Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 10.11.14
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 1
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alkemisti

 

Alkemisti on Paulo Coelhon kenties tunnetuin kirja. Se kertoo Andalusialaisesta paimenpojasta. Paimenpoika rakasti kiertämistä ja uusien kaupunkien etsimistä. Hänen perheensä mielestä hänestä olisi pitänyt tulla pappi, poika kävikin koulua pappisseminaarissa mutta lopetti sen koska ei pitänyt siitä. Hän halusi nähdä maailmaa ja oppia kaikkea uutta.

 

”Kaunis tarina magiasta, unelmista ja aarteista joita etsimme aivan liian kaukaa, vaikka ne ovat aivan silmiemme edessä”

 

Luin kirjan kesällä samalla kun otin aurinkoa ja nautin virvokkeita. Kirja oli helppolukuinen mutta kuitenkin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Yksinkertaisuudessaan tarina on kiteytettynä ylhäällä olevaan lainaukseen jonka Madonna sanoi kirjasta.

 

Lukiessani kirjaa minulle tuli mieleen John C. Maxwellin sanat ”the joy is in the journey not in the destination” eli vapaasti selitettynä minulle Maxwellin sanoista tulee mieleen, matkan tärkeys. Elämä on yksi matka ja meidän projektit ovat matkoja. Ilo on siinä, että saa kulkea koko matkan ja sitten huomata nauttineensa matkasta ja joskus ilo odottaa myös matkan määränpäässä. (yleensä projektit eivät pääse määränpäähän vaan loppuvat hyvissä ajoin mm. ensimmäiseen mindmappiin.)

 

Kuitenkin kun ajattelen elämää tai töitä yleensä niin monesti huomaan ajattelevani sitten kun –ajatuksia, tarkoitan niillä sitä, että sitten kun saamme myytyä tämän innovaation tai sitten kun saan rahaa tai sitten kun olen töissä ja minulla on kaikki mitä haluan. Sitten kun saavutan jotain, voin olla iloinen. Alkemisti kirjassa paimenpoika elää sitten kun elämää. Hänellä oli jatkuva kiire pois sieltä missä oli juuri nyt. Poika lopettaa papiksi opiskelut ja lähtee paimentamaan lampaita. Sen jälkeen pojalla onkin jo kiire lähteä Egyptiin etsimään aarretta. Hän matkustaa Espanjan kautta jossa hänet ryöstetään ja hän joutuu tekemään töitä useita vuosia, että pääsee etsimään pyramidin juurella olevaa aarretta. Viimein hän pääsee vuosia kestäneen aavikkomatkan jälkeen kaivamaan aarretta ja ei löydäkään mitään. Hän palaa kotiin sen kirkon pihaan ja sen puun juurelle josta oli matkansa aloittanut ja löytää aarteen. Tarina on oivallinen kiteytys ihmiselämästä ja siitä kuinka kokoajan on mentävä johonkin jotta voi löytää onnen. Jospa onni kuitenkin onkin jo juuri siinä missä olet? Vai onko onni juuri siinä, että etsii onnea ja kulkee juuri sen matkan?

 

Tarvitsemme kuitenkin liikettä ja määränpäätä jota kohti mennä, mutta minun takaraivossani toivottavasti pysyvät Maxwellin sanat. Ilo ja onni on matkassa eivätkä pelkästään määränpäässä. Haluan nauttia jokaisesta päivästä kun matkustan kohti unelmaani, mikä unelmani on, sitä en todellakaan vielä tiedä. Luotan tekemiseen ja luotan matkaan, kyllä se unelma sieltä löytyy.

 

 

Pasi Suojala

Tiimiyrittäjä

Ideaosuuskunta INTO

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!