Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Aurinkokuningas

Kirjoitettu 26.11.13
Esseen kirjoittaja: Jonna Pekkarinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Aurinkokuningas
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aurinkokuningas- Juhani Tamminen

 

Ison tapahtumaprojektin projektipäällikkönä olen vähintäänkin hukassa. Olen toiminut aikaisemminkin projektipäällikköinä, mutta Tulimyrskyn myötä astuin aivan uuteen tilanteeseen. Projektiryhmä koostuu neljän eri tiimin jäsenistä. Henkilöt eivät olleet toisilleen kovinkaan tuttuja ennen projektin alkua. Lähdin lukemaan tätä kirjaa, koska haluan taata, että tämä projekti on onnistunut.

 

Kokoa voittajajoukkue!

Tärkeintä on rakentaa joukkue, joka hyväksyy alusta alkaen tietynlaiset toiminta-ajatukset ja on valmis pitämään kiinni näistä periaatteista koko raskaan pelikauden ajan.

Uskon, että valitsemani projektiryhmä on valmis työskentelemään ahkerasti ja näyttämään parastaan. Tiedän olevani melko vaativa projektipäällikkönä, mutta mielestäni se ei tässä projektissa ole ollenkaan huono asia. Projekti on myös pitkäkestoinen ja pitää sisällään ainakin kaksi isoa tapahtumaa.

 • Välittämistä
 • Epäitsekkyyttä
 • Myötätuntoa

Minusta on hauskaa nähdä, miten nämä kaikki kolme elementtiä löytyvät jo meidän ryhmästä. Jokaiselle on annettu oma roolinsa projektissa, mutta olen ilokseni huomannut, että kaveria ei ole jätetty. Kun omat hommat ovat olleet hyvällä mallilla, toista on autettu pyytämättäkin. Tämä pyyteetön avun antaminen on ollut minulle jotain ihan uutta. Omassa tiimissäkin apua saa, mutta usein sitä joutuu pyytämään monesti. Toivon, että näin epäitsekäs toiminta jatkuu läpi projektin.

Mitäs sitten, kun projektiryhmä on valittu? Kuinka minä projektipäällikkönä voin viedä meidät menestykseen? Ainakin minun täytyy muistaa, että tehtäväni on motivoida ryhmä toimimaan haluamallani tavalla. Jotta siihen pystyisin, minun täytyy

 • Olla innostunut
 • Tuntea tiimini jäsenet
 • Näyttää esimerkkiä
 • Motivoida

 

Yritän varmasti parhaani mukaan toteuttaa näitä kaikkea neljää kohtaa. Itselläni on selvästi kehitettävää motivoinnissa, sillä välillä minun on vaikea motivoida jopa itseänikin. Toivon, että tämän projektin myötä opin motivoimaan ihmisiä oikealla tavalla. Toivon myös, että saan paljon palautetta toiminnastani projektipäällikkönä.

Mikä on haluamamme lopputulos?

 

Enpä ole ennen ajatellut, että projektin voisi aloittaa lopputulos mielessä. Itselleni yleensä hahmottuu selkeä kokonaiskuva siitä, mitä ole tekemässä. Tämän projektin kohdalla on ollut toisin, sillä palaset ovat pikkuhiljaa alkaneet loksahdella paikalleen. Mikä oikeastaan on lopputulos, jonka tässä projektissa haluamme saavuttaa? Eli suomeksi; mikä on meidän tavoite? Tätä asiaa on kyllä paljon sivuttu, mutta ei varsinaisesti asetettu. Ainakin se, että jokainen projektiryhmäläinen saa haluamansa palkan projektista. Toisena asiana se, että myymme liput loppuun. Mutta mitä tämä sitten käytännössä tarkoittikaan? Projektipäällikkönä haluan vielä kirkastaa yhteiset tavoitteemme tässä vaiheessa.

 

Seitsemän tietä menestykseen:

 1. Ole oma itsesi
 2. Auta muita
 3. Tee jokaisesta päivästä mestariteos
 4. Sivistä itseäsi
 5. Tee ystävyydestä taidetta
 6. Rakenna turvaverkko pahan päivän varalle
 7. Kiitä jokaisesta päivästä, jonka saat olla terveenä

 

Voi että miten yksinkertaisia asioita! Mutta kuinka moni muistaa nämä päivittäisessä toiminnassaan?

Jonna Pekkarinen

Osuuskunta Idealeka

jonna.pekkarinen@idealeka.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!