Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajatuksia johtamisesta

Kirjoitettu 18.03.15
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johtamisen taito - Elämänmittainen matka
Kirjan kirjoittaja: Arto Hiltunen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oma johtamistyylini on aina ollut melko vähän kontrolloiva. Välillä tuntuu, että olen liiankin lepsu. Toisaalta taas tapaan toimia niin, että ihmiset ympärilläni voivat käyttää omia vahvuuksiaan hyödyksi ja olla mahdollisimman tehokkaita. Tämän olen kokenut ainakin oman tämänhetkisen projektimme, huonekaluliikkeen aikana toimivan. En tarkalleen edes aina tiedä, kuka johtaa, kun kaikki kolme johdamme toisiamme. Se on tuntunut tähän asti aivan hyvältä mallilta toimia.

 

Siitä minulla ei ole kokemusta, miten tämä malli toimisi isommassa organisaatiossa. Ehkä se ei kävisi sinne ainakaan tässä laajuudessa, millä nyt olemme toimineet. Jos suuressa yrityksessä annat kaikkien pelata vain omalla vahvuusalueellaan, kaikkia tarvittavia asioita ei todennäköisesti tulisi tehtyä.

 

Toinen asia, minkä itse olen kokenut tärkeäksi, on ollut pysyä omana itsenä. Kun ei lähde hakemaan mitään sen kummempaa roolia, vaan keskittyy asioihin asioina, niin ne myös hoituvat yksinkertaisemmin ja tehokkaammin. Monesti olen tavannut ihmisiä, jotka lyövät ”johtamisvaihteen” silmään, kun aletaan oikein johtamaan. Monesti sellaisissa tilanteissa keskittyy vain seuraamaan kyseisen henkilön käytöstä kuin näytelmää, huomio kiinnittyy liikaa muuttuneeseen olemukseen. Tekeminen on tärkeintä ja asioiden hoitaminen asioina, muut asiat tulevat omasta mielestäni vasta sen jälkeen.

 

Toki en väitä, että itse olisin valmis johtaja. Kehitettävää löytyy varmasti läpi elämän, johtamistilanteetkin tulevat muuttumaan ja omia vanhoja toimintatapoja on pystyttävä muuttamaan, osasta on varmasti jopa luovuttava.

 

Nyt on edessä mielenkiintoinen tilanne huonekaluliikkeellämme, kun erään toisen tiimin kolme uutta kaveria lähtevät pyörittämään liikettämme kesken kevään. Siinä riittää varmasti johtamishaastetta kerrakseen. Ajattelin ottaa valmentavan näkökulman tähän haasteeseen, koska jätkillä riittää vielä paljon opeteltavaa liikkeen pyörittämiseen ja sen arjen sujuvuuden opetteluun. Sen jälkeen vielä tulee kuvioihin myös talousjohtaminen sekä liikkeen tulevaisuuden strategioiden kehittely. Haastetta riittää varmasti.

 

Näistä haasteista selvitäkseni olen ottanut johtamisen kirjoja lukuun, hyviä ja käytännönläheisiä vinkkejä irtosi viimeisimpänä Arto Hiltusen kirjasta Johtamisen Taito. Mietin esimerkiksi sitä, miten asiakastyytyväisyys huonekaluliikkeessämme on saatu pidettyä erittäin korkealla tasolla, mistä se johtuu?

Tietenkin asiakaspalvelusta, olemme pitäneet asiakaspalvelua tärkeänä asiana ja yrittäneet aina olla ystävällisiä ja auttavaisia asiakkaita kohtaan. Tämän ovat monet huomanneet ja suositelleet meitä myös ystävilleen. Hiltusen kirjassa puhuttiin siitä, kuinka motivaatio hyvään asiakaspalveluun lähtee motivoituneesta työporukasta, joka jaksaa tehdä asiat hyvin. Motivoitunut tiimi taas syntyy siitä, kun sitä johdetaan laadukkaasti. Tällä osa-alueella olemme mielestäni toimineet oikein ja johtaminenkin on ollut hyvää.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!