Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Big Potential

Kirjoitettu 21.02.20
Esseen kirjoittaja: Veera Kinnunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Big Potential
Kirjan kirjoittaja: Arthur Shawn
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hienoa sinä solmit kengän nauhat aivan yksin. Hienoa olet jalkapallo joukkueen nopein juoksija 

Shawn Achor piti ensiksi saada lapsi jotta hän ymmäri tämän yhteyden. Meille opetetaan pienestä pitäen, koulussa ja kotikasvatuksessa, miten yksilön tasolla pärjääminen tulee tuomaan menestyksen saat parhaat arvosanat pääset parhaaseen yliopistoon ja tämän myötä pääset parhaaseen työpaikkaan. Kuitenkin huomaamme, että menestymisemme onkin täysin riippuvaista toisten kanssa toimimisesta.

Sen sijaan, että tunnustettaisiin sitä parasta tyyppiä, on kiitettävä hänen tukijärjestelmäänsä eli ystäviä, perhettä ja mitkä ikinä ovatkaan sinun tukiverkostosi, joka on mahdollistanut korkean suorituskyvyn. On tärkeää varmistaa, että matka lopputulokseen saa yhtä paljon kiitosta kuin kohde. Tämä tuki on puhuttanut mietä Gravissa paljon. Haluamme nostaa meidän kehumisen kulttuuria ja sitä myötä myös positiivista kulttuuria.

Positiivisuus on valintanegatiivisuustuleeluonnostaan jokaisella. Nämä legendaariset meidän valmentajat sanat kaikuvat korviini kirjaa luettaessa.

Achor käskee ympäröimään itsemme positiivisilla vaikuttajilla. ELI YMPÄRÖI ITSESI POSITIIVISILLA IHMISILLA JA TEOLLA! Ihmiset, jotka ympäröivät meitä, ennustavat potentiaalimme korkeuden. Joten avain superpotentiaalin luomiseen on ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka työntävät sinut ylös. Nyky ihmisellä on enemmän tarve kehittää ja saada oppia. Tiimiakatemia on paikka jossa oivallukset ja kehitys tapahtuu tiimin ja yhteisön kautta kunhan rohkeasti rakennamme alustoja ja kohtaamisia missä pääsemme kehittymään ja ympäröimään itsemme positiivisilla ihmisillä. Tämä kuitenkin helposti voi kääntyä myös meidän haitaksemme sillä jos olemme kehittämässä vain omaa tiimia voi yhteisön kehitys lässähtää, missä tilanteessa olemme tällähetkellä. Ja jopa hieman syöksy kierteessä menossa suuntaan jossa emme pääse valitsemaan omia opiskelijoitamme eli ihmisiä kellä ympäröimme itsemme.

Nyt tiedämme, että meissä on suurta potentttiaalia, ainakin jossain piilossa kuoren alla joka pitää tulla löydetyksi. Meidän on vain keskittyvä siihen, että voimme kehittää toisistamme parhaita versioita itsestämme. Miksi keskitymme siihen, että olemme menestyksekkäitä semmoisessa työssä, jossa meitä ohjaa vain ulkoisen paineen kautta tullut halu. Keskitymme suuren osan elämästä mielestäni vääriin asioihin ja ulkopuolelta tulleisiin motiiveihin ja pakotteisiin. Kun olemme oppineet koordinoimaan ja tekemään yhteistyötä ympärillämme olevien kanssa, alamme kaikki loistamaan kirkkaammin. Tämä saakiin uskomaan, että sanonta on totta – ”jos haluat mennä nopeasti, mene yksin, mutta jos haluat mennä kauas, mene yhdessä niiden ihmisten kanssa, joista saat voimaa.”

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!