niissä paikoissa missä tarvitsee. Kaiken kattava terveys tarkoittaa kokonaisuudessaan fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja henkistä hyvinvointia, ei pelkästään sairauden tai vamman olemattomuutta. Akkujen säännöllinen lataaminen on siis yksi seitsemästä salaisuudesta tehokkuuden saavuttamiseen. Omalla kohdallani olen kokenut liikunnan harrastamisen parhaaksi keinoksi akkujen lataamiseen. Ylipäätään olennaista akkujen lataamisessa on mielestäni se, että antaa itselleen luvan olla keskittymättä niihin asioihin, jotka aiheuttavat stressiä. Muuten akut ei lataudu koskaan täyteen.

 

Be proactive

Proaktiivinen ihminen osaa ennakoida, tehdä omia ratkaisuja ja olla aloitteellinen tiukoissakin paikoissa. Proaktiiviselle tyypille tilanne ja ympäristö eivät vaikuta päätöksen tekoon tai reaktioon, vaan hän näkee ja tekee niin kuin itse tahtoo. Tällä osa-alueella koen, että minulla on selkeästi vielä kehitettävää. Tilanne ja ympäristö vaikuttavat vahvasti toimintaani, ja saatan toimia toisin kuin ajattelen. Tiukoissa paikoissa en aina luota omaan ratkaisuuni, vaan tarvitsen siihen muiden hyväksyntää. Olen kuitenkin ottanut tämän suhteen askeleen oikeaan suuntaan, sillä olen ruvennut miettimään syitä omalle toiminnalleni, jos se jossain kohtaa on jäänyt itseäni askarruttamaan. Näinkin yksinkertainen tapa auttaa löytämään kohtia, joissa tiedän jatkossa haluavani toimia toisin, ja mielestäni se on proaktiivista itsensä kehittämistä.

 

Begin with the end in mind

Älä työskentele päättömästi vailla suuntaa, vaan mieti ensin mikä on lopputulos, jonka haluat saavuttaa. Se pitää työskentelyssä selkeät suuntaviivat, ja auttaa kulkemaan tavoitetta kohti. Toisin sanoen keskityt siis vain olennaiseen, eli olet tehokas. Tavoitteiden asettaminen ei ole kuulunut henkilökohtaisiin vahvuuksiini, sillä en osaa rajata tavoitetta aina riittävän selkeästi. Silloin se näkyy myös tekemisessä, kun kaikki vaiheet eivät oikeasti vie prosessia eteenpäin. Eli myös tällä osa-alueella on kehitettävää, ja jatkossa minun on syytä miettiä lopputulosta ennen suorittamista, eikä pelkästään vain luottaa prosessiin.

 

Put first things first

Unelmat ja tavoitteet on mahdollista saavuttaa, jos vain pyrkimys niihin on aito. Se tarkoittaa, että niiden eteen tehdään töitä päivittäin. Tehokkuuden ehkäpä suurin ja tärkein kulmakivi on kyky osata laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Osatakseen laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, täytyy tietysti myös päämäärän olla selvä, jotta tekemisen voi jäsennellä poluksi, joka kulkee kohta kohdalta tuota tavoitetta kohti. Pitää myös osata tarkastella omaa tekemistä sillä hetkellä, kun se tapahtuu, ettei lähde epähuomiossa oikomaan polulta. Mielestäni kysymällä itseltään seuraavia kysymyksiä prosessin aikana, pysyy fokus oikeissa asioissa: Onko tämä kiireisin asia tehdä juuri nyt? Viekö tämä minua tavoitettani kohti?

 

Think win-win

Huomaan usein hamuavani juuri sitä isointa palaa kakusta, vaikka sanonkin, että minulle riittää pienempikin. Sisälläni kuitenkin kytee pieni harmitus siitä, etten saanut sitä isointa palaa. Tämmöinen tilanne tulee vastaan melkein päivittäin jossain kohtaa. Ajatus on kaunis -ollaan kaikki saman arvoisia, joten ansaitaan saman verran, mutta todellisuudessa sitä usein ajattelee lopulta sitä omaa etuaan ennen muita. Enkä varmasti ole ainoa, joka näin ajattelee. Erityisesti neuvottelutilanteissa win-win tilanteeseen tyytyminen on lopulta kaikkein paras ratkaisu, vaikka se tarkoittaisi, että joudun luopumaan jostain mitä olisin itse halunnut. Tällä tavoin suhde ei kärsi, koska lopulta kuitenkin kaikki voittavat. Tämän ajattelutavan omaksuminen ei ole helppoa, ja tekemistä siinä riittää itsellänikin. Tärkeää on muistaa, ettei juuri neuvottelutilanteissa ota asioita liian henkilökohtaisesti, jos ne omat ajatukset eivät olisikaan muiden mielestä niin hyviä.

 

Seek first to understand, then to be understood

Omista kokemuksista tiedän, että kertoessani jollekin ongelmasta, en välttämättä odota saavani siihen ratkaisua, vaan pikemminkin ymmärrystä. Olen paininut itse ongelman kanssa jo sen verran, että olen yleensä käynyt läpi kaikki ratkaisut, ja jos joku muu alkaa niitä minulle latomaan, on reaktioni mallia: ”Luuletko etten tuota tajunnut?”. Olen itse hyvin tarkkaileva persoona, ja minulle on luontaista kuunnella ennemmin kuin tarjota ratkaisua suoralta kädeltä. Huomaan kuitenkin toisinaan, että vaikka kuuntelen, en todellisuudessa ymmärrä mistä puhutaan. Eli kyseessä ei ole kyky kuunnella, vaan kyky ymmärtää, ja se vaatii syvällisempää taitoa asettua toisen henkilön saappaisiin.

 

Synergize

Vaikka olisit kuinka proaktiivinen ja oma-aloitteinen persoona, et silti pärjää yksilönä ryhmää vastaan. Yhteistyön tuottama voima on yksilön tuotosta vahvempi. Tehokas ihminen ymmärtää yhteistyön tuottaman tuloksen hyödyn, vaikka omat ideat kuulostaisi ja tuntuisi varsin toimivilta. Yhteistyön suurin etu on se, että näkökulmia tulee yksinkertaisesti enemmän, ja ideat kehittyvät toinen toistensa avulla pidemmälle ja paremmiksi. Olennaista oikeanalisen synergian muodostumiseen on osata kohdata kaikki jäsenet ja heidän tuomansa panos saman arvoisina. Tämä on sellainen prosessi, johon vain yksinkertaisesti pitää luottaa, vaikka ei olisi varmuutta siitä, minkälaisen lopputuloksen se tuottaa. Havainnollistava esimerkki jalkapallosta: Pallo on huomattavasti helpompi toimittaa maaliin syöttelemällä se kentän läpi, kuin kuljettamalla se yksin päästä päähän.

 

Yhteenvetona näistä seitsemästä prinsiipistä sanottakoon, että mikään niistä ei varsinaisesti yllättänyt läsnäolollaan. Kaikki on sellaisia, mihin olen törmännyt elämässäni jossain kohtaa, vaikken sitä ole ehkä siinä hetkessä tiedostanut. Käytäntöön näistä voi tietysti viedä ihan jokaisen, mutta koen, että olen sen prosessin aloittanut jo aiemmin, enkä todellakaan aio sitä lopettaa. Itsensä kehittäminen vaatii kuitenkin kovaa työtä, eikä silläkään saralla mikään tule ilmaiseksi. Uskon, että jokainen ihminen haluaa kehittää itseään ainakin jollain osa-alueella, ja mikäli siihen tarvitsee jonkinlaista opastusta, on tästä kirjasta varmasti hyötyä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!