Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Arnold on kingi

Kirjoitettu 31.08.14
Esseen kirjoittaja: Oskari Rouhiainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Total Recall - Uskomaton elämäntarinani
Kirjan kirjoittaja: Arnold Schwarzenegger, Peter Petre
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 9.12. Elämänkerrat

Arnold on kingi, 2.0 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (6 votes cast)

Total Recall – Uskomaton elämäntarinani, Arnold Schwarzenegger, Peter Petre

Oskari Rouhiainen

Ideaosuuskunta Into

 

Luen kirjaa nyt toista kertaa. Arnold schwarzenegger on ollut idolini jo pienestä pitäen. Ensimmäiset muistikuvani Arnoldista ovat noin kymmenvuotiaana kun näin Commando-elokuvan. Ihailin hänen suuria muskeleitaan ja ulkoita habitustaan. Arnold on ottanut uransa aikana vain erinomaisia rooleja. Hänen hahmonsa on aina ollut hyvän puolella ja hän on ollut hyvin kiltti. Jotenkin hän on vain päätynyt silti tappamaan elokuvissa useita, jopa kymmeniä tai satoja ihmisiä. Kirjassa kerrotaan kuinka Arnold kieltäytyy useasta roolista. Usein siksi koska hän ei halunnut sivurooleja tai esiintyä pahiksen roolissa. Hän tiesi että hänen kannattaa valita vain hyviksen rooleja sillä hänet olisi saatettu hyvin helposti kategorisoida pahiksen rooleja näytteleväksi näyttelijäksi kehonsa ja vahvan saksalaisen aksenttinsa takia. Näin kävi esimerkiksi Dolph Lundgrenille. Tämä esiintyi Rocky-elokuvassa pahis-nyrkkeilijänä. Hänellä on myös hyvin vahva ruotsalainen aksentti ja hän on myös hyvin lihaksikas. Olen nähnyt hänet vain pahiksen roolissa ennen The Expendables elokuvasarjaa. Expendablesissakin Lundgren näyttelee epävakaata ja räjähdysaltista tappajaa, vaikka onkin ns. hyvisten puolella. 3. elokuvassa hänen hahmonsa on sekeästi rauhoittunut ja se onkin ehkä ensimmäinen elokuva missä tiedän hänen olleen mukavan hyviksen roolissa.

Anrold on hyvin köyhästä Itävaltalaisesta perheestä pienestä Thal nimisestä kylästä. Hänen perheensä eli hyvin askeettisesti. Heillä oli hädintuskin varaa syödä ravitsevasti. Arnoldia ei kiinnostanut opiskella kuten hänen veljeään. Hän osoitti jo nuorella iällä hyvää bisnesvainua esimerkiksi ostamalla halpoja jäätelöitä ja myymällä ne toisessa paikassa missä ei ollut jäätelökioskia ja jossa tämä näki tarvetta niille olevan. Arnold oli vilkas lapsi ja myöskin aikuisena. Se on ollut iso syy hänen menestymiseensä. Häneen on ollut helppo tykästyä ja hän on ollut erinomainen verkostoitumaan. Esimerkkeinä Saksalainen kuntosaliomistaja jolla tämä oli töissä ja Joe Weider joka omisti Venice Beachillä Kaliforniassa sijaitsevan Golds Gym- kuntosalin omistaja, joka otti Arnoldin siipiensä suojiin.

Kun itse aloitin kuntosalilla aktiivisesti treenaamaan tutustuin Arnoldin elokuviin kuten Punpuing Iron. Bongasin siitä hyvin erikoisen piirteen hänen kehonrakennusuraltaan. Hän teki kovasti töitä ja treenasi 5 tuntia päivässä ja keksi erilaisia treenitekniikoita kehittyäkseen.Kun hän tarvitsi lisää massaa jalkoihinsa niin hän pakkasi painot ja kaverinsa autoon ja nämä painelivat metsään kyykkäämään. Hän saattoi tehdä sata sarjaa kyykkyä saadakseen maksimaalisen rasitteen jaloilleen ja sai ne näin kasvamaan. Pumping Iron elokuvasta tuli myöskin mileeni Arnoldin erikoinen tapa muodostaa kilpialijoille pelkotiloja ja pilata näiden psyyke. Hän saattoi kutsua pahimman haastajansa ravintolaan missä tämä esimerkiksi saattoi kehua että ”Sinähän olet kasvanut! Lisää treeniä vaan käsivarsiisi niin saatat olla hyvä haastaja seuraavissa Mr. Olympia-kisoissa” vaikka vastustajan kädet olivat nimenomaan jo nyt erittäin suuret ja jopa isommat kuin hänellä itsellään. Tällä tavalla hän sai vastustajan treenaamaan käsiään pakkomielteisesti ja unohtamaan jalkojen ja muiden oleellisten osien treenaamisen joten kun vastustaja tuli lavalle oli hänen kehonsa hyvin epätasapainoinen ja Arnold voitti. Olen katsonut jokaisen Arnoldin ajan Mr. Olympia-kilpailun enkä ole sitä mieltä että hänen olisi pitänyt voittaa joka kerta kun hän voitti. Hänellä esimerkiksi ei ollut ensimmäisiin 4-5 kilpailuun kovinkaan tasapainoinen keho. Hänen voittiohinsa vaikutti varmasti hänen itsevarma esiintymisensä. Hän tuli lavalle aina voittaja-asenteella ja hänellä oli aina katsomo puolellaan. Voi olla että katsomon mylvintä ja naisten kiljuminen juuri Arnoldin tullessa lavalle painosti tuomarit valitsemaan aina hänet voittajaksi.

Arnold on aina ollut hassuttelija. Hänen armeija-aikanaan hän päätti esimerkiksi ottaa kisan panssarivaunuilla ja hänen kaasutellessa mäkeä alas täydessä vauhdissa hän kuuli huutoja että pysähdy pysähdy ja kun hän viimein pysähty hän huomasi yhden miehen roikkuvan panssarivaunun piipussa ja kaksi miestä oli jo tippunut kyydistä. He olivat olleet istuskelemassa vaunun päällä kun tämä oli yllyttänyt kolleegansa kisaan. Toinen hauska tapaus oli sen kun eräs aloitteleva itsekeskeinen kehonrakentaja tuli kysymään itse Mr Olympialta vinkkejä kilpailuun niin Arnold ohjeisti tämän huutamaan ja karjumaan tullessaan lavalle ja jokaisen poseerauksen aikana vaikuttaakseen isommalta. Voin vain kuvitella katsojien ja tuomareiden ihmetystä.

Arnoldin omaisuus on nykyään arvioitu n. 400 miljoonaan dollariin. Suurimman osan omaisuudestaan hän on tienannut kiinteistösijoittamisella.

Odotan suuresti Nordic Business Forum 2014- tapahtumaa sillä Arnold tulee sinne pääpuhujaksi. En malta millään odottaa idolini tapaamista.

 

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!