Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dailogue

Kirjoitettu 31.08.20
Esseen kirjoittaja: Jussi Nieminen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogue
Kirjan kirjoittaja: William Isaacs
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodiii sitten kirjajättiläisen eli William Isaacsin Dialogin pariin. Ajattelin tämän kirjan olevan hyvää koronaluettavaa, sillä etätreenien merkitys meidän dialogiimme oli todella suuri. Viime syksynä tuntui siltä, että olimme ottaneet aimoharppauksen eteenpäin koko tiimimme dialogissa. Ongelmina meillä on ollut, että muutama ihminen pitää keskustelua yllä ja muut kököttävät hiljaa tuolissaan. Mielipiteitä myös oli kyseltävä henkilökohtaisesti, sillä keskustelu ei juuri soljunut kuinka sen dialogissa kuuluisi. Syksyn myötä kuitenkin keskustelu muodostui koko ajan paremmaksi ja tiimimme hiljaisimmatkin persoonat saivat omia äänihuuliaan auki. Kevään ja poikkeustilan tullen kuitenkin palasimme aika lailla alkupisteeseen. Varmasti osittain siksi, että suurinosa projekteista jouduttiin pistämään tauolle ja tämä vaikutti kaikkien motivaatioon. Eivätkä videopalverit auttaneet asiaa.

Kuten varmasti kaikki tiimiakatemian treeneissä vierailleet tietävät, perustuu oppiminen siellä dialogiin ja oppien tuomisen koko tiimin tietoisuuteen. Tämä kuitenkin vaatii kaikilta dialogiringissä avoimuutta, rehellisyyttä ja asioiden pohdiskelua objektiivisesti, ilman ennakkoasetelmia. William kirjassaan kertookin, että tärkein kohta dialogin alkaessa on keskeinen päätös, jonka jokainen saa tehdä: onko ennakkoasenteesi odottava, jolloin kuuntelet keskustelua ilman ennakkoluuloja ja resistanssia vai oletko puolustuskannalla oman mielipiteesi takana. Odottavalla asenteella päästään juuri siihen kiinni, missä dialogissa on kyse. Silloin pystytään reflektoiden osallistumaan dialogiin ja tutkimaan syvempiä kysymyksiä, ymmärtämään ongelmia, sekä lisääntymiskykyiseen keskusteluun. Lisääntymiskykyisessä keskustelussa dialogi ja ajatukset rönsyilevät muodostaen luovia ratkaisuja ongelmiin ja uusia monimuotoisia ratkaisuja tiimin projekteihin. Tätä William kutsuu kollektiiviseksi flowksi. Osallistumalla puolustusasenteen omaavalla mielentilalla dialogiin, muuttuu dialogi nopeasti kontrolloiduksi väittelyksi, jossa kisataan toisten mielipiteitä vastaan. Tämä murskaa luovan ajattelun ja minimoi uusien lähestymiskulmien syntymisen lähes kokonaan.
Olen huomannut, että tiimimme pystyy heittäytymään dialogin flowhun, kun aiheena on uudet projektit ja uusien asioiden käsitteleminen. Aiheen ollessa käynnissä olevat projektit, tiimin sisäiset asiat tai muuten vaan asiat, joista koko tiimi ei ole vastuussa vaan yksi tai useampi tiimiläinen, muuttuu asenteemme kuitenkin täysin. Tällöin treeneistä muuttuu usein hieman painostavat, etsitään ongelmia ihmisistä eikä ratkaisuista. Todistellaan omaa työtaakkaa ja vähätellään muiden panosta tiimiin. Tällöin kuitenkin pitäisi muistaa, että väittely tai syyttely harvoin tuo ratkaisua tai vie asiaa eteenpäin. Dialogia kannattaisikin käyttää uusien ratkaisujen etsimiseen ja koko tiimin yhteistä älyä käyttäen hoitaa hommat maaliin.

William antaa kirjassaan 5 vinkkiä joiden avulla voi itseään muistuttaa ennen istumista dialogirinkiin
1. Ole tietoinen ajattelusta
William neuvoo, että olemalla tietoinen ajattelustaan eli siitä kuinka paljon meillä on valmiiksi muotoiltuja mielipiteitä ja vastauksia päässämme. Ne tekevät älykkäästä ajattelusta vaikeaa, sillä monesti mietimme jo omia vastauksia ennen kuin kuuntelemme toisia loppuun asti. Ensimmäinen askel on siis tulla tietoiseksi tästä.
2. Pysy faktoissa
Hän neuvoo kuuntelemaan mitä sanotaan, eikä hyppimään omiin ratkaisuihin tai tuomitsemiseen. Usein ihminen pitää omia päätelmiään faktoina eikä haasta niitä. Katsomme usein asiaa siitä kulmasta, jossa olemme oikeassa, emmekä siitä, josta olemme väärässä.
3. Seuraa mikä sinua häiritsee
William huomauttaa, että kannattaa seurata miten itse reagoi siihen, kun jokin sanottu asia häiritsee tunnepuolelta. Asioiden tulkitseminen tunteella usein vie näkemyksen pois faktoista. William kertookin, että usein teemme itse juuri niitä asioita, joita neuvomme muiden olla tekemättä.
4. Kuuntele ilman vastustelua
Tunnista kaikki tunteet ja vastustelut mitä puhuttu asia sinussa herättää, mutta älä anna näiden häiritä. Tunnista, mutta kuuntele silti objektiivisesti
5. Pysy paikoillaan
William neuvoo käyttämään yllä olevia vinkkejä ja kasvattaa omaa sisäistä hiljaisuutta, jolloin pystyt erottamaan puhutun asian omista tunteista ja mielipiteistä. Sitten antamaan omat ajatuksesi dialogille.

William kutsuu dialogia Yhdessä kuuntelemisen taidoksi. Yllä olevat viisi vinkkiä varmasti auttavat pääsemään vaadittuun. Kirja oli mielestäni puuduttava, mutta mielenkiintoisten esimerkkien siivittämänä kuitenkin tiimimme dialogia varmasti eteenpäin vievä teos.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!