Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajattele oikein – menesty

Kirjoitettu 17.11.13
Esseen kirjoittaja: Saija Valkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ajattele oikein - menesty!
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Napoleon Hill: Ajattele oikein – menesty

Luin Napoleon Hillin ajattelun voimasta kertovan kirjan nimeltään Ajattele oikein – menesty. Kirjoittaja kertoo kirjassa jatkuvasti salaisuudesta, jota hän ei kuitenkaan missään vaiheessa sano suoraan. Kirja perustuu tälle salaisuudelle ja Hillin mukaan, he ketkä ovat vastaanottavaisia salaisuudelle, löytävät sen rivien välistä. Kirja oli helppo lukuinen, vaikka kaikki siinä esiintyvät asiat eivät välttämättä olleetkaan aivan niin helposti sisäistettäviä. Olen listannut seuraavaan pari hyvää pointtia, joita löysin kirjasta.

 

”Se ei koskaan pääty siihen, että joku kieltäytyy.”

Yllämainittu on erittäin hyvä muistutus ihan jokaisen akatemialaisen arkeen; vaikka jonkun mielestä idea on huono, tai tuotteessasi ei ole mitään järkeä, se ei tarkoita, etteikö joku muu sitä haluaisi. Olen itse muutamaan kertaan ollut mukana myyntiprojekteissa, joissa on pitänyt soittaa kylmille kontakteille ja tarjota heille palvelua. Kuten aiemmissa esseissäni olen kirjoittanut, minulla oli ennen jäätävä puhelinkammo, joten kun asiakkaat sanoivat myyntiyrityksilleni ”ei” yksi toisensa jälkeen, usko alkoi itselläkin loppua. Hill kuitenkin painottaa, ettei koskaan pidä tyytyä vastaukseen ”ei”. Hänen mukaansa tuosta taidosta tunnistaa hyvän ja keskiverto myyjän eron; hyvä myyjä ei lannistu kielteisistä vastauksista vaan yrittää uudelleen.

Ajatellessani akatemia-aikaani taaksepäin, huomaan, että olen kasvanut, en ainoastaan ihmisenä mutta myös myyjänä, huomattavasti. Ensimmäisenä syksynä meillä oli myyntiprojekti, joka oli yhtä tuskaa; puhelimeen tarttuminen oli jo itsessään haaste, kylmien kontaktien kieltävät ja negatiiviset vastaukset eivät ainakaan lisänneet motivaatiota ja tuotekaan ei ollut helpoimmasta päästä. Kun vertaa kyseistä projektia tämän hetkiseen Palvelu lahjaksi – katalogi myyntiimme, voin iloisesti todeta, että kehitystä on tapahtunut! Puhelimeen tarttuminen sujuu luontevammin kuin ennen sekä haen aina kieltävään vastaukseen perustelut ja jatkan niistä huolimatta, sillä tuotteemme ja ideamme on hyvä. Sen olemme kuulleet jo monesta eri suusta. Fakta vain on, etteivät kaikki siltikään halua/tarvitse sitä – mutta se ei ole peruste lopettamiselle, on vain jatkettava ja löydettävä joukosta helmet!

 

Tiedolla ei ole mitään arvoa, paitsi se arvo, joka siitä syntyy, kun sitä käytetään tarkoitukseen.

Edellinen virke on käytännössä Tiimiakatemian oppimismenetelmän ydin; emme pänttää yliopiston tapaan kirjoja tenttejä varten vaan sovellamme saman tien käytäntöön. Yliopiston käyneet tietävät todennäköisesti enemmän kuin me, mutta kuinka he sitä tietoa käyttävät? Hill kirjoittaa kirjassaan, että esimerkiksi lukion käyneitä sanotaan sivistyneiksi, sillä siellä opetetaan paljon yleistietoa. Fakta vain on se, ettei siellä opeteta miten tuota tietoa kuuluu käyttää. Olen pari kertaa kuullut lausahduksen, jonka mukaan, emme todellisuudessa tiedä, sitä mitä tiedämme, ellemme toimi tietämyksemme mukaan eli toisin sanoen, emme ole sisäistäneet tietoamme. Voimme tietää monia asioita, mutta jos emme osaa käyttää niitä, niistä ei ole mitään hyötyä.

Kuulin tästä hyvän esimerkin pari kuukautta sitten: maailmalla tunnettu Tom Peters oli puhumassa eräässä tapahtumassa. Hänen vetäessään diansa esiin (jotka muuten löytyvät hänen kotisivuiltaan ja niitä on monta sataa!) eräs mies nousi katsomosta ja ilmoitti Petersille, että oli kuullut kyseisen puheen samoista dioista jo aiemmin. Peters kysyi mieheltä, oliko tämä vienyt oppeja käytäntöön – ja jatkoi esiintymistään miehen vastatessa nöyrän kieltävästi.

On hämmästyttävää, miten paljon voimme tietää asioita tiedostamattamme niiden sisältöä. Monet ihmiset käyvät koulutuksissa ympäri maailmaa, sillä haluavat oppia kuinka menestyä. Valitettavan monet heistä kuitenkin ovat Petersiä arvostelleen miehen kaltaisia; opimme paljon mutta emme vie asioita käytäntöön; joten todellisuudessa emme ole oppineet.

Kävin viime viikolla Petri Fagerströmin referensseistä kertovassa koulutuksessa. Aihe oli naurettavan yksinkertainen ja koulutus kesti parisen tuntia. Se pidettiin maanantaiaamuna kello 8, joka oli mielestäni aivan loistava asia, sillä sain koulutuksesta hirvittävän buustin ja vein saman tien saamiani oppeja käytäntöön – ja vieläpä varsin menestyksekkäästi!

 

Menestys tulee heille, jotka ovat menestystietoisia. Epäonnistuminen heille, jotka ovat epäonnistumistietoisia.

Hill kirjoittaa paljon alitajunnastamme ja siitä, miten voimme itse vaikuttaa siihen ja sitä kautta ajatuksiimme. Kuulostaa uskomattomalta. Ajatus tiivistyy oikeastaan edellä mainittuun virkkeeseen. Kuten Pat Rileykin on todennut: Jos annat itsellesi luvan hävitä, olet hävinnyt. Hillin mukaan ajattelemalla vain parasta mahdollista tulosta ja käyttäytymällä kuin olisi jo voittanut, pystyy kusettamaan alitajuntaansa. Asetin itselleni tavoitteeksi muuttaa negatiivisuuteni positiivisuudeksi ensi vuoden aikana. Tavoitteeseen pääseminen ei tule olemaan helppo mutta se todellakin tulee olemaan kaiken vaivan arvoista!

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!