Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 13.12.13
Esseen kirjoittaja: Atte-Markus Virkkunen
Kirjapisteet: 1
Kirja: alkemisti
Kirjan kirjoittaja: paulo coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Paulo Coelhon kirja Alkemisti kertoo Santiagon, lammaspaimenen, tekemästä matkasta tavoitellessaan unessa näkemäänsä aarretta.   Ei kyllä ole kovinkaan yllättävää, että reissusta tulee hieman odotettua pidempi, sillä Santiago joutuu matkalla aarteensa luo pari kertaa ryöstetyksi ja huijatuksi, jumiin aavikolle sodan takia ja  joutuu voittamaan vaikka mitä haasteita. Haasteista santiago kuitenkin selviää luottamalla itseensä ja päättäväisyydellään. Mukavan leppoisa tarina, jonka lukaisee yhdeltä istumalta, koska siihen jää niin pahasti koukkuun.

Matka unelmia tavoittaessa on loppupeleissä se ainoa asia, millä on väliä. Vähän niinkuin Santiagolle kävi, pitkän matkan jälkeen kun hän pääsee vihdoin pyramideille, rosvojoukko hakkaa hänet ihan levyksi ja hän saakin tietää, että aarre sijaitsee konkreettisesti hänen lähtöpisteessään Espanjassa. Matkaltaan hän kuitenkin löysi jotain vielä arvokkaampaa kuin hänen unelmansa aarteesta: rakkautta.
Omia unelmia täytyy tavoitella, mutta mistähän niitä lyötää? Santiago sai ajatuksen unelman mahdollisuudesta kahdesti näkemästään unesta, jonka perusteella hänen piti matkustaa Egyptiin pyramideille ja jättää lammaspaimenen ura sen vuoksi. Pelkästään unen näkeminen ei ollut tarpeeksi iso sysäys saada häntä liikkeelle, vaan siihen hän tarvitsi vielä kahden ulkopuolisen apua, jotka valoivat uskoa hänen uneensa, josta ajan kanssa muodostui sitten Santiagon unelma.

Kaikilla meistä on unelmia, mutta monet eivät kuitenkaan tavoittele niitä?  Epäonnistumisen ja yllättäen myöskin onnistumisen pelko osuvat unelman tavoittelun esteeksi. Mitä jos en saavutakkaan unelmaani? Tai jos saavutan ne, eikä elämälläni enää olekkaan tarkoitusta? Kuinka silloin pitäisi toimia? Unelmiensa tavoittelun aloittaminen on vaikea paikka, sillä edellä mainittuihin kysymyksiin ei ole selkeää tai yksiselitteistä vastausta. Juuri tämä onkin mulle seuraava kynnys, sillä unelmieni tavoittelu täytyy aloittaa jostain, niin miksei heti.

Unelmoin ajasta. Unelmion rahasta. Unelmoin matkoista. Unelmoin siitä, että olen hyvä. Unelmoin hyvästä fyysisestä kunnosta. Unelmoin paljon, pienistä ja suurista asioista. Unelmat on ihan kiva asia, mutta niiden tekeminen konkreettisiksi tavoitteiksi on vaikea asia, enkä ole vielä löytänyt selkeää mallia niiden konkretisoimiseksi. Unelmia on kuitenkin hyvä olla, sillä ainakin minua ne auttavat jaksamaan.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!