Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Aloita jotain mikä merkitsee

Kirjoitettu 15.12.14
Esseen kirjoittaja: Aleksi Saarinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Start Something that Matter
Kirjan kirjoittaja: Blake Mycoskie
Kategoriat: 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Start Something that matters!

Päätimme meidän tiimin Simon, Nimionin Nikon ja Mittavan Janinan kanssa laittaa pystyyn Live-RoomEscape yrityksen. Ne keille tämä konsepti ei ole tuttu niin avaan sitä hieman.

Eli RoomEscape on alunperin internetissä esiintyvä peli jossa tarkoituksena on arvoituksia ja pulmia ratkaisemalla päästä ulos huoneesta. Live RoomEscapessa toki tähän lisätään oikeat ihmiset + aikaraja. Huoneen tarkoituksena on kehittää tiimityöskentelyä ja ongelmanratkaisutaitoa sekä toimia illanviettopaikkana ja luoda viihdearvoa asiakkaille pelillistämisen muodossa.

Idean alku syntyi NJL koulutuksessa, mutta lopullinen toteutuspäätös syntyi itselläni täysin Mööpelin poikien innoittamana. Yhtäkkiä vaan päätin että voisipa sitä luoda jotain omaakin eikä vaan tanssia muiden pillien tahtiin.

Kirjassa ”Start Something that Matters” puhutaan intohimosta ja siitä kuinka oikealla asenteella ja palolla ihminen ei voi epäonnistua. Ennen kaikkea on oltava idea joka merkitsee sinulle itsellesi kaikista eniten. Itsehän aina olen ollut salaa nörtti ja pelannut videopelejä niin paljon etten kehtaa edes myöntää. Loppupeleissä ilman videopelikokemusta en todennäköisesti olisi koskaan saanut näinkin huikeaa ideaa. Videopelien kautta olen myös saanut merkityksen kyseiselle projektille ja se merkitys koskettaa itseäni erittäin syvältä. Tällähetkellä on sellainen fiilis että mikään haaste ei ole este tälle projektille. Uskon että pysymme projektiryhmän kanssa aikataulussa ja ensivuoden alussa meillä on liike pystyssä ja hommat alkaa. Tässä vaiheessa toki projekti on vielä vauva-vaiheessa ja tarkoituksena onkin tehdä niin sanottu luova osuus, eli ideointi huoneelle. Tällaisessa projektissa on äärimmäisen tärkeää että idea on toteutuskelpoinen, mutta myös samalla asiakkaan vangitseva. Onhan kyse kuitenkin viihteellisyydestä ja elämyksen luomisesta. Kysymys kuuluukin että miten saamme projektiryhmän kanssa sen innon ja kiinnostuksen peilattua tulevaan huoneeseen ja lisäksi, kuinka saamme huoneesta sellaisen että se ei ole liian vaikea eikä myöskään liian helppo? Noihin kysymyksiin kun saamme hyvät vastaukset ei enää muuta vaadita kuin ryhtyä isosti hommiin.

Tällähetkellä elämme sellaista vaihetta että olemme pikkuhiljaa klousaamassa meille tiloja Jyväskylän keskustasta ja se on se ensimmäine steppi joka kirjassakin todetaan: ”Aseta itsellesi positiivinen paine.” Kun sen saa itselleen luotuo saa helpommin syyn tehdä kaikki muukin vähän ikävämpi asia alta pois eikä nekään asiat loppupeleissä enää tunnu ikävältä kun tajuat että olet joka askeleella lähempänä sitä mikä sinulle oikeasti jotain merkitsee.

Kirja oli kaiken kaikkiaan hyvin innostava paketti, josta jokainen varmasti saa pientä boostia jos omaa jonkin uuden ja oman projektin. Suosittelen tätä kaikille heille jotka epäröivät sitä, että pystyykö asian toteuttamaan vai ei. Niille joilla on haasteita pienien sudenkuoppien kanssa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!