Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Change the way you work forever

Kirjoitettu 10.04.16
Esseen kirjoittaja: Miia Huotari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rework
Kirjan kirjoittaja: Jason Fried & David Heinemeier Hansson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tykkään lukea kirjoja ja olenkin niitä lukenut tässä melko paljon ympäri vuoden, mutta kuitenkin viime aikoina on ollut erittäin vaikea tarttua esseen kirjoittamiseen. Senpä takia päätin etsiä kirjastosta kirjan, josta voisin saada toimintaani enemmän motivaatiota ja tapoja, joilla voisin parantaa työtäni.

 

Olin järjestämässä muutama viikko sitten Espanjassa Innovate or Die -tapahtumaa, jonka ansiosta sain todella paljon enemmän rohkeutta ja varmuutta asioihin, joita olen ennen pelännyt ja aristellut todella paljon. Englanti ei ole ikinä ollut minun vahvuuksiani, mutta tämän reissun seurauksena päätin, että haluan kehittää itseäni, niinpä luin Jason Friedin & David Heinemeier Hanssonin teoksen Rework englanniksi, eihän tämä ole niin vaikeaa kuin olen kuvitellut.

 

Reworkin kirjan perimmäisenä tarkoituksena on antaa erilaisia metodeja, joiden avulla kuka tahansa meistä voi saada vieläkin enemmän aikaiseksi kun muuttaa sekä huomioida tiettyjä toimintatapoja. Teoksen monet kohdat osuivat ja upposivat minuun kunnolla, mutta tässä esseessä aion keskittyä niihin muutamiin, jotka liittyvät tähän hetkeen. Nämä asiat ovat myös sellaisia, joihin voimme yhdessä tiimimme kanssa vaikuttaa, jotta saamme parempia tuloksia aikaiseksi.

 

Olemme nyt tämän kevään tehneet yhdessä tiimimme kanssa projekteja. Voin myöntää, että aina se ei ole ollut helppoa, mutta se on ollut sitäkin antoisampaa. Tämä prosessi on vaatinut meiltä jokaiselta paljon, mutta uskon sen vieneen meitä tiiminä valtavasti eteenpäin. Nyt alkaa jopa näkymään tunnelin päästä valoa.

 

Olen kuitenkin huomannut sen, että voimme vieläkin parantaa suoritustamme siten, että emme tee koko ajan kaikkea yhdessä. Vaikka suunnittelemme vain tunnin ajan kahdeksalla hengellä niin tällöin aikaa kuluu jo yhteensä kahdeksan työtuntia. Saati sitten jos aikaa käytämme tunnin sijaan kahdeksan niin tällöin työtunteja on valunut projektiin 64 tuntia. Jos vielä tätä tapahtuu yleensä niin miten paljon voi tehokasta aikaa valua kaiken kaikkiaan hukkaan.

 

Kukaan ei pysty tekemään jatkuvasti töitä ilman minkäänlaista keskeytystä. Ja toisinaan on paikallaan pitää pieni tauko, ja keskittyä Facebookin selailuun tai kissavideoiden katseluun. Lukiessani tajusin sen, että jatkuvasti kun teemme jotakin tulee paljon keskeytyksiä, joka puolestaan hidastaa taas pääsyä itse asiaan. Ja kun ihmisiä on paikalla enemmän niin keskeytyksiä tulee tällöin vieläkin enemmän, varsinkin jos kaikki eivät ole keskittyneellä tuulella. Itseäni monestikin haittaa keskeytykset, koska olen sellainen ihminen joka haluaa saada asioita tapahtumaan mahdollisimman nopeasti sekä mutkattomasti.

 

Miten tämän ongelman voisi ratkaista? Mielestäni meidän tiiminä tulisi jakautua pieniin ryhmiin kun teemme jotakin juttua yhdessä oli kyseessä asiakaskäyntien buukkaukset, ideointi tai jokin muu projektin vaihe. Tällöin tehokkuus lisääntyy kun voimme keskittyä kaikki eri osa-alueisiin. Toiseksi itse voin vaikuttaa paljon, että annan työrauhan muille sekä myös siten, että poistan kaikki häiriötekijät ympäriltäni kuten laitan tietokoneen sekä kännykän äänettömälle, jotta tulevat ilmoitukset eivät häiritse minua eikä myöskään muita.

 

Mihin ainakin itse haluan jatkossa puuttua ja keskittyä on se, että aikataulutamme enemmän asioita eli jos joku ryhmä tekee myyntiä, niin he sopivat ajan milloin myynti tapahtuu sekä asettavat tavoitteen heille, jota voi mitata. Lisäksi on myös tärkeää, että käymme yhdessä läpi mitä olemme saaneet aikaiseksi, jotta jokaiselle tulisi jonkinlainen pieni paine ja velvollisuuden tunne tiimiä kohtaan. Kun tavoitteita ja aikaan saannoksia käydään läpi on erityisen tärkeää, että tämä tapaaminen pysyy todella lyhyenä, sillä tehokkuus kärsii jos jäämme jaarittelemaan keskenään asioista. Toivoisin, että jatkossa Bisnerana voitaisiin keskittyä siihen miten saadaan mahdollisimman paljon aikaiseksi, sillä me emme tarvitse enemmän tunteja vaan me tarvitsemme parempia sekä tehokkaampia tunteja.

 

Itse olen myös huomannut meillä ongelmana sen, että hiomme liikaa omia tuotteita. Yleensä kuitenkin nämä meidän mielestä hyvät ratkaisut eivät ole asiakkaiden mielestä olleet niin hyviä, tällöin taas resursseja menee hukkaan. Meidän tulisikin lähteä toimimaan entistä tehokkaammin, sillä jos vaan suunnittelemme niin koskaan siitä ei tule valmista. Hyvä idea on täysin merkityksetön ennen kuin sitä lähdetään toteuttamaan.

 

Toinen mistä vitsailemme paljon on Bisneran ’’arvauskeskus’’. Eli kun emme jotakin tiedä niin meillä oletetaan sekä luullaan kaikenlaisia juttuja, ja mikä parasta yleensä kaikki arvaukset sekä olettamukset eivät pidä paikkaansa. Meidän kaikkien pitäisi vaan alkaa toimimaan niin kyllä sitä sieltä vastauksia saadaan sekä myös opitaan ja voidaan kehittyä. Jos saat idean niin miksi jäät odottamaan, että teet sen huomenna, koska voit aloittaa sen tekemisen jo tänään. Itse ainakin saan valtavasti energiaa siitä, että ei suunnitella vaan lähdetään toimimaan. Ekoteko brunssi oli tällainen saimme idean viikko ennen tapahtumaa. Päätimme vain ennen toimintaa sen, että lähdemme tekemään. Sitten saman tien lähdimme kontaktoimaan Jyväskylän lähiruuantuottajia ja kerroimme idean joka oli suhteellisen simppeli, eli järjestämme Ravintolapäivänä Ekoteko brunssin, jonne etsimme markkinointia vastaan yrityksiä, joiden tuotteita voimme tarjota brunssilla. Nopeasti saimme haalittua ison kasan yrityksiä tapahtumaamme. Vasta tämän jälkeen aloimme miettiä hieman brunssia, missä se on ja mitä tarjoamme siellä sekä mihin hintaan. Emme tähän kokonaisuuteen käyttäneet kovinkaan paljon aikaa, ja silti saimme kaikin puolin onnistuneen brunssin järjestettyä, ja paikalle saapui lähes 100 ihmistä.

 

Tällä tavoin meidän tulisi kaikki projektit tehdä, jättää suunnittelu mahdollisimman vähäiseksi ja keskittyä myöhemmin asioihin, jotka nousevat esiin. Tai jos projekti ei saa tuulta alleen niin ainakaan siihen ei olla silloin käytetty valtavasti resursseja. Nyt ensi viikolla tuotteistamme Ellan kanssa Muksuviikko konseptin. Tähän vaiheeseen ei ole kuitenkaan tarkoitus jumittua vaan keskitymme nopeaan toimintaan ja lähdemme mahdollisimman nopeasti myymään ideaa laskettelukeskuksille sekä myös erilaisiin tapahtumiin. Katsomme sitten miten käy. On tärkeää kuunnella asiakasta, mitä hän haluaa ja yhdessä luoda ratkaisu asiakkaan tarpeeseen.

 

 

Kuten olen jo esseessäni maininnut niin pitää lähteä tekemään asioita nyt eikä sitten tulevaisuudessa. Aina on helppo sanoa, että ei nyt juuri ole aikaa tehdä sitä, mutta ajan puute ei ole oikea syy. Jos jokin asia on sinulle tärkeä, sille aina löytyy aikaa vaikka kalenteri näyttäisi aivan muuta. Huomaan, että monella on kalenterit aina täynnä eikä löydy aikaa sille mitä pitäisi tehdä, ja tästä syystä yleensä heräämme liian myöhään siihen, että olisi pitänyt ja voinut tehdä jotakin. Nyt onneksi olemme Bisnerassa tiedostaneet sen, että meidän pitää ennakoida vieläkin enemmän ja katsoa tulevaisuuteen, vaikka nyt olisikin paljon hommaa jopa niin paljon, että aikaa ei tunnut riittävän mihinkään ylimääräiseen. Vaikka projekteja jo jonkin verran olemme saaneet tiimillemme niin meidän pitää myös huolehtia siitä, että projekteja on myös silloin kun nämä loppuvat. Siksipä nyt järjestämme jo projekteja pidemmän ajan päähän jopa jo ensi vuoden puolelle. Nyt tässä ennen kesää vielä ehtii järjestämään useamman projektin tulevaisuuteen. Pitää vain pitää mielessä se, että mikä on meille tärkeää, sillä siihen haluamme käyttää aikaa. Yrityksellemme elinehtona on kuitenkin asiakkaat, ja niitä me tarvitsemme lisää, jotta voimme pysyä pystyssä sekä oppia sellaisia taitoja mitä kukin meistä haluaa oppia.

 

Nyt pitää keskittyä tekoihin eikä enää sanoihin. Mihin minä aion keskittyä niin siihen, että kirjan opit pysyy mielessäni, mutta toivottavasti myös muidenkin. Ehkä saamme muutettua joitakin huonoksi osoittautuneita toimintatapojamme sekä saamme enemmän puhtia toimintaamme. Olemme ainakin nyt oikeaan suuntaan menossa tiiminä, joten uskon, että tästä tulee hyvä!

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!