Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 27.02.13
Esseen kirjoittaja: Emma Soikkeli
Kirjapisteet: 2
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Essee pinkkusyksyltä

 

Alkemistin päätin lukea monien suosittelujen jälkeen. Suositteluja tuli niin tiimikavereilta, kuin lehtien kirja-arvosteluistakin. Lukeminen ei todellakaan mennyt hukkaan. En olisi uskonut tämän teoksen olevan näin hieno teos mitä se todella oli.

”Kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen.” Tämä on mielestäni todella hyvin sanottu. Kun oikein paljon haluaa jotain, kuin huomaamatta sinua tuetaan monesta eri suunnasta ja tavoitteeseen pääseminen on paljon helpompaa.Tähän voisi melkein linkittää elokuvan The Secret pääsanoman. En oikeastaan ole ajatellut asiaa ennen kirjan lukemista, mutta asia todella on niin, että kun jotain asiaa ajattelee paljon ja todella sisimmässään haluaa sitä, se toteutuu paljon todennäköisemmin kuin jos asiaa ei ajattelisi tarpeeksi. Itse kuitenkin sorrun usein siihen, että ajattelen jotain asiaa negatiivisen kautta, ja tällöin se negatiivinen asia on se joka toteutuu. Muistan joskus ennen jännittävää koripallopeliä ajatelleeni: ”toivottavasti vaikka jalkani nyrjähtäisi ettei tarvitsisi pelata” ja eikö mennyt kuin muutama päivä niin olen ensiavussa hakemassa kyynärsauvoja. Olen yrittänyt kehittää itseäni tässä asiassa, ja mielestäni olen jo kehittynyt siinä.

Mitä on onni? Miten olen onnellinen? Toiselle onni merkitsee rahaa, toiselle se on rakkautta. Minulle itselleni onni koostuu monesta asiasta. Suurin tekijä onnellisuudessani kuitenkin on ystävät. Omaa sydäntäni kuuntelemalla koen, että saavutan parhaimman onnellisuuden tilan.

Jokaisella on oma elämäntiensä jota kulkea. Kirjassa lammaspaimen Santiago kulki omaa elämäntietään, vaikka monet yrittivät väittää ettei hänen tiensä olisi se paras mahdollinen. Kirjan mukaan elämäntielle tulee ennusmerkkejä, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteensa ja päämääränsä. Jokaisella on vapaus mielestäni valita se, kuinka elää ja millaisia tavoitteita haluaa elämältään saavuttaa. Itse elän hyvin pitkälti hetkessä, ja koen olevani silloin onnellisin. Haluan tehdä asioita, jotka tuntuvat hyvältä sillä hetkellä, mutta samalla pyrin myös miettimään hieman tulevaisuuteen. Kirjan mukaan mihinkään ei kuitenkaan saa luottaa liikaa. Varsinkaan tuntemattomaan. Santiagolta ryöstettiin omaisuus kahteen kertaan, sillä hän luotti liikaa. Itse usein luotan ihmisiin aika paljon, ja joskus se saattaa kostautua takaisin. Ajattelen, että koska minuun voi luottaa, niin miksei myös muihin.

Älä lupaa liikoja. Älä lupaa sellaista, mitä sinulla ei vielä ole. Lammaspaimen yritti luvata kuninkaalle kymmenystä hänen tulevasta aarteestaan, jota hänellä ei siis vielä ollut. Kuningas kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta, juuri sen takia että paimenella ei vielä ollut sitä mitä hän jo lupaili. Usein ihmiset lupaavat liikoja. Lupaavat jotain mitä he kuvittelevat voivansa luvata, mutta joskus voi käydä niin että siitä tulee ikäänkuin tyhjä lupaus. Tätä on hyvä miettiä, että kannattaako ennakoida ja luottaa liikaa tulevaan.

Joskus on hyvä pyrkiä uudistamaan elämäänsä. Kirjassa kristallikauppias oli lähes 30 vuotta pitänyt kauppaansa samalla tavalla ja hän itse tajusi, että hänellä ei käynyt tarpeeksi asiakkaita. Santiago tajusi tilanteen ja osasi uudistaa kaupan tapaa toimia. Se poiki kaupalle lisää asiakkaita ja luonnollisesti myös rahaa tuli lisää. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään omaa toimintaa ja mahdollisesti uudistaa sitä. Nykypäivänä ei pärjää enää ajattelemalla ”näin olen tehnyt aina, miksen tekisi nytkin?” Maailma muuttuu niin nopeasti ja jokainen meistä on sen muutoksen keskellä, että paikalleen ei vaan voi jäädä junnaamaan. Maailma muuttuu, miksen minäkin muuttuisi?

Usko unelmiisi ja elä niiden mukaan. Silloin olet onnellisimmillasi ja teet juuri niinkuin sinun on tarkoitus tehdä. Kun oikein haluat jotain, elä se mielessäsi ja älä välitä liikaa siitä mitä muut sanovat. Itse haluan ajatella niin, ja toivottavasti joskus elää niin.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!