Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajattele oikein, Menesty!

Kirjoitettu 25.03.15
Esseen kirjoittaja: Teemu Kukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ajattele oikein, menesty
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Palava halu!

 

Vasta kun uskot saavuttavasi jotain, voit saavuttaa sen. Kyse ei ole tavallisesta uskosta saavuttaa suurta, vaan intohimon, palavan halun ja jopa pakkomielteen seikoittamasta uskosta. Siitä hetkestä lähtien kun näet itsesi jo perillä tavoitteissasi, siitä hetkestä lähtien kun näet itsesi jo saavuttaneen unelmasi, olet saavuttanut todellisen uskosi.

Olen aina uskonut että minusta voi tulla mitä vain, kun vain uskon siihen tarpeeksi. Niin voi sinustakin. Ketään ei ole luotu epäonnistumaan! Usko on ajatustesi värähtelyä ja mielikuvituksesi tuotetta. Ajattelemalla tarpeeksi kauan jo onnistuneensa tavoitteissaan saa alitajunnan peliin mukaan. Alitajuntasi uskoo silloin samaan ja kaikki tekemisesi johtaa unelmaasi kohti. Unelmasi on mielessäsi joka aamu kun heräät ja joka ilta kun menet nukkumaan. Siitä tulee pakkomielteesi ja palava halusi onnistua.

 

Mielikuvituksen voima

 

Mielikuvitus on lihas siinä missä muutkin lihakset, jos et käytä sitä se surkastuu. On olemassa kahdenlaista mielikuvitusta; luova mielikuvitus ja synteettinen mielikuvitus. Synteettinen mielikuvitus ei luo mitään uutta vaan käyttää jo valmiiksi saatuja tietoja, kokemuksia ja havaintoja. Luova mielikuvitus on se mistä uudet ideat ja ”ahaa”-elämykset saapuvat. Luovat ihmiset ovat luovia merkittävän mielikuvituksensa ansiosta. Jokainen voi olla luova, harjoittelemalla. Harjoitus tekee mestarin, eikö?

Luovat ideat ovat menestyksen alku. Ideat ovat mielikuvitusta, mutta vain niin kauan kunnes kirjoitat sen ylös, teet siitä tavoitteen ja tavoitteelle suunnitelman. Tämä on se ensimmäinen askel halun muuttamisesta fyysiseksi vastineeksi.

Mielikuvituksesta on niin hyötyä kuin haittaakin. Kontrolloimaton mielikuvitus aiheuttaa todella paljon haittaa ihmisen ajatuksiin, jonka puolesta se voi olla yhtä haitallinen kuin se olisi fyysinen olento. Tässä vaiheessa synteettinen mielikuvitus tuleekin apuun, joka pitää ihmisen ”järjissään”. Karkeat faktat ja loogiset päätelmät ovat niitä tekijöitä mitkä pitävät mielikuvituksen vuoristoradan raiteillaan.

 

Plan B.

 

Suunnitelman laatiminen on ensiluokkaisen tärkeää. Viisainkaan ihminen ei onnistuisi ilman hyvää suunnitelmaa. Me suunnittelemme koko ajan kaikenlaista. Suunnittelemme elämäämme sitä mukaan kun tallustamme eteenpäin. Suunnittelemme kauppalistoista ja aikatauluista aina jopa maailman valloitukseen asti. Mikä tahansa onkaan suunnitelmasi, varaudu mahdollisiin vastoinkäymisiin. On sanottu että juuri ennen täydellistä menestystäsi vastassasi on täydellinen epäonnistuminen. Monet luovuttavat jo ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen uskon puutteensa vuoksi. Suunnitelma on muotoaan muuttava ja alati valmis uusille ajatuksille. Muista vain kertoa muille mukana oleville mahdollisista muutoksista, sillä monen ihmisen yhtenäinen halu vie pitkälle.

Katsellessani menestyviä ihmisiä en malta miettiä, että minkälaisia vastoinkäymisiä he ovat kohdanneet päästäkseen huipulle. Thomas A. Edison epäonnistui tuhansia kertoja, mutta uskoi vilpittömästi onnistuvansa. Pieni epäonnistuminen kertoo että suunnitelmassasi on virhe. Iso epäonnistuminen kertoo puolestaan minulle olevani oikeilla jäljillä, mutta pitää ottaa käyttöön uusi suunnitelma; Plan B.

 

Poimintoja

 

Kirjassa oli valtava määrä lauseita, jotka ohjaavat tekemisiäni ja olen omaksunut alitajuntaani. Tässä muutama niistä:

”Hakeudu tarkoituksella sellaisten ihmisten seuraan, jotka rohkaisevat sinua ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti.”

”On suhteellisen helppoa olla ja pysyä sinnikkäänä, jos on palava halu saada jotain tiettyä.”

”Kukaan ihminen ei ole hävinnyt, ennen kuin hän antaa periksi omassa mielessään.”

”Epäonnistuminen on juonikas olento, joka on täynnä ironiaa ja älykkyyttä. Se nauttii siitä, kun se saa heittäytyä jonkun eteen juuri silloin, kun menestys on aivan käden ulottuvilla.”

 

Kiteytys

 

Ei ole väliä kuka olet, missä olet tai miksi. Kaikki mitä tarvitset:

  1. Halu
  2. Usko omaan tekemiseesi
  3. Suunnitelma
  4. Toiminta

Kuulostaa aika kornilta, mutta näin se vain on. Haluan uskoa että kaikki on mahdollista ja juuri siksi haluankin tehdä jotain mitä muut pitävät mahdottomana.

Siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

Teemu Kukkonen

Osuuskunta Driimi

teemu@driimi.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!