Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Big potential

Kirjoitettu 02.04.20
Esseen kirjoittaja: Samuli Ala-Kasari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Big potential
Kirjan kirjoittaja: Shawn Achor
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia ympäristössä kuulee usein gäppikassoista ja muista yksilön mittareista. Vaikka meillä Gravissa onkin yhteiskassa saatan ajoittain sortua hieman ajattelemaan liikaa jokaisen yksilön tavoitteita ja tekemisiä, jotta jokainen toisi yhdenvertaisen panoksen tiimillemme. Mistä vahva halu tuijottaa omaan napaansa ja menestymiseen yksilönä sitten johtuu? 

‘’society teaches that its better to be the only bright light 

 than be in the forrest of bright lights 

Ymmärrettävästi jokainen lapsi on vanhemmille se paras ja tärkein asia elämässä. Yhteiskunta opettaa meitä siihen, että meidän tulisi olla yksilönä parhaita. Vanhemmat haluavat lapsillensa loistavat arvosanat, menestystä tiellänsä jonka valitsevat jne. Todellisuudessa yksin tekemisellä ja vertaamalla tuloksia naapurin lapseen ei ole väliä. Sillä on merkitystä kuinka oppisimme hyödyntämään ympärillä olevia ihmisiä mahdollisimman tehokkaasti sekä kuinka sovellut tiimin sisälle. 

Evoluutiokin opettaa, että etsimällä parhaat ja hedelmällisimmät yksilöt saavutat parhaan lopputuloksen. Tämä kuitenkin on monet kerrat todistettu vääräksi. Todellisuudessa joukko parhaita yksilöitä toimii heikommin kuin keskivertoyksilöt yhtenäisenä tiiminä. Futismiehenä pystyn tämän todistamaan. Kukapa olisi uskonut, että esimerkiksi Leicester city voittaa Valioliiga mestaruuden. Ei ainakaan kukaan veikkaussivusto, sillä heidän kertoimensa mestareiksi oli parhaillaan 5000. Eli ei riitä, että olette paperilla loistava tiimi vaan jokaisen yksilön pitää tuntea olevansa osa tiimiä. Yleisesti mielestäni urheilumaailmassa on loistavia esimerkkejä, kuinka yksilöt saavat toisistaan parhaillaan parhaan mahdollisen potentiaalin irti. 

‘’you can be a superstaryou just cant be a superstar alone! 

 

Hyvä palaa aina takaisin 

Big potentialin perusidea on kuinka ymmärtäisimme ja oppisimme tehdä yhteistyötä ympäröivillä ihmisille me kaikki voisimme loistaa. Mitä enemmän autat ympärillä olevia ihmisiäsi loistamaan, sitä kirkkaampana myös oma valosi palaa. Mitä kirkkaampi on myös oma valosi, sitä helpommin ihmiset löytävät sinut. 

Tee ympäröivistä ihmisistä parempia. Opeta heille ominaisuuksia joita jo osaat sekä opi heiltä ominaisuuksia niin kasvatat omaa pääomaasi. Kun osaat tuottaa tiimillesi hyvää, innostaa ja viedä muita eteenpäin viet myös samalla itseäsi.  

Koen, että itse olen hyvin auttavainen. Kuitenkin koen ajoittain haastetta tässä ajattelussa. Kuten aiemminkin olen puhunut, että olen kovin tuloshakuinen. Tulokset muiden auttamisessa eivät välttämättä näy välittömästi, voi viedä vuosia ennen kuin tulokset näkyy. Voisinkin pyrkiä muuttamaan ajattelumalliani, jotta ymmärtäisin, että esimerkiksi avun antaminen ja sparrailu kasvattaa muiden sekä myös omaa potentiaaliani. 

Tästä mielestäni jo nyt hyvänä kehityksenä kertoo tueyrittajaa.fi ideamme. Idea sai alkunsa siitä, kun huomasin monen ihmisen haluavan tukea meitä yrittäjiä erilaisilla keinoilla. Tästä ajatuksena syntyikin pysyvä alusta, johon yritykset voivat ilmoittautua ja saada ilmaisen näkyvyyspaikan. Aito auttamisen halu on kasvattanut varmasti omaa ja koko tiimimme potentiaali älyttömästi. Projektista on muodostunut koko tiimimme yhteinen, joka taas yhdistää meitä jokaista tiiminä sekä kehittää uuden konseptin ansiosta yksilöinä. Jokainen tiimimme jäsen pystyy auttamaan, tukemaan ja kannustamaan muita kanssayrittäjiä, jolloin meidän kaikkien potentiaali kasvaa.  

Mielestäni tämä tueyrittajaa.fi konsepti kuvastaa hyvin big potentialin ideaa, mutta miksi me ja muut ihmiset heräsimme vasta kriisin alkaessa. Miksi emme ole toimineet aikaisemmin tai toteuta tätä päivittäin jo ennen kriisiä? Mielestäni korona toimii myös hyvänä opetuksena meille mihin kaikkeen pystymme yhdessä. Kriisin hetkellä olemme riippuvaisempia muista ihmisistä enemmän kuin koskaan. Miksi emme hyödyntäisi ja kasvattaisi omaa potentiaaliamme myös vakaana aikana?  

 

Ympäröi itsesi ihmisillä 

 

big potential=individual attributes (positive influences-negative influences) 

Ympäroi itsesi ihmisillä, joilla on sinuun positiivinen vaikutus. Välttämättä tämä positiivinen ihminen ei aina ole se iloisin. Positiivisen vaikutuksen omaava ihminen pystyy superbouncaamaan sua ylöspäin, kuin myös sinä sitä. Ihmiset, jotka ovat ympärilläsi tekevät sinusta superstaran. Tarvitsemme kolmen kaltaista ihmistä ympärillemme kehittämään sinua ylöspäin: 

Tarvitset ympärillesi tukipilareita, joihin pystyt turvautumaan haastavina hetkinä ja joihin aina voit turvautua. Lisäksi tarvitset siltojen luojia, jotka vievät sinua paikkoihin ja tilanteisiin, joissa voit kasvattaa potentiaalia sekä verkostoa. Kolmanneksi tarvitset henkilöitä, jotka ajavat sinua epämukavuusalueelle. 

Koen, että Tiimiakatemian verkosto antaa minulle mahdollisuuden omata tämänkaltaiset henkilöt. Ympärilläni on luotettavat ihmiset, joihin pystyn turvautumaan vaikeina hetkinäkin. Koen, että erityisesti muutamilla ihmisillä myös akatemialla on vahva positiivinen vaikutus itselleni. Nämä kannustavat minua eteenpäin, avaavat ovia ulospäin ja kannustavat kohtaamaan uusia haasteita. Koen myös, että pystyn antamaan näille ihmisille samanlailla takaisin.  

Big potentiaalissa tulee välttää negatiivisesti vaikuttavia asioita. Tähän ei ainoastaan kuulu negatiiviset ihmiset vaan ylipäätään negatiiviset asiat. Olen pyrkinyt vähentämään paljon sarjojen katsomista ja pyrkinyt käyttämään aikani enemmän esimerkiksi kirjojen tai muun kehittävämmän tekemisen parissa. Yksi viikonloppu katsoin pitkästä aikaa oikein kunnolla Narcosia muutaman jakson putkeen. Muistan kuinka tämän jälkeen katsottuani muutaman tunnin väkivaltaista sarjaa olin hieman kireällä päällä. On hyvä tunnistaa itsessään asioita mitkä näyttäytyvät omassa toiminnassa negatiivisesti. 

 

Levitä itseäsi 

Mitä tulee huoneeseen, kun sinä tulet sisään? Usein ajatellaan, ettei ole mahdollista muuttaa ihmisiä. Kuitenkin pienetkin asiat vaikuttavat ihmisiin lyhyessäkin ajassa. Pienillä sanavalinnoilla ja omalla käytökselläsi vaikutat ihmisiin. Oli se sitten sosiaalinen vuorovaikutustilanne tai sähköpostiviesti, kaikki vaikuttavat. Aina voit auttaa ihmistä unelmoimaan, opettaa tai kannustaa ihmistä tekemään enemmän.  

Itse koen ja olen tästä kuullutkin, että omalla käytökselläni on suuri vaikutus tiimissämme ja tiimin ilmapiiriin. Olenkin tiimissämme jonkinlainen tunnelmajohtaja. Muistan hyvin kun aloitimme viime syksynä lukuvuoden ja olin hieman negatiivisella päällä, kuinka radikaalisti se vaikutti tiimimme hyvinvointiin. Koronan aikana olen kokenut, että on hieman haasteena levittää tätä positiivista ja energistä meininkiä, sillä tilanne on itselleni jo niin tukala. Olen todella riippuvainen siitä, että tapaisin ihmisiä fyysisesti enkä niinkään ruudun välityksellä.  

Miten tässä tilanteessa sitten voisin tuoda positiivista energiaa? Yksi kehitettävä asia itselläni on kehuminen. Liian usein kehut jäävät sanomatta ja pelkästään parhaita pelaajia muistetaan. Kehutkin, kuten hyvät teot palaavat aina takaisin. Koen, myös että koko tiiminä meillä on kehitettävää kehumisessa ja juhlimisessa. Yksilönä en varmastikkaan kerkeä kehumaan kaiken aikaa kaikkia tasaisesti. Olisikin tärkeää luoda kehumisen kulttuuri tiimiimme. Voisimme aloittaa ihan oikeasti juhlistamaan hyvää työtämme ja kehumaan toisiamme.  

Projektipäällikkönä projektissa, missä lähes jokainen tiimiläisemme on pyrin kehumaan ja antamaan kiitosta. Pelkästään ‘’hyvää duunia’’ kehumiset voin unohtaa vaan aion määritellä tarkemmin ja henkilökohtaisemmin miksi kehut tulivat.  Tässäkin tapauksessa varmasti esimerkillä johtaminen kannustaa myös muita kehumaan. 

 

Väistä negatiivisuus ja ole rehellinen 

Elämme maailmassa, jossa sosiaalinen media on vahvasti läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Ihmiset seuraavat satoja muita ihmisiä sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media on täysin oma maailmansa. Ihmiset haluavat olla siellä vahvasti läsnä ja julkaista vain onnistumisen tunteitaan. Elämä siellä onkin usein pilvilinnoissa elämistä. Harvemmin itsekkään someen julkaisen itsestäni huonoa kuvaa sateisesta Suomesta. Vaikkakin ihmiset julkaisevat sinne päivityksiä omasta onnestaan se luo valtaosalle negatiivista painetta päästä itse samaan tilanteeseen.   

On hyvä tuntea itsensä ja oma hyvinvointinsa. Jos sosiaalinen media ei tee sinulle hyvää, älä käytä sitä. Jos tuntuu ettet saa arvostusta töissä, vaihda työpaikkaa. Voidaankin sanoa, että myös ‘’luovuttajat’’ voittavat. Vaikka olisit hyväpalkkaisessa työssä ja pystyt elämään leveästi, mutta jos et nauti työstä tai et saa riittävää arvostusta on rohkeaa vaihtaa maisemaa. Oikeiden ihmisten ympärillä loistat voimakkaammin, kun paikassa, joka painaa sinua alaspäin. 

 

Lopuksi vielä: vaikkakin puhutaan, että tänä aikana jokaisen yrityksen on oltava mukana digitaalisuudessa, muuten tiput kehityksen kelkasta. Uskon vahvasti siihen, että jokaisen tulisi myös ymmärtää mistä big potentiaalissa on kyse. Samoin kun tiput kelkasta, jos et ole linkedinissä niin tulet tippumaan kelkasta, jos et ymmärrä miten saada ihmisistä isoin potentiaali esiin. 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!