Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Blogi

Kirjoitettu 08.12.15
Esseen kirjoittaja: Maiju Kuitunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Blogi tulee töihin
Kirjan kirjoittaja: Anja Alasilta
Kategoriat: 1. Oppiminen, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aloitin blogin pitämisen tuossa noin reilu vuosi sitten. Halusin päästä kokeilemaan miltä tuntuu kirjoittaa blogia. Lisäksi ajattelin, että siitä jää kiva muisto Tiimiakatemia ajalta. Blogitekstejä on tullut hyvin vaihtelevalla tahdilla ja nyt viimeiset puolivuotta blogini on ollut hyvin hiljainen. Onkin aika miettiä, että jatkanko blogia vaiko kuoppaanko sen suosiolla.

Aluksi kirjoittelin blogiin noin kerta viikkoon juttuja projekteista ja muista tekemisistäni Tiimiakatemialla. Väliin tuli taukoja ja välillä innostuin taas kirjoittamaan. Tämän syksyn blogini on ollut taas aivan hiljainen. En ole saanut aikaiseksi kirjoittaa, kun on tuntunut että olen saanut kirjoittaa jo muutenkin aivan tarpeeksi muista asioista. Aikaa kuitenkin olisi ollut kirjoittamiseen. Usein mietinkin, että tuosta ja tuosta asiasta olisi voinut kirjoittaa pienen blogitekstin. Aiheiden puute ei myöskään siis ole ongelma. Blogin ei kuulemma kuitenkaan tarvitse olla nettipäiväkirja. On ihan okei kirjoittaa kerran viikossa. Jos taas halajaa seuraajia blogilleen, kannattaa tällöin kirjoittaa blogiin melkein joka päivä. (Alasilta 2009, 153.)

blogi

 

”Bloggaamisen tarkoitus on nostaa viestinnän laatua, ei kasvattaa tekstin kokonaismäärää.” Toteaa Alasilta (2009, 116.) Blogi tulee töihin-kirjassa. Itse tulen miettineeksi enemmän blogissani sitä, että onkohan siellä nyt tarpeeksi tekstiä. Minun tulisi kuitenkin miettiä ennemmin sitä, että onko se tarpeeksi laadukasta. Kun taas alan miettimään tekstin laadukkuutta, niin viilaan tekstiä aivan liikaa ja en meinaa saada sitä julkaistua. Lisäksi mietin usein, että mikä on sopiva tekstin pituus. Lyhyt teksti on kuulemma naseva ja erinomainen. Tällöin blogimerkinnät ovat enemmän päiväkirjanomaisia. (Alasilta 2009, 154.)

”Pikku puutteista saattaa syntyä myös ripaus aidon elämän makua.. Pahimmat lyönti- ja kielivirheet on hyvä korjata, mutta kirjoittajien persoonallista tyyliä ei saa latistaa.” (Alasilta 2009, 118.) Olen aika hajamielinen kirjoittaja. En koe kovinkaan tärkeäksi sitä, että onko kaikki pilkut nyt oikeassa paikassa ja onko tekstissä kaikki sanat kirjoitettu oikein. Minua kuitenkin hieman pelottaa se, että saan palautetta huonosti kirjoitetusta tekstistä. Tiedän ihmisiä joille oikeinkirjoittaminen tuntuu olevan henki ja elämä ja jotka repivät pelihousunsa jos näkevät yhdenkin virheen tekstissä. Tässä kohdin koitan muistuttaa itseäni siitä, että ihmiset ovat erilaisia. Itselleni oikeinkirjoittaminen ei ole mikään vahvuus, mutta koitan korjata suurimmat virheet mitkä huomaan teksteissäni ja jos joku sieltä löytää korjattavaa niin korjatkoon.

BLOGI1 

Ehkä isoin asia mikä minua pelottaa blogia kirjoittaessa on palaute lukijoilta. Pelkään kuollakseni, että joku kaunis päivä saan negatiivisen palauteryöpyn johonkin teksteissäni. Miten otan silloin palautteen vastaan ja miten vastaan siihen. Kuinka selviän tilanteesta niin, etten ole heti poistamassa blogiani vaan jatkan entistäkin energisemmin tekstien kirjoittamista. Minulla kun on sellainen piirre, että haluaisin mieluummin paeta kritiikkiä kuin ottaa sitä vastaa. Sanotaan, että bloggaajan on osattava ottaa kritiikkiä vastaan ja osattava tarkastella asoita monista näkökulmista. Tulee kuitenkin miettiä, että mitä kaikkea sitä sietää. (Alasilta 2009, 194.)

Blogini niin sanottu elämänlanka on ollut tähän asti arki Tiimiakatemialla. Mielestäni se on ollut ihan fine. Nyt minun tulee kuitenkin miettiä sitä, että jatkanko blogin pitämistä kun valmistun vai olisiko blogi aika jo kuopata. Jos jatkan niin mikä on sen elämänlanka silloin. Kirjoittaisinko vielä valmistumisen jälkeen? Olen ajatellut antaa blogilleni armon aikaa maailmaympärysmatkan ajaksi. Matkan jälkeen katson tilanteen uudestaan.

Tässä vielä Alasillan tipsit bloggaamiseen:

  • Mitkä ovat blogiviestinnän raamit?
  • Visioi blogisi valmiiksi. Mitä tahdot sanoa? Kenelle? Ja miksi kirjoitat?
  • Hio blogin nimestä helmi.
  • Kirjoita kuvaukset kestäviksi. Blogin laajempi kuvaus. Bloggaajan esittely.
  • Kartoita ja luonnostele. Mieti vähintäänkin viisi eri aihetta, joista voit kirjoittaa. Tutki lähitulevaisuuden aiheita. Tee luonnoksia eri aiheista.
  • Aikatauluta. Miten usein julkaiset? Miten pitkään kirjoitat aihepiiristä? (Alasilta 2009, 215-222.)

Toivottavasti aktiivistuvaa blogiani voi tsekata täältä: https://maijublog.wordpress.com/

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!