Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajatuksia johtavista ajatuksista

Kirjoitettu 24.09.14
Esseen kirjoittaja: Jon-Erik Talvio
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia on työ- sekä oppimisyhteisö. Jotta iso ryhmä ihmisiä toimii jokseenkin samaan suuntaan, täytyy olla jonkin näköinen polku jota ihmiset seuraa. Tätä polkua kutsutaan meillä johtaviksi ajatuksiksi, jotka ovat joka vuosi uudelleen synnytettyjä ajatuksia joita jokaisen Tiimiakatemialaisen tulisi miettiä. Tämän hetkiset johtavat ajatukset sisältävät paljon haastavia ajatuksia kuten esimerkiksi ”Uskalla kokeilla. Tee virheitä ja opi niistä.”. Jokainen ihminen tekee virheitä, mutta ihminen myös oppii näistä. Pienenä poltat sormesi koskemalla kuumaan, et tee sitä toistamiseen ainakaan siinä ajatuksessa, että kokeilen mitä käy jos kosken tulikuumaa hellaa.

Jokaisen Akatemialaisen olisi siis hyvä seurata tätä samaa kaavaa, koska se ei pelkästään auta selviämään Akatemialla vaan myös kehittymään sekä oikeasti oppimaan ja tekemään jotain merkittävää tämän 3,5 vuoden opiskelun aikana.

Johtaviin ajatuksiin sisältyy myös Arvot, niitä on viisi ja omasta mielestä tärkein tämän hetkisessä maailman taloustilanteessa on ”Matkustaminen/kansainvälisyys”. Yritykset arvostavat ihmisiä jotka ajattelevat ”outside the box” tyyliin, eli ei ajatella sillä yliopistomaisella kaavamaisella päällä – ”koska kirja sanoo näin”. Matkustaminen ja kansainvälinen kokemus yritysmaailmassa tarkoittaa sitä että sinulla on näkemys muiden kulttuurien suhtautumisesta asioihin ja osaat myös tuoda heidän ajattelutapoja Suomeen. Joissakin tapauksissa nämä ovat juuri näitä suuria ajatuksia jotka tuottavat tulosta yritykselle koska Suomessa koko elämänsä ollut ”normaali oppinut” ei osaa ajatella Suomen ulkopuolelle.

Tiimiakatemian missio – ”Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä” rakentuu hyvin näiden ”10 käskyn” sisällöstä. Tämän huomaa ohjeista hyvin koska jokaisen aatteen/ohjeen takaa löytyy sanat rohkeus, yhteistyö sekä rentous. Tiimiakatemialaista tiimiyrittäjää kuvaa oikein erinomaisesti nämä samaiset sanat. He ovat rohkeita, hyviä yhteistyössä muiden ihmisten kanssa sekä he eivät ole liian jäykkiä ihmisiä sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Oma näkemys tästä kokonaisuudesta on että en voisi enempää olla samaa mieltä. Sisällöltään nämä rohkaisevat ihmisiä yrittämään erilaisia asioita pelkäämättä lopputulosta. Toki aina ei voi onnistua ja välillä onnistutaan liiankin hyvin että pakka hajoaa kun ei pysty hallitsemaan kokonaisuutta enää. Johtavat ajatukset Tiimiakatemialla siis rohkaisevat ottamaan haasteita! Virheistä oppii ja ei varmasti tule toistamaan niitä kun on ensin tuhonnut tiimiyrityksensä pankkitilin saldon tai asiakkaan projekti mennyt karille. On hyvä olla punainen lanka jota ihmiset ajattelevat ja se on jokaisen Tiimiakatemialaisen mielessä. Tämä auttaa meitä pääsemään yhteiseen päämääräämme eli kehittymään paremmiksi ja rohkeammiksi tiimiyrittäjiksi. Jatkossa voimme erikoistua juuri sille alalle kun haluamme ja pystymme käsittämään koko yrityksen toiminnan. Olemme niin sanottuja joka paikan höyliä! Yritykset tarvitsevat aina kaltaisiamme ihmisiä yrityksen palveluihin ja olemme numero 1 valinta heidän työhauissaan – elleivät he ole jo etsineet meitä ennen työhakuaan!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!