Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Baskit tulevat – oletko valmis?

Kirjoitettu 06.10.13
Esseen kirjoittaja: Kati Tikkanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimivalmentajan parhaat työkalut
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Syksy on koittanut taas kerran. Yhtä todellinen osoitus siitä kuin lehtien irtoileminen puista on myös ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vierailu Baskimaasta. Sain kunniatehtävän toimia heidän vuokratiimiliiderinään (VTL) seuraavien kahden kuukauden ajan. Haluan taata heille mahdollisimman opettavaisen vierailun ja toivon että ”TA-spirit” näkyy myös heille jota he vievät sitten kotiin mennessään eteenpäin.

Luin Johannes Partasen kirjoittaman ”Tiimivalmentajan parhaat työkalut”. Uskon kirjan avanneen silmiäni monien tiimiakatemian käytäntöjen saralla. Paljon teoriaa tiiviissä paketissa vaati paljon ajattelutyötä ja erityisesti paljon reflektointia menneeltä vuodelta. Miten vähän olenkaan ymmärtänyt tiimiakatemialla vallinneista käytännöistä kuten projektisuunnitelmista, projektien seurannasta, taitoprofiilista jne.! Jopa hävettävän vähän, siksi haluan saada baskit mahdollisimman paljon tietoisiksi näistä käytännöistä ja toivon että kahden kuukauden jälkeen heillä on paljon tietotaitoa joka auttaa heitä projekteissa eteenpäin.

Tällä hetkellä en vielä tiedä, mitä minulta tarkalleen ottaen odotetaan mutta uskon sen selviävän huomisessa palaverissa, johon osallistuu Baskien tuleva valmentaja sekä toinen VTL. Sen takia esseeni on kirjoitettu siitä näkökulmasta, joka on sekä minun että muutaman muun jolta kyselin, mikä on heidän mielestään vuokratiimiliiderin tärkein tehtävä.

Kolmannen vuoden tiimiyrittäjän mielestä VTL:n tärkein tehtävä on olla läsnä. Tämän voin allekirjoittaa hyvin itsekin koska uskon että vuokratiimiliideri on se, jonka luokse mennään (ainakin toivottavasti) heti kun joitain ongelmia ilmenee. VTL auttaa, kannustaa ja saa ihmisistä parhaan potentiaalin esiin. Tämä vaatii aitoa läsnäoloa. Tässä tapauksessa tämä korostuu erityisesti siksi että Baskit tulevat vieraaseen maahan, eivät tunne kieltä eivätkä kulttuuria. Ja silti oletetaan että he tekevät heti bisnestä suomalaisten yritysten kanssa! Siinä sitä työsarkaa riittää kun yrität ”sisäänajaa” nämä nuoret baskit suomalaiseen kulttuuriin. Kun soppaan lisätään se, että he todennäköisesti ovat ensimmäistä kertaa niin kauan pois kotoa täysin omillaan, on vuokratiimiliidereillä täysi haaste saada heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Tällä hetkellä akatemian omien ”pinkkujen” eli ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vuokratiimiliiderin sanoin ” Baskien kohdalla sanoisin, että tärkeintä olisi opettaa ne paikan tavoille eli tänä vuonna ei mitään perseilyä”. Kieltämättä saatoin hieman naurahtaa tälle kommentille mutta tietäen akatemian tämänhetkisen asennoitumisen baskivieraitamme kohtaan, ymmärsin mihin soppaan olen oikein lusikkani laittanut. Toivon tekeväni tässä edes pienen muutoksen asenneilmapiirissä mutta se vaatii minulta myös paljon että saan ns. pidettyä paletin kasassa ja baskit jollain tavalla ruodussa. Ihan diktatuuriin en sentään aio sortua, vaan yritän saada heille mielenkiintoista tekemistä jotta haitallisen turhautumisen (ja sen purkautumisen) saisi estettyä jo edeltä. Lisäksi olen pyytänyt ulkomaalaisia ystäviäni pitämään työpajan kulttuurishokista ja siitä miten siitä pääsee yli. Tällä näen auttavan heitä ymmärtämään että ulkopuolisuuden tunne uudessa kulttuurissa on normaalia ja vaatii vain hieman vaivaa päästä tutustumaan meihin ”hiljaisiin ja ujoihin” suomalaisiin.

Tiimikaverini mielestä VTL:n tehtävänä on erityisesti painottaa miksi tiimissä tekeminen on hyödyllisempää kuin yksin. Ensimmäisen vuoden opiskelijoina ei baskeillakaan todennäköisesti ole paljon kokemusta tiiminä työskentelystä joten tehtävänäni on luoda käytänteitä jotka auttavat tiimin kehityksessä ja seurata sitä. Näen Suomen vierailun vahvistavan baskien tiimihenkeä sillä he ovat täällä yhdessä ja tekevät paljon asioita tiiminä. Tärkeää on saada heidät myös ristipölyttämään muita tiimejä jotta he näkevät Tiimiakatemian kulttuuria käytännössä. Myös tutustuminen esim. Proakatemiaan on ”to do” listalla.

”Vuokratiimiliideri vastaa Tiimiakatemian yksittäisten tiimiyritysten eri toimintojen käynnistämisessä yhdessä tiimiyrityksen valmentajan kanssa. Tehtävän tarkoitus on oppimisen ja bisneksen nopeuttaminen sekä toimivan ensimmäisen Joryn synnyttäminen.”

Suora lainaus Partasen kirjasta joka yhdessä kohdassa käsittelee vuokratiimiliiderin tehtävän tarkoitusta, tarvittavaa osaamista ja vastuualueita sekä verkostoa. Tehtävistä voisin nostaa esille erityisesti valmentajan kanssa hyvä yhteistyö sekä kirjallisen kuukausiraportin laatiminen. Etenkin kuukausiraportti olisi minulta voinut unohtua mutta kirjan ansiosta pistän sen ”pieneen mustaan kirjaani” eli kalenteriin. Tulen myös mahdollisuuksien mukaan pölyttämään tiimiliiderifoorumia jotta saisin uusia ajatuksia ja pääsisin jakamaan kokemuksiani. Kontollani on myös tavoitteiden asettaminen ja tämän pyrin tekemään mahdollisimman pian yhdessä Baskien kanssa jotta saisin itsellenikin selväksi sen, mitä Baskit haluavat saavuttaa Suomen vierailullaan. Tavoitteita ei saavuteta myöskään ilman seurantaa joten toimivan seurannan järjestäminen saattaa minulle olla pienoinen haaste, mutta uskon tämän hoituvan tiiviillä yhteistyöllä valmentajan kanssa.

Näillä eväin toivon olevani valmistautunut Baskien tuloon. Tärkeimpänä työkalunani minulla olkoon avoin mieli ja positiivinen asenne. Toivon myös tämän esseen avanneen hiukan lukijalle että tänä vuonna haluan pyrkiä kulttuuriin muutokseen ja siihen että Baskien tulo Suomeen olisi kaikille osapuolille erittäin hyödyllinen kokemus.

Ole siis valmis – Baskit tulevat.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!