Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Aurinkokuningas

Kirjoitettu 31.01.16
Esseen kirjoittaja: Noora Halttunen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Aurinkokuningas
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Juhani ”Tami” Tammisen Aurinkokuningas- kirja on legendaarinen opus urheiluvalmentajille. Tamin mukaan kaikkia oppeja voi soveltaa yritysjohtajuuteen, mutta rohkenin alussa olla hieman eri mieltä. Kuinka valmentajan tsemppauksesta hävityn pelin jälkeen voisi olla hyötyä yritykselle?

Tamminen aloittaa hieman elämänkertaa muistuttavan kirjansa johtajuuden kolmella peruspilarilla, epäitsekkyys, välittäminen ja myötätunto. Epäitsekkyys on sitä, että pitää joukkueen voittoa suurempana asiana, kuin yksittäisten osaajien summaa. Vaikka olen pelannut pitkään joukkuelajissa, olen aina tavoitellut liikaa omia etujani. Oma edistymiseni joukkueesta toiseen on ollut joukkueen etujen edellä enemmän kuin kerran. Uskon, että sama etujen havittelu myrkyttää tiimiämme, ei vain minun, vaan monen muunkin osalta. Treeneissämmekin puheeksi tullut luotto tiimiä kohtaan on meidän oma syymme. Osalta tiimiläisitämme löytyy kontakteja ja asiakkaita, joita ei haluta jakaa tiimin kanssa, koska pelätään tiimin tuottavan huonoa tulosta ja näin ollen suhde asiakkaaseen kuivuisi kasaan. Kuinka voisimme ikinä onnistua jos emme edes luota toistemme toimintaan ja ajamme vain omia etujamme?

Aidosti välittävää ilmapiiriä ei luoda hetkessä, vaan sen luomiseen tarvitaan Tammisen mukaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Myötätuntoisen tiimin saavuttamiseksi tulee henkilöllä taas olla riittävästi tunneälyä, jotta voi samaistua tiimikaverin rooliin sillä hetkellä, kun hänellä menee huonosti. Tiimissämme on ollut tilanteita, jolloin henkilökohtaisia asioita on jaettu todella avoimesti. Mikä on tietysti hienoa, mutta lohduttamaan ja tukemaan ei tiimistämme ole vielä ollut. Hiljainen hymähtely ja ahdistunut tuolissa pyörintä eivät välttämättä ole ahdistuneelle ihmiselle paras apu. Tähän en myöskään löytänyt kirjasta vastausta, eli kuinka luoda tiimiin niin avoin ilmapiiri, että jokainen osaisi tukea toista ja sitä kautta ottaa myös tukea vastaan.

Johtamisoppeja pursuava opus tarjosi myös hyvän motivoijan huoneentaulun, jonka oppeja aion alkaa seuraamaan kuin hai laivaa.

  1. Hyvät motivoijat aloittavat aina lopputulos mielessään
  2. Heillä on taipumus positiivisuuteen ja usko ihmisiin
  3. He sisäistävät olevansa palveluammatissa
  4. He näkevät elämän seikkailuna, mutta elävät silti tasapainossa itsensä kanssa
  5. He ymmärtävät, että kokonaisuus on vahvempi kuin osiensa summa
  6. He pystyvät erottamaan olennaisen epäolennaisesta ja pitämään pienet ongelmat pieninä
  7. He pyrkivät ensisijaisesti ymmärtämääm ja vasta sen jälken tulmeaan ymmärretyksi
  8. He osaavat kuunnella

Jokaisen kohdan ei ehkä tarvitse heti olla timanttisessa hallinnassa, mutta aion tehdä kaikkeni, jotta parantaisin osaamistani useammalla saralla. Aurinkokuninkaan johdattamana aion yrittää tehdä tiimistäni ymmärtäväisemmän, myötätuntoisemman ja välittävämmän.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!