Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alaston johtaja

Kirjoitettu 08.04.13
Esseen kirjoittaja: Suvi Marjanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Alaston johtaja
Kirjan kirjoittaja: Taylor, David
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassa esitellään taatun menestyksen kaava. Kaava on todella yksinkertainen, ja sitä voi soveltaa oikeastaan mihin tahansa asiaan elämässään, jonka haluaa saavuttaa. Tässä essessä peilaan taatun menestyksen kaavaa Innomon taloustilanteeseen.

Taatun menestyksen kaava:

1. Tiedä, minne haluat mennä.
Haluan innomon siihen tilanteeseen, jossa olemme voineet mahdollistaa kesäprojektit, liput Nordic Business Forumiin sekä maksaa palkat. Tilillä pitää myös olla vähintään 5000 euron puskurirahasto, jotta tämän kevään virheet eivät toistu.

2. Tiedä, missä olet nyt.
Aiemmin keväällä olimme todella syvällä. Meillä oli päällä todella paha kassakriisi. Aloimme tehdä suorittavaa työtä, josta saamme rahaa heti. Tällä hetkellä tilanne alkaa näyttää hyvältä. Vielä jokaisen pitäisi tienata noin 1000 euroa, jotta meidän ei tarvitsisi myydä NBF-lippujamme.

3. Tiedä, mitä haluat tehdä, jotta pääsisit sinne, minne haluat.
Innomolaisia pitää johtaa tekemään vielä enemmän hommia.

Itse koen erityisen tärkeänä, että porukan motivaatio saadaan jotenkin pidettyä kasassa. Jäppäys alkaa kypsyttää jengiä, mutta jotenkin positiivinen ilmapiiri on vain säilytettävä. Rahaa tarvitaan vielä, ja mielestäni sitä on kivempaa tehdä iloisin naamoin kuin mutrusuin.

Taloudesta viestiminen nousee todella tärkeäksi osaksi tässä johtamisprosessissa. Jokaisen innomolaisen pitää tietää, missä mennään, kuinka paljon rahaa on tullut ja mihin sitä menee. Joryn pitää vetää yhteistä linjaa koko loppukevään ajan.

4. Tee se!
Omaa esimerkkiä näyttäen meidän pitää tienata lisää rahaa. Oma panokseni loppukevään aikana toteutuu lähinnä uudessa ravintolassamme. Haluan saada siitä kannattavan bisneksen, jotta kaikki työ, mitä olemme jo tehneet, ei valu lattiakaivosta hukkaan.

”Ei ole oikeaa eikä väärää, on vain se mikä vie – tai mikä ei vie – meitä kohti unelmaamme.”

Tämä minun pitää muistaa. Ihmiset tekevät eri asioita eri tavoilla, mutta mikään tapa ei ole väärä, ellei sitten rikota lakia. Muiden tavat tehdä asioita pitää hyväksyä eikä ajatella, että se oma tapa tehdä asiat on paras.

Nähdäänkö minut vain silloin, kun jokin on mennyt vikaan? Positiivinen viestintä!

Talouspäällikkönä olen noussut esiin lähinnä vain silloin, kun Innomo on ollut vaikeuksissa talludellisesti. Minun pitää oppia viestimään myös positiivisista asioista. ”Jes, enää 10 000 euroa tienattavana!” Tiimi haluaa myös tietää, mistä rahat ovat tulleet.

Minun pitää alkaa viestiä myös omista henkilökohtaisista onnistumisistani. Tästä tulikin joskus palautetta. Innomolaiset eivät tienneet, mitä minä tein. En ole parantanut positiivista viestimistäni, joten jospa nyt olisi sen aika.

Taloustermit haltuun

Minun pitää opetella taloustermit. Kirjan mukaan on paljon vakuuttavampaa, jos asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Tähän avuksi tarvitsen talouden kirjoja. Taloutta johtamista varten kuuluukin kevään lukuohjelmaani.

Elämän tarkoitus on se, jonka päätät sille antaa. Kun teet sen, elät omaa elämääsi joka ikinen hetki ja joka ikinen päivä.

Olen stressannut elämän tarkoitusta tämän vuoden ajan. Pikku hiljaa pitäisi alkaa tietämään, miksi haluan tulla isona. Akatemiaa kun on jäljellä enää vähän yli puolitoista vuotta. Tällä hetkellä olen päättänyt antaa elämälleni tarkoitukseksi onnellisuuden.

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!