Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Asiantuntijan esiintymistaito

Kirjoitettu 09.06.13
Esseen kirjoittaja: Juho Koistinen
Kirjapisteet: 3
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

ASIANTUNTIJAN ESIINTYMISTAITO

 

Lähdin kirjasta etsimään vinkkejä lähinnä tiimiäni varten asiakaskäynneille, kun sinne on aina niin vaikea lähteä niin toivoin, että löytäisin kirjasta jotain hyviä yleispäteviä vinkkejä mitä voitaisiin lähteä koittamaan,

 

Anylyyttinen vai globaali tiedonkäsittelijä?

Ihmiset käsittelevät kirjan mukaan tietoa eri tavoin analyyttinen ihminen keskittyy mieluummin yhteen asiaan kerrallaan, asiat ovat hänelle ensisijaisempia kuin ihmiset. Globaali ihminen on jatkuvasti monessa mukana, hän ei keskity yksityiskohtiin, mutta hahmottaa nopeasti asiakokonaisuuksia, häntä kiinnostavat henkilökohtaiset kokemukset ja tarinat.

Analyyttisen edustajan vahvuudet: Hän esittää asiat järjestelmällisesti, asiakokonaisuus on kunnossa, hän harkitsee tarkkaan sanavalintansa, hän on neutraali ja hillitty eikä synnytä yleisössä kovin vahvoja reaktioita

 

Analyyttisen edustajan kehityskohteet: Äänentemmon vaihtelu, tuoda itseään mukaan esitykseen, kuunnella ja seurata reaktioita.

Globaalin edustajan vahvuudet: Näyttää innostuksensa ja motivoi kuulijoita, hän taustoittaa ja yhdistää asioita kokonaisuuksiksi, hän kertoo mielellään esimerkkejä ja tarinoita omasta elämästään.

Globaalin edustajan kehityskohteet: Henkilökohtaiset tarinat eivät aina vakuuta kuulijaa, FAKTOJA TARVITAAN, tiivistää, pitäytyä perussuunnitelmassa.

Klassinen vinkki esityksestä: Kerro lyhyesti, mitä aiot kertoa – Kerro – Kerro mitä kerroit.

ANSVA-KAAVA

A ttention – huomio, suosiollisuus

N eed – ongelman osoittaminen

S atisfaction – ratkaisu, toimintaehdotus

V isualization – ratkaisun hyväksi todistaminen

A ction – toimeenpanoehdotus

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!