Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Asenne

Kirjoitettu 10.02.13
Esseen kirjoittaja: Suvi Marjanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Asenne
Kirjan kirjoittaja: Maxwell, John C.
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka asenteet vaikuttavat

Huonojen asenteiden esimerkkivaikutus on hyviä nopeampi. Jos kelvottomille asenteille ei tehdä mitään, ne hajottavat kaiken.

Innomossa kaikkien asenteet eivät ole kohdallaan. Omakaan asenteeni ei ole välttämättä kaikista paras.

Myöhästelen, enkä tee asioita sovittuihin deadlineihin mennessä. Kuinka voin vaatia muilta, jos en pysty itse noudattamaan yhdessä sovittuja juttuja?

Haluan oppia hyväksi itseni johtajaksi, jotta voin toimia esimerkkinä muille. Haluan hioa asenteeni täysin kuntoon, jotta voin vaatia myös muilta asennetta.

Jos Innomon asenteita ei saada kuntoon, edessä voi olla turhia ristiriitoja, eikä toisten mielipiteiden taakse haluta nähdä vaan ajatellaan, että pelkästään oma mielipide on se oikea.

 

Mikään elämässä ei aiheuta enempää stressiä, mutta ei myöskään anna enempää tilaisuuksia kasvaa kuin uudet kokemukset.

 

Suuret haasteet pelottavat. Talouspäällikköys kieltämättä vähän jännitti minua. Aikaisemmat talouspäälliköt ovat saaneet lähinnä paskaa niskaansa. Haluan saada muutettua näkemyksen talouspäällikköydestä ja oppia johtamaan luvuilla, enkä olemaan pelkkä sihteeri.

Haluan henkilökohtaisesti uusia suuria haasteita, jotta voin kehittyä. Samaa toivon myös muulta tiimiltä. Haluan herättää muissa kipinän, jonka voimin uskaltaa heittäytyä suuriinkin haasteisiin.

 

Avain hyvään asenteeseen on valmius muuttua.

 

Tällä hetkellä Innomossa on mielenmalleja, jotka kaipaavat rikkomista. Jos joku asia on tehty huonosti viime kerralla, sille pitää voida antaa mahdollisuus tehdä asiat toisin. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii Laivuri-projekti. Viime vuonna kaikki ei mennyt putkeen, mutta uskon, että tänä vuonna jengi onnistuu korjaamaan virheensä. Haluan löytää keinoja, joilla saadaan kaikki ymmärtämään, että asiat voi ihan todella tehdä toisin. Aina se ei onnistu, mutta mielestäni mahdollisuus pitää antaa.

 

Jotta asenteiden muuttuminen olisi hauskaa, sillä pitää olla tietty päämäärä. Kirjoita se paperille. Kun alat menestyksekkäästi voittaa taisteluita, merkitse sekin muistiin. Toimi päämääräsi hyväksi joka päivä.

 

Minun pitää muistaa johtamisasemani joka päivä. Minulla pitää aina järjestää aikaa, jos jollain on joku ongelma talouden kanssa. Itsekään en osaa vielä kaikkeen vastata, mutta keksitään yhdessä keinot, joilla jokaiseen ongelmaan saadaan ratkaisu.

Minun pitää entistä tarkemmin kirjoittaa itselleni ylös, mitä kaikkea vaatii, että Innomosta tulee oikea yritys. Myös onnistumiset aion kirjoittaa ylös ja siten reflektoida tekemisiäni pitkin matkaa.

 

Epäonnistumiset

 

Ainoa keino päästä eteenpäin on epäonnistua varhain, epäonnistua usein ja epäonnistua edistyen – vahingosta viisastuen.

 

Jokaisen Innomolaisen pitää tuntea, että Innomo on turvaverkko, joka mahdollistaa epäonnistumisen. Kaikki innomolaiset pitäisi saada luottamaan siihen, että tiimi pelastaa epäonnistumisen hetkellä. Tämä edellyttää sitä, että luottamus tiimin sisällä kasvaa.

Aion kokeilla erilaisia juttuja, ja siten löytää ne Innomolle sopivimmat työkalut.

 

Päivä kerrallaan

 

Elä päivä kerrallaan.

 

Minulla on tapana murehtia liikaa tulevaa. En osaa nauttia nykyhetkestä ja elää päivä kerrallaan. Haluan oppia tämän taidon. Aloitan sen siten, että jätän työt töihin, ja vaihdan aivot vapaa-ajan moodille kello neljän jälkeen. Tarkan viikkoaikataulun tekeminen varmasti auttaa päivä kerrallaan elämisessä, koska silloin tietää tarkasti, mitkä ovat tämän päivän tehtäviä, ja jokainen tehtävä on laitettu kalenteriin. Silloin ei tarvitse murehtia, milloin mitäkin piti tehdä.

Itse otan elämän ja varsinkin Tiimiakatemian välillä turhankin vakavasti. ”Ottakaa järki käteenne silloin tällöin ja tanssikaa sen päällä. Mielenne paakkuuntuu muuten,” Mark Twain sanoo kirjassa. Ei elämä ole niin vakavaa, hassutellakin pitää.

 

Jokaisella meistä on tehtävä, jota varten meidät on luotu. Meidän velvollisuutemme – ja suurin ilomme – on tunnistaa tuo tehtävä.

 

Jokaisella meistä on tehtävä, Maxwell sanoo kirjassaan. Haluan löytää itselleni sen oman tehtävän, joka saa minut joka aamu nousemaan sängystä innostuneena. Haluan löytää itselleni motivaation, jonka avulla saan taas jotain rotia tähän elämään. Ja ennen kaikkea haluan auttaa johdettaviani löytämään sen oman juttunsa.

 

Kun sinusta tulee johtaja, menetät oikeuden ajatella itseäsi.

 

Talouspäällikkönä minun tulee ajatella muita. Muut pitää pitää tietoisena siitä, missä ollaan menossa. Tässäkin minulla on paljon kehitettävää. Tammikuun aikana en ole tuonut tarpeeksi taloutta esille treeneissä. Aion korjata asian tästä eteenpäin. Joka viikko tuon esille, missä ollaan menossa. En ole kuitenkaan aivan 100 % samaa mieltä kirjan väittämän kanssa, että johtajana ei saa ajatella itseään. Myös johtajan pitää osata sanoa ei ja muistaa huolehtia itsestään ja sanoa, jos joku ei onnistu.

 

 

Suurin koppi kirjasta oli epäonnistumiset. Jos ei epäonnistu, ei todennäköisesti opi mitään. Haluan kasvattaa munaamisen kulttuuria Innomossa. Mielestäni Akatemia on kuitenkin aivan täydellinen paikka munata.

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!