Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

BACK TO BASICS

Kirjoitettu 19.02.21
Esseen kirjoittaja: Petra Röppänen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Heh, onpa hauskaa lukea tällaista pinkkumatskua näin viimeisen vuoden tiimiyrittäjänä. Aloitin tammikuussa Sentian vuokratiimiliiderinä, joten ajattelin, että tekee varmasti ihan hyvää palauttaa mieleen myös teorioita tiimien muodostumisesta ja eri vaiheista. Ollaan niin sanotusti taas perusteiden äärellä.

Eipä tämä kuitenkaan yhtään huonoa tee myös omaa tiimiä ajatellen! Kyllä tässä taas ymmärtää paremmin mikä siellä tiimin toiminnassa takkuaa ja mitä vaikkapa tämä ihana tukahtuminen meille aiheuttaa. Pelätään epäonnistumisia ja kaikki haasteet tuntuvat liian suurilta, joka puolella on hallitsemattomia riskejä. Voi kun pääsisimme jo läpimurtoon ja selättäisimme tämän ajanjakson, jossa mitään ei tapahdu. Nyt sitä on taas ehkä hieman helpompi sietää, kun muistaa sen olevan ihan luonnollinen vaihe tiimin matkalla kohti mestaruutta.

No mutta, palataan nyt kuitenkin sen oman ihanan pinkkutiimin pariin, kun siitä halusin oikeasti kirjoittaa. Kai tässä omaa tiimiä on vuodatettu jo tarpeeksi muutaman vuoden aikana esseisiin, välillä jotain muutakin…

 

TIIMIN MUOTOUTUMINEN

Miten jännittävä onkaan seistä Teletappipuistossa yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa tammikuun ensimmäisen viikon loppupuolella. Eteeni on kerääntynyt kasa hämillään olevia pikku pinkkuja, meitä taitaa olla paikalla varmaan melkein 40:tä. On aika jakaa uudet tulokkaat tiimeihin. Tällä kertaa jako suoritetaan hyvin poikkeuksellisesti ilman yleisöä ja suurempaa karnevaalitunnelmaa, sillä koronarajoitukset ovat edelleen hyvin vahvasti voimassa tiimijakojen aikaan. Olen kuitenkin päässyt mukaan ihmettelemään tunnelmaa, sillä minusta tulee yhden tiimin vuokratiimiliideri.

Dante on armeijan univormussaan ja laittaa pinkut heti alusta asti koville. ”ASENTO!”, pinkuille huudetaan ja ohjataan heidät seisomaan turvavälien mukaisiin riveihin ja jonoihin. Sieltä sitten pikkuhiljaa, kolme pientä pingviinia kerrallaan jokainen ohjataan oman tiiminsä pariin. Meillä on maavoimat, merivoimat ja oma tiimini, ilmavoimat. Saamme Anun kanssa 17 jännittynyttä, mutta kuitenkin innokasta uutta tiimiakatemialaista luoksemme. Juomme ulkona kuumaa glögiä ja annamme tiimeille ensimmäisen haasteen: kehittäkää viidessä minuutissa annetuista sanoista pieni näytelmä ja tehkää tiimille kannatushuuto tai -laulu.

Seuraa jännittävä osuus. Kuka ottaa vastuuta? Kellä lentää villeimmät ideat? Kuka on aktiivinen kuuntelija? Kuka seuraa sivusta? Pystymme heti lukemaan jo vähän tiimin dynamiikkaa ja näkemään, millaisia eri persoonia meillä on. Selkeästi niitä on paljon. Taas on saatu keitettyä niin mainio sekametelisoppa, jossa jokainen tiimin jäsen on oma yksilönsä.

 

Miten tiimi sitten alkaa tämän jälkeen muotoutua?

Pat Rileyn mukaan tiimin polku pitää sisällään seuraavat vaiheet (vapaasti suomennettuna):

  1. Viattomuuden loikka
  2. Epäily itsestä
  3. Ydinlupaus
  4. Salamaniskut
  5. Tukahtuminen
  6. Läpimurto
  7. Mielihyvä
  8. Mestaruus
  9. Panosten nostaminen
  10. Eteenpäin jatkaminen

 

Tiimin alkutaival lähtee viattomuuden loikasta. Tämä on jotenkin niin ihanaa aikaa. Tulen suorastaan tunteelliseksi, kun mietin omaa matkaani reilun kahden vuoden takaa Cleveran kanssa. Sentiakin toimii aivan oppikirjojen mallin mukaisesti: tunnemme suurta yhteenkuuluvuutta, olemme onnellisia toisistamme, saamme mahtavia onnistumisia ja meillä on olo, että kaikki on mahdollista. Yhdessä voimme saavuttaa mitä vain. Kehitys tuntuu vielä niin nopealta, kaikki sujuu kuin itsestään. Voi kun se kestäisi pidempään…

Sentia on lähtenyt oman kokemukseni mukaan reippaasti käyntiin. Projekteja on alettu pyörittää ja tiimistä on selvästi noussut esiin johtajia, vastuita on alettu jakaa. Yhteisten pelisääntöjen ja tavoitteiden määrittäminen on ollut vielä jokseenkin helppoa ja kaikki ovat niihin ”sitoutuneet”. Ja kyllä, ihan tarkoituksella nuo heittomerkit tuossa sitoutumisen yhteydessä. Tiimin alkuvaiheessa niin sanottu ydinlupaus ei nimittäin ole vielä tapahtunut, ja voisin veikata, että meillä ei mene kovinkaan kauan ennen kuin kohtaamme ensimmäisiä kriisejä ja haasteet alkavat löytää tiensä tiimin pariin.

 

EPÄILY ITSESTÄ

”Tiimi tuntuu kuitenkin omalta perheeltä. En voi ymmärtää, että edessä voisi olla kuulemani kaltaisia kriisejä.”

(Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi, s. 77.)

 

Jokainen tiimiläinen yleisesti ottaen kohtaa tämän ikävän vaiheen. Alamme epäillä itseämme, emmekä halua muuttua. Olemme itsekkäitä. Mitä sitten, kun se iskee? Mitä esimerkiksi minä voin vuokratiimiliiderin roolissa tehdä, jotta emme jäisi pitkäksi aikaa jumiin itsekkyyteen ja tiimi ei pääse muodostamaan sopimusta, joka sitoo sen yhteen?

Tärkein on varmasti puhua näistä asioista ääneen. Jotta jokainen tietää, mitä eri vaiheita tiimin muotoutuminen pitää sisällään. Hei, on ihan normaalia kyseenalaistaa omaa asemaansa tiimissä ja ylipäätään sitä, että haluaako siihen sitoutua. Ei se ole mitenkään väärin tai salaista. Loppujen lopuksi tiimin tulee kuitenkin haastaa jokainen jäsenensä tekemään päätös. Oletko mukana vai et? Oma fiilikseni on se, että tiimissä ei voi olla mukana 50 tai 80 prosenttisesti. Se vaatii 100 % sitoutumisen, jotta tiimi voi kehittyä ja kasvaa yhdessä. Joskus tämä voi olla myös todella raskasta ja tiimi joutuu tekemään vaikeita päätöksiä. Luovummeko jostain tiimiläisestä, omasta perheenjäsenestämme? Onko tärkeämpää miettiä tiimin etua, vai yksilöiden?

Luotan ja toivon, että pystyn tuomaan Sentialle valoa pimeyteen omilla tarinoilla ja kokemuksilla. Myös vaikeista ajoista selviää, eivätkä ne ole ikuisia. On kuitenkin hurjan tärkeää muistaa olla vertaamatta omaa tiimiä muihin. Toisilla aavikkovaiheet voivat kestää kuukauden, toisilla kuusi. Tämä ei ole kilpailu eivätkä tiimit voi voittaa toisiaan sillä, ovatko kehittyneet nopeammin kuin muut.

 

 

Vuokratiimiliiderinä haluan pystyä tuomaan Sentialle turvaa ja tuttuutta Tiimiakatemian sisältä. Kun kysyin mitä Sentia odottaa minulta tässä roolissa, toiveina oli hyväksi todettujen materiaalien jakoa ja ohjeistusta niiden pariin, neuvoa Hubspotin (ja muiden järjestelmien) käyttöön sekä tukea uuden johtoryhmän aloittaessa toimintaansa. Aika yksinkertaisia juttuja loppujen lopuksi. Itse pidän tärkeimpänä sitä, että pystyn luomaan luottamuksen itseni ja jokaisen Sentian tiimiläisen välille. Jokainen uskaltaa kysyä asioita, soittaa hädän hetkellä ja tukeutua, jos jokin tuntuu haastavalta.

Seuraavana toimenpiteenäni olisi toteuttaa ensimmäinen palautekysely Sentialle vuokratiimiliiderin toiminnasta. Haluan saada tietoa myös niiltä hiljaisemmilta tyypeiltä, joiden kanssa vahvaa yhteyttä ei ole vielä päässyt syntymään. Toivon, että sen avulla voin seurata myös omaa kehittymistäni roolissa ja saada arvokasta palautetta toiminnastani. Oppimassahan täällä ollaan kaikki, myös minä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!