Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Älykäs organisaatio

Kirjoitettu 26.05.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Älykäs organisaatio
Kirjan kirjoittaja: Pentti Sydänmaanlakka
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pentti Sydänmaanlakan kirja älykkäästä organisaatiosta oli hieman raskasta luettavaa minulle. Kirja sisälsi toistakymmentä kaaviota kuinka arvioida johtamista tai kuinka parantaa suoritustasi organisaatiossa tai sen johtamisessa mutta kuitenkaan harva kaavioista oikeasti päräytti. Kirjan tieto tuntui hieman vanhahkolta ja huvitti koska kirjassa käytettiin malli esimerkkinä mm. nokiaa joka on tätänykyään tipahtanut kehityksen tieltä. Jokatapauksessa tässä hieman pohdintoja kirjasta.

Joryn toiminta

Johtamisen tavoitteena on jatkuva suorituksen parantaminen ja siksi meidän täytyy käydä läpi yksilö, tiimi ja organisaatio tasolla suunnittelua toiminnan johtamisesta. Johtoryhmänä meidän täytyy käydä kokouksissa läpi kuinka päivittäisjohtamisessa onnistumme niin että tiimimme ja yksilöiden toiminta kehittyy.

Kehittäminen -> Tavoitteiden asetanta -> Ohjaus/valmentaminen -> Tulosten arviointi

Kun asetetaan tavoitteita on tärkeää miten hyvin yksilö saadaan sitoutettua tavoitteisiin jotta saadaan yhtenevät tavoitteet niin yksilö organisaatio kuin tiimi tasollakin. Johtoryhmänä meidän täytyy ottaa nämä neljä asiaa osaksi viikottaista rutiiniamme. Meidän täytyy kehittää ideaoita kuinka saamme tiimimme toimimaan paremmin niin yhdessä kuin yksilötöissäkin. Asettaa tavoitteita ja ideoida kuinka pääsemme näihin tavoitteisiin ja sitten ohjata ja käydä keskustelua tiimiläisten ja yksilöiden kanssa siitä kuinka niihin pääsemme. Lopuksi meidän täytyy arvioida miten ideamme toimivat jotta voimme aloitta taas uudestaan.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!