Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Aurinkokuningas & Forest and Back

Kirjoitettu 30.09.13
Esseen kirjoittaja: Henri Tokee
Kirjapisteet: 2
Kirja: Aurinkokuningas
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Suurena jääkiekon ystävänä oli lähes pakko ottaa kiekkolegenda Juhani Tami Tammisen kirjallisuutta käsittelyyn heti ensimmäisten kirjojeni joukossa. Tammisen kirjoista päätin lukea Aurinkokuningas nimeä kantavan teoksen, sillä olin saanut sen joitakin vuosia sitten lahjaksi, mutta jättänyt hyllyyn pölyttymään, joten nyt oli aika käydä sen kimppuun. Televisiossa Tamminen varmasti jakaa paljon ihmisten mielipiteitä, mutta Aurinkokuningas kirjaa voin suositella kaikille, vaikka ei välttämättä itse Lion #79:sta pitäisikään.

 

Kirjassa käsitellään tiimin luomista, itsensä kehittämistä, yleistä johtamista sekä sitä kuinka yksilön tulisi toimia joukkueen sisällä. Tamminen tuo asioita paljon esiin jääkiekon sekä oman pelaaja/valmentaja uran avulla, mutta kirjan voi yhtä hyvin lukea, vaikka et pitäisi tai ymmärtäisi jääkiekosta lähes mitään. Tamminen kertoo jo takakannessa, että kirjan opit pätevät niin jääkiekossa, yritysmaailmassa kuin perhe-elämässä.

 

Itse pyrin käymään läpi Tammisen teesejä ja esittämään oppimiani asioita. Yritän myös peilata Tamin teesejä pari viikkoa sitten olleeseen forest & back:iin.

 

Kirjan alussa Tamminen käy läpi asioita, mitkä ovat tärkeitä joukkueen luomisessa ja vaiheessa jolloin joukkue on ollut yhdessä vasta hetken aikaa. Ensimmäisenä esille nousee joukkueen yhteen hitsautuminen. Ei ole tärkeintä onko joukkue hyvässä kunnossa tai kuinka taitavia pelaajia joukkueessa on vaan se, että jokainen joukkueen jäsen hyväksyy tietyt toiminta-ajatukset. Nämä ajatukset luodaan yleensä yhdessä joukkueen kanssa valmentajan johdolla. Tiettyjen toiminta-ajatusten lisäksi Tamminen puhuu paljon arvoista, jotka luo joko valmentaja tai joukkue sisäisesti. Olen itse ollut jääkiekossa muutaman kerran tällaisessa tilanteessa, jossa joukkue ja valmentaja ovat muuttuneet ja on pitänyt luoda uusi arvopohja. Sama asia pätee tällä hetkellä tiimissämme, jossa luomme erilaisina persoonina yhteistä arvo pohjaa tulevalle kolmelle ja puolelle vuodelle.

 

Tamminen korostaa läpi kirjan joukkueen yhtenäisyyden tärkeyttä. Hänen mukaan yksikään joukkue ei voi saavuttaa mitään suurta, jos se ei ole täysin yhtenäinen. Tamminen käyttää kirjassa joukkueesta ”laiva vertausta”, jos laiva vuotaa jostain kohti täytyy se tukkia eli käytännössä, jos joukkueessa on henkilö, joka ei noudata yhteisiä normeja täytyy hänet poistaa joukkueesta yhteisen hyvän puolesta. Yleensä pelaajat, jotka eivät noudata yhteisiä normeja alkavat pitkässä juoksussa vaikuttamaan koko joukkueen tekemiseen negatiivisesti, minkä takia siihen pitää puuttua hyvissä ajoin.

 

Uskon tämän yhteen hitsautumisen ja arvopohjan luomisen olleen yksi Forest & Back:n päätavoitteista. Tiimimme oli jaettu vasta päivä ennen metsään lähtöä, eikä monikaan meistä tunteneet toisiamme saatiko tienneet, minkälaisia luonteita tiimi pitää sisällään. Kahden forest & back päivän aikana meidän piti kuitenkin tehdä erilaisia tehtäviä, joissa jokaisessa tarvittiin nimenomaan jokaisen tiimiläisen panosta jotta saisimme parhaan mahdollisen tuloksen. Nämä tehtävät olisivat helposti kertoneet henkilöstä, joka ei olisi ollut valmis sitoutumaan yhteisen hyvän puolesta. Erilaiset luonteenpiirteet tulivat myös hyvin esiin tehtävien edetessä. Toiset ottivat organisointia enemmän vastuulleen kun taas toiset tsemppasivat koko porukkaa ja toiset tekivät vain käsketyt asiat huolella ja näyttivät sitä kautta.

 

Yhteinen metsäreissu yhdisti tiimiämme suuresti. Uskon, että toimistolla olisi kulunut ainakin viikko, että olisimme saaneet irti toisistamme sen mitä saimme tämän vajaan 2 päivän aikana metsässä. Siellä saimme keskittyä vain toisiimme tutustumiseen erilaisissa olosuhteissa. Varsinaisesti emme vielä siellä lähteneet rakentamaan tammisen painottamaa arvomaailmaa, mutta loimme pohjaa sille, sillä forest & back:n jälkeen tiesimme hieman enemmän tiimimme tarpeista ja jokaisen henkilökohtaisesta arvomaailmasta enemmän tai vähemmän. Tiimihenki on mennyt päivä päivältä eteenpäin, mutta perustat sille luotiin Forest & back:ssä.

 

Yhteisen tiimihengen lisäksi Tamminen kertoo kirjassaan, kuinka yksilö voi pärjätä paremmin omassa joukkueessaan ja saavuttaa menestystä. Tami listaa nämä asiat nimellä ”Seitsemän tietä menestykseen”.

1)     Ole oma itsesi

2)     Auta muita

3)     Tee jokaisesta päivästä mestariteos

4)     Sivistä itseäsi

5)     Tee ystävyydestä taidetta

6)     Rakenna turvaverkko pahan päivän varalle

7)     Kiitä jokaisesta päivästä, jonka saat olla terveenä

Itse koen näistä ”teeseistä” tärkeimmiksi omana itsenään olemisen, muiden auttamisen sekä varsinkin tässä vaiheessa itsensä sivistämisen, jota pyrin nyt ihan käytännön tasollakin lisäämään. Mielstäni pitää pystyä olemaan oma itsensä, koska sitä kautta pystyy kehittämään itseään paremmin, kun tietää ja tunnustaa omat heikkoudet ja kehittämiskohteensa. Itsestään saa myös enemmän tehoja irti kun pysyy omana itsenään eikä yritä olla enempää kuin mitä on. Muiden auttamisen koen myös tärkeänä. Ajattelen asian niin, että mitä enemmän annat itsestäsi muille sitä enemmän saat muilta itsellesi. Tässä vaiheessa itsensä sivistäminen pitää ottaa myös tosissaan, sillä tiimiakatemiassa keskitytään oppimaan käytännön kautta, joten uuden tiedon saaminen teorian osalta jää omalle vastuulle.

Yksilön kehityksen kannalta Tamminen linjaa yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi tarpeeksi korkeiden tavoitteiden asettamisen. Tätä pyrin ehdottomasti käyttämään projektien alkaessa. Tällä hetkellä itselläni ei ole mielessä selkeää kokonaista tavoitetta, mutta tästä lähtien asetan jokaisen projektin alkaessa itselleni tietyn tavoitteen, joka laittaa potkimaan projektin edetessä. Kaiken muiden ohjeiden ohessa ei tule unohtaa ehkä sitä kaikkein tärkeintä oppia, jonka myös Tamminen kirjassaan mainitsee eli äärettömän kovan työn teon. Tiimiakatemia on varmasti paikka, jossa pitää tehdä kovasti töitä, jotta saa irti mahdollisimman paljon ja pystyy sitä kautta kehittymään.

 

Kirjassa käsitellään paljon myös johtamista ja sitä kuinka johtaa nimenomaan joukkuetta. Tamminen avaa johtamista hieman syvemmällä tavalla. Tami painottaa, että johtajan pitää ottaa paremmin huomioon jokaisen yksilön taustat ja luonne, koska sitä kautta pystyy kehittämään oikean tavan johtaa jokaista yksilöä. Tamminen puhuu myös paljon, miten johtajan pitää oppia löytämään oikeanlaiset tavat motivoida yksilöitä parempiin suorituksiin. Tiimin jäsenten kanssa kommunikointi tuodaan myös kirjan aikana esille.

 

Aurinkokuningas kirjasta pystyy jokainen johtaja ammentamaan erilaisia neuvoja erilaisiin tilanteisiin. Itse en ollut tullut ajatelleeksi läheskään kaikkia näitä johtamistapoja. Erilaisten mentaalitaitojen esille nostaminen toi uutta näkökulmaa ja itse tulen käyttämään varmasti näitä Tamin ohjeistamia asioita, mikäli täytyy ottaa jossain vaiheessa johtotehtäviä ryhmässä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!