Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dettmann ja johtamisen taito

Kirjoitettu 14.01.21
Esseen kirjoittaja: Aleksi Laitinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Dettmann ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Saska Saarikoski
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 5. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

” Dettmann ja johtamisen taito ” on ollut pitkään jo jonossa lukuun ja kerran aikaisemmin olin jo aloittanut myös vähän kirjaa, mutta se oli jäänyt nopeaksi kokeiluksi. Ensimmäisellä kerralla kuuntelin kirjaa ja jotenkin se ei vain toiminut sillä kertaa. Nyt vuosi myöhemmin olin kuullut paljon kehuja taas kirjasta ja ajattelin lukea kirjan. Kirja kertoo todella paljon käytännönläheisiä toimintatapoja valmentamiseen ja johtamiseen. Kirja ei kuitenkaan minusta säväytä niin paljon kuin sitä on hehkutettu ja sellaisia isompia kolahduksia ei ole liikaa saatu puristettua kirjaan. Mutta mennään kirjan pariin nyt kuitenkin ja katsotaan mitä sieltä löytyi.

 

Dettmann mainitsee kirjassaan hänen tärkeimmäksi työkaluksi persoonan oman valmentajauran aikana. Aito ihmisyys on synnyttänyt aitoa luottamusta pelaajiin vuosien varrella. Tämä nosto varmasti kantaa pitkälle oli kyseessä homma kuin homma. Ihan sama vaikka työympäristö vaihtuu ja ihmiset ympärillä, täytyy aina muistaa olla oma persoona ja uskaltaa tuoda omat ajatukset esiin. Persoonat tuovat rikkautta ja muut ihmiset voivat saada vahvoilta persoonilta myös omaan tekemiseen vinkkejä. Rauhallisemmat persoonat voivat taas antaa hyvää tasapainoa tiimille ja näin ollen orkesteri soljuu sopivasti yhteen. Tempon näkövinkkelistä meillä on ollut aina melko sopiva orkesteri tältä näkökulmalta katsottuna ja jokainen on löytänyt oman paikkansa tiimissä hyvin.

Uuden oppiminen näkyy myös isossa roolissa tässä kirjassa. Dettmann kertoo lukeneensa koko ikänsä paljon kirjoja ja oppimaan jatkuvasti uutta ja näin ollen kehittämään itseään. Tämä täytyisi saada myös omaan toimintaan vielä näkyvämmäksi osaksi. Uuden teoriatiedon hankkimista täytyisi lisätä vielä entistä enemmän, jolloin olisi mahdollisuudet edetä vielä nopeammin. Tietenkin nykyään tulee joka päivä katsottua inspiraatiota videoista, mutta olisi hyvä muistaa hankkia tietoa myös vähän videoiden ulkopuolelta. Monta kertaa on huomannut saavan jostain kirjasta hyviä oppeja ja havahtumisia, joita ei ole osannut edes odottaa. Tähän hyvä lisä on myös tiimin kesken käytävät kirjatreenit, jossa tulee paljon teoriaa eri osa-alueilta.

 

” Työssä kaipaan porukkaa, jolla on selvä yhteinen päämäärä ja kaikilla sen saavuttamisessa oma tärkeä tehtävänsä.” Tämä lause kuvastaa hyvin sen mikä on ollut meillä Tempossa yksi tekijä, joka on hidastanut aika ajoin meidän toimintaa. Meillä on usein ollut haasteita saada jokaiselle motivoiva yhteinen tavoite ja meidän toiminnan päämäärä on ollut vähän hämäränpeitossa. Tämä on johtanut myös siihen, että selkeitä tehtäviä tai rooleja ei ole ollut. Tosin tällaiset oikeasti koko tiimin projektit ovat olleet vähässä, joten aika vähän tähän on ollut tilaisuuksia. Pienemmissä projekteissa tämä on taas toiminut huomattavasti paremmin ja uskon, että ollaan päästy parempiin tuloksiin näissä projekteissa. Tai jokainen on ainakin tiennyt oman roolinsa ja vastuunsa projektissa. Kun jokaisella osallistujalla on selkeänä päämäärä, jonka takia hommia tehdään niin on paljon helpompi motivoitua hoitamaan oma osuutensa. Lisäksi kun tiedät oman tehtävän työnkuvan niin sinun on helppo lähteä tekemään, toisin kuin tehtävä olisi vähän kaukainen tai tehtävää ei olisi jaettu tarpeeksi tarkasti kenellekään. Projektipäälliköllä on tärkeä rooli viestiä tarpeeksi ja jakaa vastuut oikein tiimin kesken.

En ikinä ole seurannut koripalloa missään sarjassa ja pakko myöntää, että en ole tainnut koskaan myöskään katsoa yhtään kokonaista koripallo-ottelua. Seuraan paljon urheilua, mutta juuri kyseinen laji ei ole koskaan napannut. Kirja seuraa koko ajan koripallomaailmaa Dettmannin kautta, mutta sinällään se ei haittaa, koska kirjoitustyyli on hyvin ymmärrettävää. Tietty koripallofanina tästä kirjasta voisi saada vielä paljon enemmän irti.

 

Dettmann nosti kirjassa valmentajan suurimmaksi virheeksi sen, että alkaa nauttimaan liikaa onnistumisesta. Hänen mukaan se kostautuu aivan varmasti myöhemmin. Olen kyllä samaa mieltä tässä asiassa. Paljon urheilua seuranneena sellainen käsite kuin ”hyvänolontunne” johtotilanteessa on myrkyllinen. Usein tässä tilanteessa keskittyminen herpaantuu ja kaveri pääsee virittämään sellaisen ansan, että sieltä ei tarvitse enää kömpiä ylös. Tätä samaa pointtia voi käyttää myös yritysmaailmaan. Ei pidä liikaa tuudittautua hyviin tuloksiin, vaan tähdätä entistä kovemmin eteenpäin. En sano sitä etteikö onnistumisia tulisi juhlia, mutta juhlinnan jälkeen lyödään seuraavaa pykälää silmään ja kohtia uusia haasteita. Juhlimisen vastapainoksi välillä joukkueella/yrityksellä menee myös huonosti ja ollaan pohjamudissa. Näissä tilanteissa ei auta huutaminen ja rankaiseminen, vaan täytyy osata motivoida työntekijät uudestaan ja uudestaan, jolloin myös he rupeavat uskomaan hommaan uudestaan. Motivoinnin apuna toimii varmasti kuunteleminen ja työntekijöiden ymmärtäminen.

Kirjassa nousee monessa kohtaan joukkueen kaikkien pelaajien tärkeys esiin. Tämä asia nousee melkein aina suomalaisessa urheilussa, sillä harvoin meillä on joukkue täynnä supertähtiä. Esimerkiksi jääkiekossa, Suomella tuskin koskaan on ollut paras joukkue, mutta silti menestystä on tullut. Tähän suurin syy on laadukkaat valmentajat ja oikea roolitus joukkueen valinnassa. Usein valmentajat ovat saaneet kottikärryllisen lokaa niskaan näiden valintojen vuoksi ennen kisoja, mutta onnistuneiden kisojen jälkeen heitä ylistetään upeasta roolituksesta. Supertähdet tarvitsevat tulitukea muulta joukkueelta, jotta joukkue voi yltää koviin saavutuksiin. Tämäkin pointti sopii hyvin yritysmaailmaan. Oli kyseessä kuinka kova tekijä vaan, niin pitemmän päälle hän ei yksin pääse mihinkään ilman toimivaa tiimiä. Tiimissä roolien on oltava selvillä ja jokaisen on tiedettävä tasan tarkkaan oma vastuunsa ja uskottava itseensä siinä hommassa. Näin ollen ihmiset kasvavat kovemmiksi tekijöiksi ja saavuttavat parempia tuloksia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!