Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 30.11.18
Esseen kirjoittaja: Riku Pulkkinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alkemisti kirja kertoo tarinan Santiago nimisestä pojasta. Santiago on vaatimaton lammaspainen, joka kiertää ympäri Espanjaa lampaidensa kanssa. Santiago oli tyytyväinen elämäänsä lampaiden kanssa, mutta kuitenkin halusi muutostansa elämäänsä ja eräänä päivänä hän tapaa vanhan miehen, joka esittelee itsensä Salemin kuninkaana. Vanha mies kertoo Santiagolle suuresta aarteesta, joka sijaitsee Egyptin pyramideilla. Santiago on hieman epäilevä, mutta aikansa mietittyä Santiago päättää lähteä etsimään tuota suurta aarretta ja Hän myy kaikki lampaansa, jotta pääsisi matkalle. Nopeasti kuitenkin matkan aloitettua Santiago joutuu ryöstön kohteeksi ja menettää kaiken rahansa. Rahattomana Santiago joutuu menemään töihin ja joutuu kristallikauppiaan apupojaksi. Vuoden verran työskenneltyään Santiagolla on taas tarpeeksi rahaa jatkamaan matkaansa kohti suurta aarretta. Santiago lähtee ylittämään aavikkoa seurueen kanssa.  Seurue saapuu aavikolla sijaitsevalle keitaalle, jossa Santiago tapaa Fatima nimisen tytön ja rakastuu tähän silmittömästi. Santiago kertoo Fatimalle, että hän on etsimässä suurta aarretta, joka sijaitsee Egyptin pyramideilla. Santiagon on vaikea lähteä jatkamaan matkaansa, koska on niin rakastunut tyttöön. Fatima sanoo Santiagolle, että hänen pitää jatkaa matkaansa ja etsimään suurta aarretta. Santiago tapaa matkallaan alkemistin. Alkemisti saa Santiagon ymmärtämään mitä todellinen onni on ja unelmien merkityksen. Lopulta Santiago saapuu pyramideille, jolloin hän tajuaa mitä ja missä todellinen aarre on.

 

Lueskellessani kirjaa minulla heräsi paljon erilaisia ajatuksia elämästä ja sen merkityksestä. Mitä unelmat ovat, miten niihin pitää suhtautua ja mitä ne ovat? Elämän onni on sinusta itsestäsi kiinni ja mitä haluat saavuttaa. Alkemisti kertoo, että meillä on kaikki nyt tässä ja se mitä haluat, niin joudut tekemään sen eteen kovasti työtä, jotta sen saavuttaisit. Santiago kierteli espanjaa lampaittensa kanssa ja oli vapaa ja tyytyväinen elämäänsä, mutta silti hän halusi lähteä matkalle. Oliko Santiagolla mielessä raha vai jotain muuta? Tämä onkin mielestäni kysymys mikä kannattaisi itseltään kysyä, Olen tyytyväinen elämääni, kun pysähdyn paikoilleen ja alan miettimään mitä kaikkea elämäni sisältää. Olen terve ja loistava perhe, tyttöystävä, kaverit sekä koulupaikka juuri sieltä mistä olen sitä toivonut. Rahallisesti en tiedä tulenko koskaan olemaan tyytyväinen, nykypäivänä kuitenkin melkein kaikki pyörii rahan ympärillä, mutta kun terveyden ja elämisen näkökulmasta mietin asiaa, olen tyytyväinen elämääni. Santiago lähti matkalle kohti unelmaansa välittämättä siitä mitä tapahtuu, vaikka hänellä oli omat pelkonsa. Kohdatessaan rakkauden hänen matkansa meinasi pysähtyä, mutta Fatima sai Santiagon ymmärtämään mitä on todellinen rakkaus, koska tyttö puhui tämän ympäri ja sai Santiagon jatkamaan matkaansa kohti unelmaansa. Unelmien eteen joutuu tekemään paljon töitä ja uhrauksia. Unelmat ovat omia tavoitteita elämässä ja sinun ja unelmien väliin ei pidä antaa minkään tulla, jos et pääse toteuttamaan unelmiasi niin oletko onnellinen? Elämän varrella tulee varmasti olemaan paljon esteitä, joka estävät toteuttamasta unelmiansa. Santiagokin joutui lähtemään kotimaastansa, ylittämään meren ja aavikon sekä kohtamaan moni pelkoja, jotta saavuttaisi unelmansa suuresta aarteesta. Tärkeää on pitää omat unelmat ja päämäärät selkeänä niin voi olla ennen kuin huomaatkaan voit elää jo unelmaasi.

 

Santiago eli tyytyväistä elämää lammaspaimenena, mutta hän sai Salemin kuninkaalta, tilaisuuden, johon hän päätti tarttua. Tämä pieni hetki muutti Santiagon elämän vaikkakin oli suuri mahdollisuus siihen, että aarretta ei edes olisi. Tämä herätti itsessäni itsestään selvyyden, mutta oli hyvä lukea se vielä itselleni. Ei ikinä tiedä mitä tapahtuu, jos tarttuu epävarmaankin tilaisuuteen, pieni hetki voi muuttaa elämäsi suunnan.  Mikä sitten on se aarre?  Jokaiselle se on omanlainen. Tämän päivän maailmassa vauhti on kova ja kaikilla on aina kiire, mutta kuka vaan voi pysähtyä miettimään oman elämänsä aarretta, jolloin huomaa, että aarre on itse elämä, josta pitäisi nauttia joka ikinen hetki

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!