Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 19.01.14
Esseen kirjoittaja: Iiro Naamanka
Kirjapisteet: 1
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tarina, joka sisältää paljon opetuksia ja elämänviisauksia. Tykkäsin kirjasta erittäin paljon, koska se herätti niin paljon ajatuksia omasta elämästäni. Aloin kirjaa lukiessa mietiä omia tekemisiäni menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Kirjan suurin opetus kuitenkin on se, että jokaisen meistä tulee elää tässä hetkessä ja keskittyä seuraamaan omaa elämänpolkua, jota kuljemmekin eteenpäin jokapäiväisillä valinnoillamme.

”Kun haluat jotain koko sydämmestäsi, koko universumi tulee auttamaan sinua.” Olen saanut unviersumilta apua, mutta vaikeinta avun saamisessa on sen pyytäminen. Usein en tiedä, olenko vilpittömästi ja täydestä sydämestäni haluamassa juuri sitä. Onneksi universumi tietää ja se auttaa minua, joko antamalla apuaan tai kehoittamalla tekemään jotain muuta. Niinpä unversumi ohjailee minua kohti omaa määränpäätäni ja pitää minut elämänpolullani. Liian usein vain olen liian sokea huomaamaan pieniä asioita ympärilläni, jotka haluaisivat neuvoa minua omalla matkallani. Näiden asioiden huomaaminen on myös vaikeutunut, koska ympäristömme on niin täynnä kaikenlaisia ärsykkeitä ja ”melua” että emme pysty näkemään merkityksellisiä asioita arjessamme.

Akatemian arki on täynnä kohtaamisia ja mahdollisuuksia seurata omaa polkuaan, mutta miten näistä kohtaamisista ja pienista asioista saisi tehtyä merkityksellisiä ja miten ne veisivät minua eteenpäin omalla polullani? Mietin kysymystä ja suurin este siihen on kiire. Liian usein arjessa on kiire suorittaa asioita, eikä ole aikaa pysähtyä hetkeksi katselemaan ympärilleen. Kiireessä myös kohtaamiset muuttuvat merkityksettömiksi ja pinnallisiksi. Jos antaisimme kohtaamiselle aikaa ja mahdollisuuden, voisimme huomata kuinka paljon enemmän saamme irti kohtaamisesta. Kun pysähtyisimme useammin ja antaisimme universumille mahdollisuuden antaa vihjeitä, voisimme päästä eteenpäin omalla tiellämme, jonne jokainen meistä ennemmin tai myöhemmin päätyy.

Pyrin olemaan läsnä ja antamaan kohtaamisille suuremman merkityksen.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!