Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Bisneksenkäynnin taito

Kirjoitettu 17.12.18
Esseen kirjoittaja: Hemmo Markkula
Kirjapisteet: 1
Kirja: Sodankäynnin taito
Kirjan kirjoittaja: Sunzi
Kategoriat: 1. Oppiminen

Bisneksenkäynnin taito, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Sodankäynnin taito – Sunzi

 

Sodankäynnin taito on varsinainen opus. Se on monikäyttöinen ajatusten herättäjä, enkä ihmettele miksi myös johtajien suosikki läpi vuosisatojen. Pidin kirjasta erityisesti koska se ei tarjoa vastauksia, vaan laittaa itsesi ajattelemaan ja soveltamaan tietoa kulloiseen tilanteeseen. Painonnosto valmentajani sanoo yrittävänsä lukea Sunzin oppaan kerran vuoteen ja oppii kirjasta joka kerta uutta. Nyt kirjan luettua olen varma, että palaan itsekin siihen myöhemmin uudessa valossa.

 

Koulussa en pitänyt filosofiasta juuri lainkaan, sillä se tuntui ympäripyöreältä hihhulitoiminnalta. Uskon sen johtuvan kontekstin puutteesta. Jos totta puhutaan voisi Sunzin kirjasta kirjoittaa monta muuta kirjaa, mutta pidän reflektioni pää ideoissa ja oleellisimmissa asioissa, mitä minulle heräsi lukiessani.

 

 

”Erinomaisinta ei siis ole sata taistelua ja sata voittoa, vaan vihollisen kukistaminen taisteluitta”

 

Sunzi sanoo, että sodankäynnissä tärkeintä ei ole vihollisen voittaminen, vaan tappioiden minimointi. Tavoitteena on, ettei taistelua käytäisikään. Bisnekseen käy aivan samat strategiat, vaikkakin koko kirjaa voi tulkita ja verrata lukemattomalla eri tavalla. Itselläni tavoite ei ole voittaa, vaan ettei kukaan häviä. Kun mennään asiakastapaamiselle ei voi ajatella mitä itse haluaa saada, muuten kävelee pois tyhjin taskuin. Asiakasta on aidosti pyrittävä auttamaan ja rakentamaan paljon puhuttua asiakassuhdetta. Vihollisen resurssit ovat sinun resursseja, jos voitat. Sama pätee idean kehittelyssä. Moni ajattelee, ettei voi kertoa ideaa muille. Todellisuudessa ideoiden jaossa saa muilta paljon resursseja fyysisen sekä henkisen pääoman muodossa ja voittaa taisteluitta.

 

 

”Taitava saa ryhmityksellään vihollisen liikkumaan”

 

Kun luodaan jotain uutta, ei voi tietää koskaan, miten asiakkaat liikkuvat. Taitava yrittäjä osaa liikutella asiakkaita kokeilujen kautta niin, että saa parhaan mahdollisen kuvan kysynnästä. Learn by doing. Jos pysyy paikoillaan, eikä aktiivisesti hae tietoa asiakkaista ja segmentistä on jo hävinnyt sodan.

 

 

”Sekaantumalla armeijakuntien tehtäviin ja hallintaan niitä tuntematta hämmennetään upseerit ja sotilaat”

 

Tämän voi ajatella myös Richard Bransonin sanoin kuuntele, opi ja johda. Astun itse välillä tähän ansaan, sillä janoan ymmärrystä asioista. Jään myös usein miettimään jotain omaa ajatustani ja saatan heittää niitä sopimattomiin kohtiin tietämättä tilannetta tarpeeksi. On tyhmää sekaantua asioihin mistä ei tiedä. Se herättää vain ärtyneisyyttä, hämmentämistä tai jopa epäluottamusta muissa. On järkevämpää kuunnella ja esittää auttavia kysymyksiä, oppia niistä ja vasta sitten sekaantua järkevästi asioihin.

 

 

”Se, jonka päällystöllä ja miehistöllä on yhtenäisin päämäärä, voittaa”

 

Tätä olen pohtinut paljon lähiaikoina – myös reflektioissani, joten en mene siihen syvällisemmin. Kaikki toiminta on perustettava päämäärään, jolloin saa määriteltyä mitkä toiminnat kulloinkin ovat tärkeimpiä päämäärän saavuttamiseksi. Päämäärä tulee myös sitouttaa kysymykseen ”miksi”. Waistolla on ollut vähän hajanaista, koska ei ole ollut yhteistä päämäärää jonka kaikki ovat tunteneet omaksensa. Minusta viimeisin tiimisopimuksemme on ollut kuitenkin loistava alku päämäärän löytämisessä. Se on tunnepohjalta rakennettu omanlaiseksemme. Sopimus määrittelee, minkälainen haluamme olla tiiminä. Päämääräksi on perinteisesti laitettu liikevaihto tavoite, mitä en itse koe yhtään omakseni tai houkuttelevaksi – eikä varmasti moni muukaan.

 

 

”Piiritetylle viholliselle on jätettävä pakoreitti, äläkä painosta nurkassa olevaa vihollista”

 

Kaikki on varmasti kuullut joskus jonkun muunnelman sanonnasta: ”Nurkkaan saarrettu peto on vaarallinen.” Itselleni heräsi heti tästä ajatus käännettynä. Painosta ja aseta deadlineja, jotta olisit tehokkaimmillasi. Saarra itsesi tarkoituksella nurkkaan, jolloin keskittymisesi ja työtehosi on parhaimmillaan. Usein tällöin myös tulos on huippuluokkaa. Miksi kaikki reflektiot pamahtavat viimeisinä päivinä esseepankkiin? Niiden laaduista en kyllä mene aina sanomaan mitään, mutta muiden kommenttien perusteella juuri paineessa tekemäni kirjoitelmat ovat olleet ainakin omaa parhaimmistoa.

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!