Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajattele oikein, menesty

Kirjoitettu 25.05.16
Esseen kirjoittaja: Aleksi Suomala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ajattele oikein, menesty
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin kirjan keväällä, kun satuin saamaan kirjan käsiini, olen lukenut aika paljon tämän kaltaista kirjallisuutta viimeisen vuoden aikana joten samat asiat alkavat pyörimään riippuen kirjasta ja kirjoittajasta. Toisto on oppimisen äiti, joten ainahan se kannattaa muistella miten ne ajatukset saadaan kätevästi toiminaan käytännössä. Olen edelleen sitä mieltä että, Brian Tracyn opus on menestykseen pyrkivän ihmisen ykkösvalinta ja se vahvistuu kirja kirjalta. Tästä kirjasta nousi kaksi herättävää pointtia, joista sain hyvää sisäistä dialogia.

 

Polta laiva

Kirjassa kerrotaan tarina, jossa sotajoukkojen kapteeni johdatti joukkonsa meren yli laivoilla. Päästyään perille he purkivat kamansa maalle, sytyttivät laivat tuleen ja työnsivät ne merelle. Kapteeni sanoi, että katsokaa niitä, perääntyminen ei ole enää vaihtoehto. Heidän oli pakko voittaa ja he voittivat.

 

Tarinan pisti miettimään että kuinka monta siltaa olen itse polttanut, en juuri yhtään. Mielestäni on aivan mahtavaa tehdä semmoisia päätöksiä, joilla käytännössä sulkee pois muita vaihtoehtoja jopa lopullisesti. Se kertoo jotain siitä, kuinka tosissaan asian kanssa on. Olen puhunut monesti treeneissä siitä, kuinka tärkeää on tehdä valintoja. On ollut hauska miettiä yhdessä asioita joille pitää sanoa ei, ja joille annetaan vihreää valoa. Tiimiakatemialla moni oppii kantapään kautta sen tosiasian, että jos sinulla ei ole omaa tavoitetta johon pyrkiä, niin kalenterisi on täynnä töitä muiden tavoitteiden hyväksi. Se on ehkä paskin tunne ikinä itselläni ja se ei tule tapahtumaan enään kohdallani.

 

Sain palautetta, että en ole polttanut tarpeeksi siltoja Bisneran ja oman liiketoimintani suhteen. Ymmärrän palautteen ja en osaa olla pahoillani asiasta. Bisnera on vain yksi osa minun tiimiakatemian aikaista oppimistarinaani, en pysty antaa kaikkeani bisneralle, koska kaikki eivät siihen ole valmiita. Tiimi on yhtä kuin sen heikoin lenkki, kuuluu sanonta. Olemme käyneet treeneissä paljon keskusteluita asiasta ja onneksi ainakin vielä muutkin kuin bisneran projektit ovat mahdollisia, joten sen suhteen ei ole hätää. Silti tilanne kaivelee minua, haluaisin polttaa laivan ja keskittyä yhteen asiaan täydellä palolla. Tilanteeseen tulee muutoksia kolmannen vuoden aikana, se on selvä. Factor Novan mahdollinen yhteistyö kuvio pakottaa polttamaan laivoja, mielenkiintoista nähdä minkä laivan polttamisesta syksyllä aloitellaan.

 

Ajatukset työkaluna

 

Tässä kirjassa puhutaan ajattelun tärkeydestä ennen tekoa. Kirjoitin aikaisemmin tänä keväänä esseessäni, kuinka tekemisen taito kirjassa avattiin toisenlaista näkökulmaa, tekeminen ennen ajattelua. Tekeminen muokkaa aivoja ja saa ajatuksille vahvistusta. Oikeanlainen ajattelu on valtavan voimakas työkalu. Kirjassa Napoleon Hill avasi käytännön esimerkeillä, kuinka ajatuksista saadaan kaikki irti. Pitää tehdä toimintasuunnitelma, miten käytännössä asiat tapahtuvat. Tehdään kuusi vaiheinen tsekki joissa ajatusta laitetaan paperille.

 

Ensimmäisessä vaiheessa pitää löydä esim. rahallinen tavoite tarkalleen paperille.

Toisessa vaiheessa lyödään paperille, että mitä keinoja käyttäen se rahasumma aiotaan hankkia. Onko se sijoittamalla tai työtä tekemällä vai säästämällä yms.

Kolmannessa vaiheessa lyödään tavoitepäivä lukkoon.

Neljännessä vaiheessa tehdään tarkempi suunnitelma, miten käytännössä aletaan tekemään, tätä pitää alkaa seurata säännöllisesti.

Viidennessä vaiheessa kirjoitetaan ylläolevista asioista yksinkertaistettu versio.

Kuudennessa vaiheessa luetaan suunnitelma ääneen aamuin ja illoin. Tarkoitus on saada tunne siitä, kun olet saanut tavoitteen täyteen.

 

Se että asioita alkaa oikeasti tapahtua vaatii uskoa omaan tekemiseen. Olen aikaisemmissa esseissäni maininnut monta kertaa alitajunnan voiman, tai oikeastaan siitä miten sitä ei osata käyttää. Yllä oleva kuuden kohdan selkeä ohje aktivoi alitajuntaa valtavasti. Olen itse ottanut käyttöön nämä ohjeet ja on ollut hauska huomata miten ne ovat toimineet valtavan hyvin. Alitajunnasta kerrottiin hieman enemmän Brian Tracyn kirjassa menestys ja onnellinen elämä. Siitä kirjasta oikeastaan olenkin ottanut käyttöön tämä alitajunnan aktivoinnin. Se että syöttää sinne oikeanlaista signaalia toistuvasti, tarkoittaa sitä että aivot alkavat työskennellä tavoitteiden hyväksi. Oikeanlaisia ihmisiä alkaa ilmestyä elämääsi, huomaat kun asiat vain alkavat ”loksahdella” paikoilleen. Se on se tunne kun alitajunta tekee vähän töitä puolestasi.

 

Kirjassa tuli myös tuttu pointti esiin, kenen kanssa vietät aikaa? Ihminen on 5 eniten viettämänsä ihmisen keskiarvo. Vaikutus on mykistävä. Miettiessäni omia viittä ihmistä, en ole täysin tyytyväinen. Silloin tietää, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan kun olet porukan tyhmin ihminen. Siihen olen pyrkimässä pisemmällä tähtäimellä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!