Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Am I Fucked?

Kirjoitettu 17.12.20
Esseen kirjoittaja: Elisa Sihvonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Recovery: Freedom From Our Addictions
Kirjan kirjoittaja: Russell Brand
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Russell Brand

Recovery: Freedom From Our Addictions

Kerron tämän rehellisesti en peittele. Sensuroin sitten tekstin sopivaksi, jotta voin julkaista sen esseepankissa.

 

Am I fucked?

 

Olenko kusessa? Joo olen. En tiedä miten elää elämääni, mihin mennä ja mitä tehdä. Mitä minun pitäisi olla, jotta olisin tyytyväinen ja elän elämää jota oletan yhteiskunnan minulta vaativan. Se on tehnyt minusta onnettoman. Vertaan itseäni muihin jatkuvasti ja olen lukenut liian monta kirjaa menestyksestä. Se tekee minusta sairaan. Haluan muuttaa elämääni. Elämä on lahja ja haluaisin elää sitä myös niin. Enkä olla jatkuvasti ahdistunut asioista jotka eivät muutu ahdistumisella. Haluan löytää oman elämäni merkityksen ja siten auttaa myös muita. Haluaisin valaistua. Ainut pako tästä elämästä on kuolla oman käden kautta ja sitä en halua. Miksi sitten elää elämää kuin se olisi pakollinen paha, suoritetaan se nyt vain loppuun, oikein ja hyvin.

Nykyinen maailma ei tee ainakaan itseäni onnelliseksi. Ketä tämä maailma palvelee? Pinnallisuutta, yksinäisyyttä, ympäristön tuhoa, taloudellista epätasa-arvoa, koska osa nyt on vaan luonnostaan parempia kuin muut mentaliteetti, arvottomuutta ja voittoa kaikilla mahdollisilla keinoilla. Mitä väliä, että järvi tuhoutuu ja sen ympäristö, jos yhtiö ja siten minä saan kivan numeron tililleni? Pörssin voitto ja kykyni ostaa 10 taloa ja autoa on arvokkaampaa, kuin miljoonien elävien olentojen koti, koska minä haluan olla rikas ja tuntea, että kaikki on minua varten.

Elämme kaupungeissa, joka on tehty autoille ei ihmisille, elämme kaupungeissa joissa ei ole ruokaa, mitä ihmiset tai eläimet voisivat syödä. Elämme maailmassa, missä pitää aina hyötyä muista tai maaperästä. Miten kukaan voi omistaa maan? Miten se voi olla kenenkään omaisuutta? Kenellä on lupa sanoa, että tämä on minun. En ymmärrä. Olen tyytyväinen vasta sitten, kun kaikki mitä täällä maanpäällä voi omistaa, on minun.

Sitten olen voittanut elämän pelin.

Uskon aidon valaistumisen syntyvän ainoastaan eletystä elämästä. Sinua on sattunut, olet itse satuttanut. Olet valmis kohtaamaan pelkosi ja itsesi, löytääksesi syvällisemmän merkityksen. Olet valmis kohtaamaan satutetun itsesi ja ihmiset joita sinä olet itse satuttanut.

Henkisyys on kasvava ilmiö. En suostu sanoa sitä trendiksi, koska se tekee siitä rumaa niin kuin kaikesta muustakin. Elämämme tuntuu merkityksettömältä. Haluamme jotain enemmän.

Olen syvälle uponnut. Kuuntelin tätä kirjaa korona eristyksissäni ja se loi minulle lohtua. Antoi vastauksia ja tehtäviä, joita olen kaivannutkin. Jos näitä ei tarvitsisi kirjoittaa julkisiksi, olisin liittänyt esseeseeni myös asiat, jotka Russelin sanoin: ”Are fucking me up, or have ever fucked me up”, Mutta en niitä halua julkiseksi kirjoittaa, koska silloin en kirjoittaisi niitä rehellisesti.

 

Things that have ever fucked me up. Deep in me all the things that have ever hurt me.

 

Kirjoittaessani kaikkia asioita, jotka tuhoavat minua tai ovat koskaan tuhonneet minua, aloin itkemään vuolaasti. Koin surua ja myötätuntoa pientä itseäni kohtaan.

Brand sanoo, että jokaiselle meistä on tapahtunut asioita, jotka saisivat meidät itkemään toistemme puolesta. Oli vapauttava kirjoittaa näistä asioista. Sorrun aina ajattelemaan, että no se tapahtui tuon takia tai hänellä oli omia ongelmia, niin ymmärrän kuitenkin miksi hän toimi niin kuin toimi. Oli vapauttavaa saada keskittyä pelkästään itseeni ja minua satuttaneisiin asioihin ja miten ne ovat vaikuttaneet minäkuvaani.

Yksi tarkoitus tällä tehtävällä on se, että alat huomaamaan elämässäsi ja käytöksessäsi tapahtuvia alitajuntaisia kaavoja. Teemoja, jotka toistuvat elämässäsi tiedostamattomasti esimerkiksi. Valitset aina kumppaneiksesi mulkkuja tai olet riippuvainen milloin mistäkin.

On aika tutkia niitä ja valita itse uusi kaava, minkä pohjalta haluat elää.

Tehtävänäni on unfuck myself.

 

Onko tässä mitään järkeä?

Tiedän, että pitäisi lukea intohimoisesti bisneskirjoja ja kirjoittaa niistä munapystyssä hienoja raportteja ja reflektioita omaan työhön käyttäen. Tällä hetkellä en pysty siihen. Olen kuunnellut ja lukenut johtamisesta, myynnistä, markkinoinnista ja How to crush it kirjoja pelkästään näiden 2,5 vuoden ajan.

I’m done.

Meille syötetään aina, miten saada enemmän aikaan. Herää viideltä. Miten olla kuin maailman menestyneimmät ihmiset. Menestystä joka vitun puolella. Kaikki etsii menestystä, kuin juoksisivat kaivamaan kultaa Lapista. Tuntuu, että hyvän elämän mittari on raha ja julkinen arvostus ja menestys, ja sitä meidän kaikkien pitäisi jahdata ja haluta. Jos et niitä saa olet epäonnistunut elämässäsi. Tuntuu, että meillä on aina jotain epäolennaisia asioita joita jahtaamme, aina jotain vitun mittareita minkä mukaan olisi hyvä ihminen tai menestynyt. Olen näin hyvä tyyppi, koska olen näin koulutettu tai olen korkeassa asemassa. Sittenkö on hyvä olla? Vain jos sen voi mitata, on se todellista. Pitäähän onnellisuudessa ja menestyksessä käyttää länsimaalaista järkeä. Kaikki pitää olla rationaalista ja tieteellä todistettua.

Olen samaa mieltä Brandin kanssa siitä, että olemme luoneet maailman itsellemme, missä on melkein mahdotonta elää merkityksellistä elämää. Haluan löytää elämäni tarkoituksen, haluan herätessäni uuteen päivään kokea merkityksellisyyttä. Haluan rakastaa ihmiskuntaa ja tätä maailmaa. Rakentaa yhdessä parempaa maailmaa, astua ulos Matrixista ja nähdä maailma toisenlaisena, kuin sen nyt näen. Harmaana päivänä päivästä toiseen. Töitä, internettiä, väsymystä ja itsekkyyttä. Haluan tilalle, rakkautta, myötätuntoa, kaikkien elämän arvostamista ja puhdas luonto ennen voittoa.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!