Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Älykäs Itsensä Johtaminen

Kirjoitettu 17.11.13
Esseen kirjoittaja: Juho Koistinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Älykäs Itsensä johtaminen
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Monesti puhutaan, että tunnemmeko itseämme oikeasti ja tunnistammeko omat vahvuutemme ja heikkoutemme ja jos asiaa tarkastellaan alla olevan perusteella niin monesti, joku kohta jää vähemmällä huomiolle kuin toinen. Kaikki ovat varmastikin yhtä tärkeitä ja niiden olisi syytä olla balansissa, mutta akatemialla ollessa on huomannut itselle vaikemmiksi asioiksi TUNTEET (sosiaalinen) ja KEHO (fyysinen) kohdat.
Yrittäjyyttähän tänne on tultu oppimaan ja sitä opitaan välillä kantapään kautta tekemällä virheitä projekteissa ja pitkien päivien muodossa, mutta moni ei ehkä huomaa, että sitä opitaan myös näiden yllä mainitsemien juttujenkin ehdoilla ja niistä monesti joutuu antamaan periksi. Voin itsestäni aika rehellisesti sanoa, että jos olisin missä tahansa muussa ”koulussa” niin harrastaisin aika paljon enemmän ja liikkuisin, siellä ei myöskään tunteet ailahteisi päivittäin ehkä niin paljon positiivisesta negatiiviseen, itselläni tämä on myös vaikuttanut ihmissuhteisiin ihan paikkakunnankin takia, en käy kotikunnassani enää kovinkaan useasti perheen luona.
Mutta mitä yritän sanoa on, että kaikki joutuvat tekemään myönnytyksiä tähän Akatemia hommaan ryhtyessään ja tämä opettaa monilla muillakin jutuilla, kuin työjutuilla verrattanu tavan koululaitokseen, koska täällä todellakin perustetaan aika paljon tähän itsensä johtamiseen ja oikeastaan nakataan susille ja pitää vain oppia pärjäämään. Henkilöstä riippuen nämä haasteet ovat sitten erilaisia, mutta jokainen näiden kanssa joutuu varmasti painimaan.
Tähän valmentajat ja tiimiakatemialaiset voisivat jopa mielestäni puuttuakin, että mitenkä tätä voitaisiin pehmentää esimerkiksi suoraan lukiosta tullut nuori tuskin osaa itseään niin hyvin johtaa, kuin omillaan asunut työelämästä tuleva nuori. Tällä voitaisiin saada madallettua korkeita lopettamisprosentteja, koska monella varmasti 1. vuotena on hankalinta juurikin nuo kohdat TYÖ ja ARVOT ja kun ne uupuvat koetaan Tiimiakatemia vääräksi paikaksi itselle ja mennään rajakadulle tai jonnekin muualle.

Mitkä ovat muutoksen tärkeimmät mahdollistajat?

Itselleni yksi isoimmista haasteista on ja on ollut keksiä jotain muutakin kuin myyntiin ja asiakaspalveluun liittyvää juttua, koska olen elämäni näitä ammatissani tehnyt niin liian helposti olen ajautunut näihin hommiin jälleen ja en ole oppinut niin paljon, kuin mitä olisin pystynyt. Tästä innoittava esimerkki oli meidän tiimimme Jetro, joka oli myös elämänsä ajan tehnyt rakennushommia, mutta päätti lähteä kokeilemaan jotain uutta ja on nyt tehnyt aivan erilaisia hommeja, joka on varmasti avannut hänen silmiään enemmän. Itselle se on nuo urheilukontaktit ja siihen liittyvät ihmiset mitä olenkin nyt lähtenyt kontaktoimaan.
Kirjan mukaan muutoksen mahdollistavat viisi I:tä: Ihmettely, Innostus, Itsetuntemus, Itseluottamus ja Itsepohdiskelu. Ja tämän kyllä itsekin allekirjoitan on hyvä kyseenalaistaa ja ihmetellä asioita ja uskaltaa innostua eri asioista ne saavat tekemiseen aivan erilaista potkua, minkä urheilunprojektin pelkkä miettiminen, jonkun kanssa on tehnyt minulle ja nuo muut ovat minulle sellaisia arkisia juttuja, mitkä itse mielestäni olen löytänyt.
Loppukaneettina voin toivottaa hyvän ohjeen miten saada potkua tekemiseensä on: Tosissaan muttei vakavissaan!!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!