Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Bisnesäly

Kirjoitettu 03.12.14
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Bisnesäly
Kirjan kirjoittaja: Timo Rope
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 9.03. Yrittäjyys, 9.04. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bisnesäly

 

Timo Rope on senverran ansioitunut kaveri, että ajattelin lukea hänen tekemänsä kirjan bisnesälystä. Kirja perustuu hänen tekemäänsä tutkimukseen. Tutkimuksessa haastateltiin muistaakseni 25 suuren yrityksen johtajaa. Kirja pyrkii vastaamaan siihen miten bisnesäly rakentuu, mitkä ovat sen keskeisimmät olemukset ja miten ne on itsekullekkin tulleet.

 

Suosittelen kirjaa sellaisille henkilöille jotka jaksavat paneutua syvällisesti aiheeseen. Kevyttä lukemista kirja ei mielestäni ole. Paikoitellen raskas ja vaikeaa kieltä sisältävä kirja on kuitenkin tarpeeksi ohut jotta selvisin siitä. Mieleeni jäi kourallinen mielenkiintoisia ajatuksia, mutta reflektoitavaa ei niin kauheasti ole. Sillä en koe olevani mukana bisneksessä vaikka meillä osuuskunta onkin. Yritystoiminnan kehittämisen koulutuslinjan nimen voisi vaihtaa ”ihmiskemioiden yhteen hiomisen” koulutuslinja tai ”tiimistäsi tulee kuin perhe sinulle jos et vaihda rajakadulle” koulutuslinja.  Vitsit vitseinä, olen päättänyt ottaa vastuuta itsestäni ja alkaa toimimaan tiimissä bisneskentässä, silloin koen, että saan eniten oppia juuri yritystoiminnasta mitä tulin tänne opiskelemaan. Vastuu on minulla ei muilla.

 

Kirjassa pohditaan monesta näkökulmasta bisnesälyä. Loppujen lopuksi kirjailija kuitenkin saa kiteytettyä bisnesälyn yhteen kappaleeseen ja se kuuluu seuraavasti;

 

”Bisnesäly on ihmisen syntyperäisiin holistisiin ja loogisiin älyominaisuuksiin pohjaavaa bisnesosaamista hyödyntävä ja tulevaisuuteen kohdistuviin bisnesratkaisuihin kytkeytyvä kyvykkyys, joka ilmenee luovuutena ja rohkeutena hyödyntää markkinoilla ja ympäristössä olevat mahdollisuudet aikaansaamalla yritykelle tuottavia bisnesratkaisuja. ”

 

Edellä oleva kappale ei minun mielestäni ole kauhean hyvä kiteytys. Jos kiteyttämisen idea olisi se, että saisin heti kiinni mikä se bisnesäly oikein on niin tässä tapauksessa niin ei kuitenkaan käynyt. Se selittynee sillä, että käsitettä bisnesäly ei voi lyhyemmin selittää.

 

Haluan kuitenkin poimia minulle mielenkiintoiset kohdat, nimittäin kirjassa todetaan bisnesälyn olevan syntyperäistä, varsinkin silloin kuin bisnesälyä liitettiin johtajuuteen. Hjallis Harkimo sanoi omassa keskusteluohjelmassaan, että jos joku niin johtajuus on syntyperäistä. Olen miettinyt johtajuutta ja sen opiskelua. Minusta tuntuu siltä, että on meneillään pienehkö johtajuuden buumi, kaikki haluavat olla johtajia. Kun kaikki haluavat olla johtajia niin ketä jää johdettavaksi? Toki on hyvä, että jokainen hakeutuu johtamishaasteisiin, mutta on mielestäni rehellisesti todettava, että ei se valitettavasti kaikille sovi.

Jos johtajuus ja bisnesäly on niin kuin monet sanovat synnynnäistä niin silloinhan se liitetään väistämättä persoonaan ja siihen minkälainen olet ja minkälaisia sinun vanhempasi ovat.

Kirjan mukaan johtajuus ja bisnesäly vaikuttavat johtajan tehtävään enemmän kuin toimialan tunteminen, kirjan mukaan henkilö joka on varustettu hyvällä bisnesälyllä voi johtaa toimialaa kuin toimialaa erinomaisesti.

 

Kirjassa monessa kohtaa tuli esiin sellainen, että yritysjohtajan tärkein ominaisuus on hahmottaa kokonaiskuva. Se pitää sisällään sen, että jokainen siirto bisneskentässä vaikuttaa aina johonkin ja jokainen tekemättä jättäminen vaikuttaa johonkin. Johtajan tärkein ominaisuus on kirjan mukaan ymmärtää nämä syy ja seuraus suhteet. Bisnesälyä omaava henkilö on siis henkilö joka osaa hahmottaa kokonaiskuvan erinomaisesti.

 

Henkilö joka on luova ja rohkea osaa ja uskaltaa käyttää saamaansa bisnesälyä. Luovuus kun ei suoraan ole älyllinen ominaisuus vaan se on tapa tehdä ja tuottaa jotain. Bisnesäly ei olekaan siis pelkkää älyllistä kapasiteettia vaan se on myös osaltaan tapa toteuttaa. Se kenellä on bisnesälyä on luovuutta ja rohkeutta laittaa asioita liikeelle.

 

Yhteenvetona on todettava, että bisnesäly on laaja käsite. Se miten se toimii ja vaikuttaa vaatii pelikentän jossa se voi toimia. Henkilö jolla on bisnesälyä mutta ajaa rekkaa tuntitöinä toiselle, ei pääse koskaan käyttämään älyominaisuuksiaan. Vastaavasti henkilö jolla bisnesälyä ei ole, mutta ajautuu johtamaan suurta firmaa on luultavasti itsekin jo tiedostanut seisovansa liian isoissa saappaissa.

Oma kiteytykseni bisnesälystä Tiimiakatemia kontekstissa on seuraava;

Bisnesäly on opittuihin taitoihin perustuvaa osaamista jota voidaan hyödyntää liiketoiminnassa ja tiimiyrityksessä. Bisnesäly sisältää rohkeuden toimia luovasti eri toimialoilla ja projekteissa. Bisnesäly sisältää motivaation oppia aina lisää yritystoiminnasta.

 

Pasi Suojala

Tiimiyrittäjä

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!