Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

AIKAANSAAMISEN TAIKA

Kirjoitettu 28.01.19
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Aikaansaamisen taika - Näin johdat itseäsi
Kirjan kirjoittaja: Satu Pihjala
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

AIKAAN SAAMISEN TAIKA

 

Olipa hauska kuunnella BookBeat: sta tämä kirja. Tuli hyviä käytännön vinkkejä, miten saa enemmän itsestään irti työpäivän aikana. Miten tuntea itsensä niin, että asiat edistyvät päivä päivältä. Tämä kirja vain vahvistaa miten tärkeää itsensä johtaminen on. Uudet vinkit ovat aina tervetulleita.

 

Lähestymistavoite

 

Kirjassa oli esimerkki siitä, että miten voi verkostoitumistavoitteita edistää, varsinkin jos on vähänkin introvertti. Eli jos tuntuu siltä, ettei uskalla mennä puhumaan tuntemattomille voi lähestymisen aloittaa vaikka ihan arkisista tilanteista, kuten kaupan kassalla kassaneidille hölpöttäminen tai uimahallin saunassa yhdessä saunojille. Tämä vaatii sen, että sinulla ei saa olla varsinaista asiaa, jolla lähestyt kohdehenkilöä. Aloitat vaan juttelun jostakin. Ota vaikka tavoitteeksi 15 kohtaamista tuntemattoman kanssa kuukaudessa, vaikka ihan tervehtien. Kun olet tavoitteessa voit alkaa nostamaan seuraavan kuukauden tavoitteita. Pikkuhiljaa hyvä tulee.

 

Noh minulla ei ole tämmöistä pulmaa, sillä olen aika ekstrovertti. Ajattelin hyödyntää sitä erilaiseen tarpeeseen. Nimittäin haluan päivittää omaa LinkedIn- profiilia. Tuntuu vain, että kynnys on korkea. Listasin omassa oppimissopimuksessa, että viikossa yhden kerran LinkedIn päivittyy, opeilla tai projektipäivityksillä. Tässä voisin aloittaa niin, että jaan muiden julkaisuja hetken ja sitten vähitellen omaa päivitystä kehiin. Pulma ei ole siinä, ettenkö uskaltaisi vaan siinä, että en löydä aikaa sille, että voisin päivittää jonkun sisällöltään laadukkaan päivityksen verkostolleni. Tässä on myös aloittamisen vaikeus niin kuin jokaisessa esseessä, jonka kirjoitan. Mieli täytyy saada oikeaan mielentilaan. Joka tapauksessa jostakin on se aloitettava. Aloitan muiden päivitysten jakamisista pienillä kommenteilla!

 

Tavoitteet

 

Tavoitteet ovat tekemisen tärkein tekijä. Mihin pyritään ja millä aikavälillä. Tavoitteet onkin melkein kaikille tuttu aikaansaamisen keino. Monesti, kun tavoitteita luodaan, ne täytyy miettiä tarkkaan niin, että ne motivoivat sinua ja auttavat eteenpäin kehittymisessä. Kirjassa oli myös hyvä huomio siitä, ettei tavoitteet saa olla ristiriidassa omien arvojen kanssa. Hetken saatat jaksaa alkumotivaation kanssa tehdä tavoitteiden eteen, mutta pitkään se ei todennäköisesti jatku.

Mietitään vaikka arvoa ekologisuus, jos se on sinun arvosi, niin on todennäköistä, että et voi luoda tavoitteita sellaiselle projektille, jossa haaskataan luonnonvaroja. Ulkoinen motivaatio on asia erikseen.

Arvot ovat muutenkin toimintaa ohjaavia periaatteita. Hyvin mietityillä arvoilla saa tehtyä liiketoiminnasta helpompaa ja yksinkertaisempaa, kun osaa peilata hankalia tilanteita yrityksen arvoihin.

 

Tuntuu, että tavoitteet pitää luoda silloin, kun on levännyt ja on normaalissa tilassa. Itsellä on niin, että en pysty kunnolla miettimään tavoitteita, jos olen liian väsynyt tai minulla onkin todo- lista liian täynnä pikkuruisia asioita. On parempi aloittaa puhtaalta pöydältä ja niin, että pikkuasiat eivät putkahda mieleen kesken ison projektin.

Yhteisissä projekteissa on myös oltava tavoitteet selkeät kaikilla tekijöillä. Projekti ei saata edetä, jos projektin apukäsien tavoitteet ovat ristiriidassa päätavoitteeseen. Joten on erityisen tärkeää puhua dialogimaisesti, ennen kuin aletaan tavoitteita muodostamaan.

 

Kirjassa tuli myös hyvä pointti siitä, että kannattaako tuhlata aina aikaa uusiin menetelmiin, mitkä hidastavat työtä alussa. Olet juuri päässyt uuden menetelmän sisälle ja se hoituu jopa jo rutiinista. Olet nopea rutiinin kanssa ja tiedät paljon saat aikaa tietyssä ajassa, hallitset tilanteen. Tunnet kuinka saat aikaan asioita ja flow -tila rullaa vääjäämättä. Sitten tulee kollegasi ja kertoo tällä menetelmällä vedetään seuraava kuukausi, koska hän on sen lukenut kirjasta ja haluaa kokeilla sitä koko organisaatiossa. Tässä tilanteessa on hyvä pysyä omassa taktiikassa, joka on tarpeeksi tehokas. Jos ja kun uusi menetelmä saa kehuja ja arvosteluita, on hyvä harkita sopivassa välissä uuden menetelmän kokeilua.

 

Aloittamisen kitka

 

Aloittaminen on aina yhtä tuskaa, varsinkin jos tiedät, että jotain isompaa on tehtävä. Välillä aloittaminen on pehmeää ja yhtäkkiä olet täydessä touhussa projektin kanssa. Ison tehtävän tehtävät on hyvä pilkkoa palasiin ja tehdä päivä kerrallaan aina osa isommasta kokonaisuudesta. Hyvä vinkki oli myös se, että on hyvä laittaa aikarajoitus sille mitä seuraavaksi tekee. Esimerkiksi minun tapauksessa, laitan 10 minuutin deadlinen siihen, että linkedin päivitys täytyy olla päivitys valmis. Helppoa ja nopeaa. Jos en laittaisi sitä, saattaisin olla vielä puolen tunnin jälkeen viilaamassa samaa päivitystä.

Tässä onkin paljon vaikeuksia, kun olen oppinut tekemään asiat aina deadlinea vastaan, kuten koulussa on opetettu. Tämä onkin täysin väärin, onneksi olen kehittymässä siitä poispäin.

 

 

Asennoituminen

 

Asenteesta olen kuullut monet kerrat ja tiedän, että minulla on oikea asenne. Mieleeni juolahti, että miten hyvästä asenteesta voi kehittää parhaan? Asennoituminen muihin ihmisiin ja asennoituminen omaan itseesi. Ja asennoituminen myös silloin, kun on väsynyt

Sen tiedän, että kun olen väsynyt niin en ole parhain itseni. Miten saan väsyneenä vielä oikean asenteen, jotta kaikilla olisi hyvä olla? Täytyy opetella tunnistamaan väsymys hyvissä ajoin, ettei se kerkeä purkautumaan.

 

Asennoituminen myös omiin mielialan vaihteluihin. Esimerkiksi, jos joskus tuntuu ettei jaksa tai ei innosta niin sen perusteella ei kannata tehdä yhtäkään johtopäätöstä vaan ottaa rennosti ja vaikka katsella leffaa. On tärkeää lopettaa itsensä moittiminen pienistä tekemättömistä asioista. Kun kokee itsensä saamattomaksi, on vaan hyvä tehdä asiat heti paikalla tai laittaa kalenteriin suoraan milloin tulen tekemään tämän loppuun. Eikä vaipua siihen, että moittii itseensä.

 

Etsii ratkaisuja arkisiin toimiin ja projekteihin, koska ne ovat vain niitä asioita, jotka muuttuvat tilannetta parempaan suuntaan. Valittaminen ja negatiivisuus vievät vain kaiken energian jokaiselta ympärillä olevalta henkilöltä. Asioista saa sanoa ja pitääkin, mutta ratkaisuehdotuksia olisi hyvä myös miettiä etukäteen, jotta saadaan kehittämisen kohde selväksi tilanteessa.

 

Jäi vielä sanomatta, että hyvin luotu tavoite luo merkityksen tunteen. Siinä onkin tuumaamista, joka ei saata syntyä hetkessä. Itse tarvitsin kevään oppimissopimuksen tavoitteisiin pari viikkoa miettimisaikaa ja sieltähän tuli merkitykselliset tavoitteet. Hyvä niin.

 

Suosittelen jokaisen kuuntelemaan kirjan, vaikka sinusta tuntuisi, että olet hyvä johtamaan itseään. Aina löytyy uusia vinkkejä ja koppeja, joita voi rinnastaa käytäntöön.

 

 

 

Samuel Pöyhönen

Osuuskunta Waisto

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!