Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 10.03.14
Esseen kirjoittaja: Mika Autio
Kirjapisteet: 1
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alkemisti

Kirja on ensimmäinen jonka olen koskaan ypk:n kirjoista lukenut. Tämä sattui vielä kauan ennen Tiimiakatemian aikaa. Siskoni omisti tämän kirjan. Maasta taivaisiin kehuminen sai itsenikin kiinnostumaan kirjasta ja lopulta sen sitten silmilläni ahmin. Kolme asiaa jäi kirjasta päällimmäisenä mieleen.

***Spoilers***

Elmäntie

Sehän on kirjan kantavin voima. Kirjan päähenkilö Santieago on lammaspaimen joka periaatteessa on tyytyväinen elämäänsä. Mustalaisen ennustus ja Kuninkaan sanat saavat hänet hylkäämään turvallisen elämänsä, jotta unelmat voisivat toteutua. Kirjassa on vastakkain asettelu. On ihmisiä jotka kulkevat elämän tietään ja ihmisiä jotka eivät.

Tässä vaiheessa lienee oikein sanoa, että elämäntie tarkoittaa unelmia, ja että ihmisten tulisi turvallisen elämän tavoittelun sijaan lähteä rohkeasti toteuttamaan sitä mitä he haluavat täydellä sydämmellään. Tämä on ensimmäinen oppini.

Olen huomannut sen, että olen imenyt kyseisen jaottelun ajatusmaailmaani. Näen ihmisiä jotka seuraavat unelmiaan ja ihmisiä jotka vain elävät. Ovatko nämä eri arvoisia? Eivät tietenkään. Loppujen lopuksi kyse on vain valinnoista.

Alkemisti

En puhu kylän alkemistista vaan englanntilaisesta länsimaisen tieteen esikuvasta. Henkilö on niin uppoutunut omaan maailmaansa, että hän ei näe aavikkoa sen takaa. Itsekkin olen usein samanlainen. Menen niin lujaa eteen päin, että unohdan katsoa ympärilleni mitä tapahtuu. Läsnäolo. Meillä on olemassa vain tämä hetki. Tämä on toinen mieleen painunut oppini.

Aarre

Niinhän siinä kävi, että aarre jota pyramiidien juureltä lähdettiin etsimään löytyikin oman kotikylän linnan luota. Monesti ajattelemme, että emme voi hyvin ja että se johtuu paikasta missä olemme. Väärä kaupunki, väärä maa ja väärä planeetta. Voi olla, mutta useimmissa tilanteissa pitää matkustaa kauas, jotta voi nähdä lähelle. Aarre olikin kotikonnuilla. Tämä oli kolmas oppini. Siis se, että ei ole väärää kaupunkia, väärää maata tai väärää planeettaa. Väärä asenne ehkä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!