Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Buyology

Kirjoitettu 01.04.13
Esseen kirjoittaja: Jugi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Buyology
Kirjan kirjoittaja: Martin Lindstrom
Kategoriat: 9.06. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ostamisen anatomia. Monesti ei ole tullut luettua kirjaa, joka lähestyy myyntiä suunnalta johon kirja Buyology erikoistuu. Hyvin perinteiset ostamisen ja myynnin lait on jätetty sivummalle ja on keskitytty enemmän neuromarkkinointiin. Mitä kikkoja käyttämällä ja aivojen osio stimuloimalla saadaan ihminen käyttäytymään ostamisen kannalta suosiollisella tavalla. Mikä siis sytyttää ihmisessä ostopäätöksen ja saa tämän ostamaan tarjoamasi tuotteen. Kirjan kirjoittajalla Martin Lindstromilla on kova kokemus puhumastaan aiheesta, sekä näyttävä CV markkinointiguruna. Mies toimii neuvonantajana usealle suurelle amerikkalaiselle yritykselle, kuten esimerkiksi McDonald’sille, Nestlélle, Microsoftille ja Walt Disneylle. Kirja on jaettu noin kymmeneen osaan, joista jokainen keskittyy hyvin omaan aiheeseensa.

 

Perinteisten mainosten teho alkaa olla jo menetetty. Mainoksia tulvii joka tuutista ja yhä suuremmalla ja suuremmalla volyymilla, ettei ihmiselle jää muuta vaihtoehtoa kuin alkaa vältellä näitä. Kirja kertoi tästä kuvaavan esimerkin, kun vielä 1960-luvulla ihminen muisti noin kolmisenkymmentä prosenttia kaikista näkemistään mainoksista pystyy tänä päivänä keskivertokuluttaja nimeämään keskimäärin vain 2,21 mainosta koskaan näkemistään! On siis sanomattakin selvää, että tehokkaan mainostuksen keinot ovat nykyään selvästi jossain muualla kuin esimerkiksi tv-ohjelmien mainoskatkoilla.

 

Piilomainonta ja tuotesijoittelu ovat kaksi asiaa, jotka edelleen voivat hyvin ja itseasiassa kasvavat koko ajan. Tämä on hieman hämmentävääkin, kun ei voi koskaan olla täysin vakuuttunut onko nyt jokin tuote jossakin oikeasti sen hyvyytensä ansiosta vai vain siksi, että se on maksanut paikastaan auringossa.

 

Suuri osa tv-ohjelmista sisältää tuotesijoittelua.Tänä päivänä säännöt ovat muuttuneet siten, että tuotesijoittelusta kertova teksti on lisättävä alkuun, jotta kuluttajat ymmärtäisivät asian. Piilomainonnasta ja kuluttajassa toisenlaisia mielikuvia herättävistä esimerkeistä Ferrari on yksi, joka on osannut kiertää tupakanmainostuskiellon ovelasti. Katsokaapa vaikka Scuderia Ferrarin nykyistä logoa ja miettikkää, miksi se on tuollainen. Philip Morris maksaa edelleen maltaita yhtiölle vaikkei tämän tuotteita missään varsinaisesti mainita / näytetäkkään. Assosiaatio näiden kahden asian välillä on vaan niin voimakas.

 

 

Millä tavoin Innomon tuotteet saadaan paremmin esille ja herätettyä niissä ostamisen haluja sytyttäviä mielikuvia? Tarinat toimivat aina ja tuotteet sisällytettyinä olennaisiksi osiksi näitä kertomuksia takaavat menekin.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!