Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajatuksia johtajuudesta NJL koulutusohjelmaa ennen

Kirjoitettu 05.03.14
Esseen kirjoittaja: Sanna Peltoniemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Nalle puh ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Roger E. Allen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Saimme NJL koulutusohjelman tiimoilta tehtäväksemme pohtia ensimmäiselle kontaktikerralle minkälainen johtaja itse olen. Apuna toimi Roger E. Allenin teos Nalle puh ja johtamisen taito.

Olen Tiimiakatemialla saanut toimia jo useammankin johtamistehtävän parissa. Pidän itseäni taustalla toimivana johtajana. Tämä osoittautuu toisaalta haasteeksi ja välillä taas hyväksi puolekseni. Välillä pitäisi osata kuitenkin heittää kapulaa rattaisiin ja ottaa ohjat käsiin eikä pysytellä varjossa siinä pelossa ettei projektiryhmä pahoittaisi mieltään liiallisesta ”pomottamisesta”.  Kaverijohtaminen mistä Tiimiakatemialla niin usein puhutaan onkin mielestäni välillä liiankin kirjaimellisesti otettu ohjenuora joka saattaa mielestäni toimia välillä enemmän hidasteena kuin kehittäjänä.  Tällä tarkoitan sitä, että kun normaali elämässä esimerkiksi omassa tulevaisuuden yrityksessä palkkaan työntekijän on asetelma jo valmiiksi luonnostaan hiukan  hierarkkinen. Se ei tarkoita sitä etteikö työntekijää voisi kohdella kaverijohtajan tavoin, mutta se tuo johtamiseen kuitenkin erilaisen tarttumapinnan. Itse toivoisin olevani auttavainen ja anteeksiantava johtaja joka osaa vaatia kavereiltaan.Tämä onkin ollut minulle iso opin paikka. Miten oppia olemaan kaverijohtaja joka tarpeen vaatiessa uskaltaa kuitenkin  ottaa vastuun itselleen ja tehdä isojakin ratin kääntöjä  yhdessä tehdyn vision tai päämäärän vuoksi.

 

On tärkeä tehdä yhteiset tavoitteet selviksi mitä kohti jokainen kulkee omien vastuualueidensa kanssa. Johtajana haluan olla tietoinen jokaisen tekijän tilanteesta niin hyvistä kuin huonoistakin. Johtajan tehtävä on mielestäni toimia kärpäsenä katossa seuraamassa tilannetta ja sitä että mukana tekemisessä on jatkuva kehittyminen. Näin itse tekijät voivat keskittyä omaan vastuualueeseensa. Siksi projektipäälliköiden tulisikin jättää enemmän aikaa johtamiselle. Tuntuu että välillä akatemialla projektipäällikkyys on käsite joka tarkoittaa henkilöä jolle kuuluu yksin kaikki vastuu ja tekeminen, muut ovat vähän kuin ”vaan töissä täällä”. Miten motivoida projektiryhmä tekemään asioita yhteisten tavoitteiden eteen ilman projektipäällikön pyyntöä tai vahtimista. Tässä tuleekin sitten vastaan projektiryhmän valinnan tärkeys.

 

Itselleni nämä kaikki, Nalle puh ja johtamisen taito –kirjassakin esiin tulleet aiheet ovat olleet esillä joka päivä tämän hetkisten projektien kanssa. Siitä herääkin viimeinen ajatus, nimittäin kommunikaation tärkeys.  Näitä asioita olen pähkinyt omassa pienessä päässäni kun niiden eteenpäin viemiseksi tarvittaisiin kaikkien aivotyöskentelyä. Tästä siis konkreettinen koppi heti huomiseen päivään.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!