Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Bisneskoulu

Kirjoitettu 02.12.15
Esseen kirjoittaja: Aleksi Suomala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Bisneskoulu
Kirjan kirjoittaja: Robert Kiyosaki
Kategoriat: 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 3.6. Yrittäjyyden käsikirjat, 4. Johtaminen, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kun haluan lukea kirjan josta saan voimaa tulevaisuudelle, luen mielelläni Robert Kiyosakin rikas isä- kirjasarjaa. Kirjoissa mielestäni perusajatuksena on se, että olemme itse vastuussa tulevaisuudestamme. Teollisuus yhteiskunta on muuttumassa tietoyhteiskunnaksi, jossa pätee erilaiset arvot. Teollisuusyhteiskunnan kasvatit sanovat meille, hanki hyvät arvosanat, niin saat hyvän työpaikan ja loistavat edut työnantajalta. Nyt kun katsomme maailman menoa, niin varmaan on vain se, että mikään ei ole varmaa tai pysyvää. Oma ajattelu ja teot ovat suuremmassa osassa tulevaisuuden näkymien kanssa kun osaammekaan kuvitella. Loppujen lopuksi onnella on vähän tekemistä jos puhumme menestyneistä ihmisistä, pitää ajatella kuin menestyjät, sitä kautta teot alkavat vastata menestyjän tekoja. Hyvä esimerkki on sijoitus asunnot tai osakkeet, kaikki voivat ostaa niitä, mutta vain oikealla ajattelulla niistä saadaan kultakaivoksia. Kaikilla varsinkin suomessa on samat työkalut käytettävissä, suurin osa laittaa pään pensaaseen ja kiroaa epäonnea.

Kirjassa puhutaan verkostomarkkinoinnista, en aio puuttua siihen sen enempää. Se mitä kirjasta sain, oli katsaus taidoista joita yrityksen omistajat tarvitsevat menestyäkseen.

Ystävät

Ystävät vaikuttavat dramaattisesti tulevaisuuteen. Ne joko nostavat sinua kohti tavoitteitasi tai vetävät sinut mukanaan alas. Robert on jakanut ihmiset 4 eri ruutuun, Työntekijät, yksityisyrittäjät, omistajat ja sijoittajat. Kaikissa näissä ruuduissa on eri arvot, jos vaihdan ruutua, vaihtuvat arvoni lisäksi todennäköisesti ystäväpiiri. Koen kuuluvani todella vahvasti Omistaja ja sijoittaja ruutuun arvojeni puolesta. Kun mietin ystävä piiriäni ja heidän ruutujaan, on mielenkiintoista todeta että, vanhat ystäväni ovat karsiutuneet pois ja tilalle on tullut samoja arvoja ihannoivia ihmisiä. Se on hyvä asia, koska koen että he vetävät minua mukanaan kohti menestymistä omistaja ja sijoittaja ruuduissa. Tiimissämme on selvästi ihmisiä kaikista näistä ruuduista. Se on heikkous ja vahvuus samalla, koska pitää olla isosti ajattelua ja toisaalta niitä jotka mieluummin ajattelevat käytännön työ vaiheita ja sitä minkälainen kahvikone taukohuoneeseen tulee. Se on parhaimmillaan loistava kombo, jossa kaikki saa haluamansa. Pahimmillaan se aiheuttaa suuria näkemys eroja, ja niitä olemme kyllä saaneet maistaa toden teolla. Tiimimme puhaltaa nyt yhteen hiileen, mutta kaikki haluavat silti että se hiili jota puhalletaan, on se oma hiili. Elämme mielenkiintoisia aikoja, treeneissä ei tule onnistumisen tunteita, koska kaikilla on kiire sanomaan miksi oma ajatus on se kaikkein paras. Aina kun suu on auki, kerromme asioita joita tiedämme ennestään. Jos maltamme pitää pitää suun kiinni, voisimme oppia toisiltamme.

Liiketoiminnan tärkein taito

Jotta voi ostaa jotain, on ensin myytävä. Ilman myymistä ei toimi mikään. Olen kysynyt monelta tutulta yrittäjältä että mitä taitoa he kehittäisivät eniten, jos he olisivat aloittelevia yrittäjiä. Vastaus on hämmentävän selvä, myyntiä. Kun ajattelemme yritystä kokonaisuutena, on minun myytävä jatkuvasti. Jotta saan menestystä, on osattava myydä yritys työntekijöille, yhteistyökumppaneille, rahoittajille, perheelle ja asiakkaille näin äkkiä laskettuna. Miksi myynti on niin vastenmielistä monelle? Syy löytyy ihmisen perustarpeista eli hyväksytyksi tulemisessa, torjuttu ihminen on kuin ilmapallo joka juuri puhkesi. Parhaat myyjät turtuvat siihen tuskan tunteeseen, pyöräyttävät krokotiilin kyyneleen rappukäytävässä ja jatkaa seuraavalle ovelle taas intoa puhkuen. Kaikkein torjutuimmat ihmiset ovat kaikkein menestyneimpiä, he ovat tajunneet sen että mitä enemmän he altistavat itsenä torjutuksi tulemisen riskille, sitä paremmat mahdollisuudet on tulla hyväksytyksi. Tämä torjutuksi tulemisen riski on kyllä erittäin mielenkiintoinen juttu, kuin huomaamatta se sisäinen itkupilli tulee arkeen mukaan ja vaikeuttaa tekemistä. Se huomaa muista helposti, kun tekosyy tulva alkaa tulemaan siinä vaiheessa kun pitäisi mennä klousaamaan asioita asiakkaan kanssa. Mutta miten sen saa pidettyä poissa omasta tekemisestä. Vastaus lienee toistot ja kenttätyö. Asiakasraja pinnassa on ihmisen hyvä olla, sanon minä. Nyt kun olemme muutoksen kourissa tiimin kanssa, on jäänyt kenttätyö vähemmälle ja sen huomaa. On hirveän aikaan saamaton olo kun ei pääse asiakkaiden kanssa myllyttää tuotteesta ja löymään kauppoja lukkoon. Oli todella virkistävää käydä hankasalmella asiakkaissa lyömässä kauppoja ja tulevaisuutta lukkon, siihen ei tarvita treenejä, ei suunnittelua, ei esimotrlaa, ei ideointia, ei kaiken maailman joutavan päiväsistä miettimistä ja selittämistä. Siihen tarvitaan hiukan myyntiä ja asiakas. Tunnen oloni mukavaksi asiakkaissa, löytyyköhän siitä minun vahvuuteni, vielä kun oppisin myymään niin tuntuisi aika hyvältä katsella sitä visiota sieltä auringon rajasta. No, ainakin yritys on kova, ja myynti haasteita tulee liukuhihnalta, joten eiköhän se tästä.

Johtajuus

Kun siirrymme tekijäpuolelta yrityksen omistajaksi on johtajuus aivan asemassa. Johtamistaitojen opettelu ei ole valinnainen juttu, joko opettelet tai vaihdat taas tekijäpuolelle. Tiimiakatemia, tarjoaa mielenkiintoisia johtamishaasteita, ja kirjassa sain vielä vahvistettua ajatusta sittä että haluan vielä kehittyä hyväksi johtamisessa. Kirjassa puhuttiin mielenkiintoisesti päällikkyyden ja johtamisen erosta. Päälliköt eivät välttämättä ole johtajia ja johtajat eivät välttämättä ole päälliköitä. Päällikkö on hyvä käytännön rajojen vetämisessä ja arjessa, mutta kun yritystoimintaa lähdetään kasvattamaan, ei pelkkä päällikkönä toimiminen riitä. Todelliset johtajat innostavat joukkoja, he koskettavat henkeä joka saa muut seuraamaan johtajaa ”vapaa ehtoisesti”. Tunnen sisimmässäni, että voisin olla aika hyvä johtaja. En vain tiedä miten ja mistä alkaisin. Onhan minulla ollut alusta asti suunnitelmissa TL:n virka kolmantena vuotena, mutta en välttämättä tarkoita tätä mahdollisuutta. Mielestäni minun pitäisi vetää todella iso projekti, jossa saisin minua huomattavasti viisaampia ja erilaisia ihmisiä johdettavaksi. No ei muuta kun bisneksiä kokeilemaan, kyllä se paikka sieltä vielä tulee.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!