Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Banappelsiini – ideavitamiineja luovuuden kehittämiseen

Kirjoitettu 27.05.15
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Banappelsiini
Kirjan kirjoittaja: Jussi T.Koski
Kategoriat: 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jussi T.Kosken kirja Banappelsiini tarjoaa 101 ideavitamiinia henkilökohtaisen luovuuden kehittämiseen. Kirja oli rentoa ja hauskaa luettavaa, tarjoten myös hyviäkin pointteja. Lähdin miettimään kirjan aikana, mitä haluan tehdä Tiimiakatemialla toisin ja mitä pointteja haluan viedä ensi syksynä käytäntöön.

Kirjan kolme ensimmäistä ideavitamiinia olivatkin sellaisia, mitkä ovat mielestäni jo osa jokapäiväistä elämääni. Totesin kuitenkin, että ensi vuonna haluan olla siinä vielä parempi. Luule itsestäsi liikoja, ihannoi muita, harrasta huumoria ja naura. Olen aina ollut haaveilija ja olen aina myös uskonut siihen, että löydän tulevaisuudessa jotakin mieleistä tekemistä. Jotain mistä voin olla ylpeä. Tiimiakatemiahan on tähän erinomainen ympäristö, joten jatkossa aion haaveilla vain lisää. Aion ottaa mallia esimerkiksi Million Kimmon asenteesta. Kimmolla on aina ollut pointteja, mitä olen ihannoinut. Kimmo uskaltaa aina unelmoida isosti ja sitä toivon itseltänikin. En aio enää rajoittaa sitä, vaan tuoda haaveeni ylpeästi esille. Huumori on myös suuri osa elämääni, enkä aio rajoittaa sitäkään Akatemian aikana. Koen tulleeni tänne oppimaan, kokeilemaan uutta ja pitämään hauskaa! Se onkin yksi tavoite ollut aina, että saan muut ihmiset tarttumaan mukaan nauruun.

Luo itsellesi tärkeät ja selkeät tavoitteet. Määrittele realistisia haasteita elämääsi. Aito synnytti viikko sitten aiheesta: Minkälaisiin asiakkaisiin ja minkälaiseen tekemiseen haluamme keskittää energiamme ensi vuonna? Tiimiläisten vastaukset olivat hyvin samanlaisia. Sen kautta syntyikin uusi visiomme: Rohkeiden kokeiluiden ja verkostojen kautta oman jutun löytäminen. Keskustelimme kuitenkin myös paljon siitä, että haluamme ensi vuonna omia henkilökohtaisia tavoitteita enemmän. Se on myös minulle osa-alue, johon haluan keskittyä ensi vuonna enemmän. Teen itselleni muutaman selkeän tavoitteen mitä haluan ensi vuonna tehdä. Nyt voin ainakin nostaa tässä reflektiossa esille, että ensi vuonna tulen perustamaan verkkokaupan. En tiedä vielä mitä se myy, mutta tavoitteena on se kuitenkin perustaa. Pyrin myös toisena vuonna kehittämään aloitekykyäni. Kirjan lause ”When was the last time you did something for the first time?” laittoi todella pohdiskelemaan!

Visiossamme nousee vahvasti esiin oman jutun löytäminen. Jotkut tietävät enemmän mitä haluaa ja jotkut vähemmän. Kuitenkin se oli meille kaikille tärkeää.  Ihminen ei ole luova abstraktilla tasolla, vaan ihminen on luova jossakin tietyssä asiassa. ”Luovuus syntyy taidosta ja osaamisesta, taito ja osaaminen syntyvät alan tuntemisesta, alan tunteminen paneutumisesta ja opiskelemisesta.” Tämä onkin mielestäni hyvä pointti, minkä haluaisin tuoda muillekin esille. Sinulla saattaa olla jo joistakin asioista riittävästi taitoa ja osaamista luovuuden synnyttämiseen. Ehkä parasta Tiimiakatemialla onkin, että meitä rohkaistaan ja työnnetään kohti uusia kokeiluja. Meidän täytyy paneutua asiaan ja opiskella, jotta saamme alan tuntemusta. (Esimerkiksi valmistautumista asiakaskäynteihin, segmentointia, tuotteistamista ja esimotorolaa ei saa aliarvioida!) Sen kautta lähdemme eteenpäin, kehitämme taitojamme & osaamistamme. Onkin tärkeää esimerkiksi viedä ensimmäisen vuoden projekteja eteenpäin ensi vuonnakin, sillä ehkä vasta silloin todellinen luovuus alkaakin syntyä projektin ympärille!

Yksi kolahdus tuli myös kirjan kohdista kyseenalaista ja miksittele. Tällä viikolla valmentajamme Essi teki treeneissä huomion, että provosoidumme helposti miksi kysymyksestä. Tämä kommentti laittoi itseni pohdiskelemaan asiaa. Kirja osasikin kertoa, että luovat ihmiset usein kyseenalaistavat asioita. Itseäänkin on hyvä kyseenalaistaa. Kirja kehottaa muotoilemaan jonkun ongelman, muodostat automaattisesti itsestäänselvän/ ensimmäisenä mieleen tulleen ratkaisun. Mutta kuinka usein kyseenalaistat itseäsi? Kuinka usein kysyt yksinkertaisissakin asioissa, Miksi? Esimerkiksi treeneissä meitä on kahdeksan tiimiläistä ja valmentaja. Jos yksinkertaisestakin asiasta kysytään kysymys miksi, saadaan varmasti hyvin erilaisia vastauksia ja näkökantoja. Vaikka asian ydin pysyisikin melko samanlaisena.

Viimeisenä keskityn ideavitamiiniin: tee paljon virheitä. Mitä oppiminen usein edellyttää? Virheiden tekemistä. Ja mitä luovuus usein edellyttää? Oppimista. Virheitä välttelevä ihminen on riskejä kaihtava, varman päälle pelaaja. Pinkkuvuoden aikana on tullut tehtyä virheitä ja niistä on saanut hyvää oppia. En kuitenkaan sanoisi, että olemme mokailleet tarpeeksi. Mitään suurta virhettä ei oikeastaan ole tapahtunut, koska uskallus lähteä uusiin juttuihin ei ole vielä ollut vahvalla tasolla. Tämän me tiedostamme myös tiimimme kesken ja siksi visioommekin tuli rohkeat kokeilut. Haluan ensi vuonna olla rohkeampi, kokeilla uutta, epäonnistua, kyseenalaistaa, oppia, pitää hauskaa ja onnistua. Näillä teoilla koen pääseväni jo paljon lähemmäs omaa visiotani, omaa juttuani. Juttua mistä voin olla ylpeä, missä voin olla paras.

 

Harri Mustonen
Ideaosuuskunta Aito
harri@ioskaito.fi

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!