Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dettmann ja johtamisen taito

Kirjoitettu 01.05.18
Esseen kirjoittaja: Ari Kautto
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dettmann ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Saska Saarikoski
Kategoriat: 1. Oppiminen, 9.04. Johtaminen, 9.05. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dettmann ja johtamisen taito

 

Dettmann oli nuoruusvuosinaan vaikea valmentaja, jota ei haluttu joukkueisiin valmentamaan koska kukaan ei tiennyt mitä siitä tulisi. Hänen kiivas luonteensa tuotti ongelmia joukkueenjohtajien kanssa, koska hän sanoi aina oman mielipiteensä eikä mielistellyt ketään. Dettmann piti jopa liikaakin kiinni omista mielipiteistään ehkä ärsyttääkseenkin muita urheilun saralla toimivia kohtaan. Ajan saatossa Dettmann oppi kuitenkin joustamaan ja tuomaan sopivasti nöyryyttä omaan toimintaansa.

 

Suurimpana muutoksen tekijänä oli hänen pääsy toimimaan Suomen koripallojoukkueen päävalmentajana. Epäilyksiä oli paljon ja kysymyksiä pystyykö hän toimimaan niin vaikeassa pestissä myös. Hänet kuitenkin lopulta valittiin pestiin ja se aiheutti joissain ihmisissä katkeruutta, että hän ei olisi soveltuva ihminen työtehtävään. Dettmann joutui kohtaamaan monessa eritilanteessa saman kohtelun, esimerkiksi kun hänet valittiin valmentamaan Saksan koripallojoukkuetta. Valinta aiheutti samanlaisen epäilyksien aallon liiton sisällä. Dettmann ei näistä koskaan välittänyt vaan halusi näyttää, että muut ovat väärässä ja todistaa sen teoilla ei sanoilla.

Kirjan suuria oppeja itselle oli juurikin Dettmannin päättäväisyys itseään kohtaan. Hän uskoi itseensä ja siihen mitä tekee eikä antanut muiden mielipiteiden muuttaa omaa toimintaansa. Toisena asiana pidän hänen toiminnassaan, että hän ei lähtenyt sanoilla selittämään omaan toimintaansa vaan teoilla. Hän todisti monelle ihmisille heidän olevan väärässä kritisoidessaan häntä johtamistyylistään taikka minkälainen johtaja hän muutenkin on. Suoraselkäisyys on mitä Dettmann toiminnassaan tuo ilmi. Pyrin omassa elämässä juuri samanlaiseen ideologiaan. En selitä tekojani sanallisesti vaan haluan teoilla näyttää mihin pystyn taikka missä olen hyvä.

 

Dettmann tuo kirjassa esille minkälainen on hyvä pelaaja urheilussa. Hänen kokemuksen pohjalta hän on ehdottomasti sitä mieltä, että itse oppinut on paremmin oppinut kuin sellainen joka matkii asiat. Tärkeintä on, että pelaaja itse pureskelee asian, miten se kuuluu tehdä. Pelaajan on tärkeää myös analysoida, miten asian pystyy tekemään vielä paremmin, jotta hän tajuaa, miksi asian opiskelu on tärkeää ja miten se edistää häntä itseään. Tämä on tapa joka luo pidempi aikaista vaikutusta toimintaan ja mahdollistaa myös pelitilanteissa aivan uudenlaisen toimintatavan. Pelaaja omaksuu asian myös paljon nopeammin ja paremmin jos hän itse käy asian tarkoin läpi. Pelaaja joka kopioi asiat toiselta ja koittaa matkia toimintaa näyttämään samalta ei saa samaa vaikutusta kuin aikaisemmin käyty malli. Ihminen tarvitsee omakohtaisen ”ahaa” elämyksen jotta hän pystyy sisäistämään asian kunnolla. Dettmannin esimerkki oli koripalloon pelkästään liittyvä, mutta se toimii myös ihan yritysmaailmassa. On tärkeää, että työntekijä oppii itse asian eikä niin että kopioi sen ainoastaan toisen tekemänä.

 

Valmentamisessa tärkeimpiä valmentajan tehtäviä on valmennettavan vahvuuksien vahvistamista. Valmentaja on tärkeää löytää jokaiselle pelaajalle oma pelipaikka omille vahvuuksille. Se saa joukkueen toimimaan kaikkein parhaiten, kun jokaisella joukkueen jäsenellä on tärkeä osa ja rooli joukkueessa. Tämä sama pätee Tiimiakatemialla erityisesti 24H synnytyksessä, jonka mekin suoritimme tuossa kuukausi takaperin. Tehtävän alkaessa sovimme nopeasti mitä kukakin tekee ja itse erityisesti hakeuduin ideointiin, koska olen huomannut itselleni sopivaksi juuri ideointi vaiheen. Itselle on helppo aloittaa projekti, sekä ideoida mahdollisimman hullujakin ideoita, mutta taas esimerkiksi raportin saattaminen täydelliseen lukumuotoon ei todellakaan ole itselle luontaisesti helppo tehtävä. Tässä onnistuimme jakaen juuri raportin viimeistelyn tiimimme Katalle sekä Marille, jotka taas omaavat vahvuuksia tällä osa-alueella. Dettmann tuo kirjassa esiin juuri tämänkaltaisen toiminnan tärkeyden, jossa on pystytty selvittämään mitkä ovat kenenkin vahvuuden missäkin tehtävässä. Olemme tiiminä toimineen jo useamman vuoden, sekä työskennelleet paljon yhdessä, jotta pystymme jakautumaan mahdollisimman optimaalisiin rooleihin. Se mahdollistaa hyviä tuloksia joita saimme aikaiseksi juuri tässä kyseisessä 24H synnytyksessä. Tämä Dettmannin oppi on hyvä, jota haluan myös hyödyntää tietoisesti vielä paremmin tulevaisuudessa esimerkiksi, jos toimin esimiehenä niin koita oppia tiedostamaan mikä on jokaisen ryhmänjäsenen vahvuus.

 

Pelaajien kuunteleminen on tärkeää mutta johtajan on tärkeää näyttää, että on vahvuutta kysyä ja samalla ottaa pelaajat paremmin huomioon eikä niin että hän kysyisi koska ei tiedä mitä tilanteessa pitäisi tehdä.  Se luo alaiselle turvaa, kun hän tietää mitä tehdä ja myös että heitä kuunnellaan. Heille tulee myös huomioon otettu olo ja samalla heille tulee olo, että heidänkin ajatukset ovat tärkeitä. Samaa olen pyrkinyt käyttämään johtaessani, esimerkiksi Pitstopilla kysyn ajoittain eriasioihin ammattipiston opiskelijoilta mitä he ovat mistäkin tilanteesta mieltä. Heistä huomaa selvästi, että tekemisen taso ja oma vireystila pysyy paljon paremmin, kun heille tulee olo, että heitä kuunnellaan.

 

Dettmann on valmentamisen aikana huomannut, että ihminen ei tekemisestä väsy vaan makaamisesta. Ihminen jaksaa tehdä todella paljon töitä taikka mitä ikinä, jos tekeminen on hänestä mielekästä. Tämän olen henkilökohtaisesti itse kokenut tällä hetkellä elämässäni. Minulla on monta projektia ja töitä tällä hetkellä käynnissä, mutta kaikki tällä hetkellä tekemäni asiat ovat mielekkäitä, joten suuri työtaakka ei tunnu läheskään niin kuormittavalta kuin aikaisemmin sellaisessa työssä jossa en viihtynyt. Turhaudun itse, jos minulla ei elämässä ole paljoa tekemistä vaan liikaa aikaa käytettävänä. Se myös kuormittaa todella paljon vaikka sitä ei äkkiseltään uskoisi. Juuri tätä samaa Dettmann tuo kirjassaan esiin pelaajien harjoitteluun liittyen. Heistä moni jaksaa treenata todella suuria määriä ja paljon koska heillä on intohimoa koripalloa kohtaan, joten treenaaminen ei tunnu kuormittavalta heistä. Haluan juuri pyrkiä tällaiseen työhön valmistumisen jälkeen, johon minulla on intohimoa eikä töihin meneminen tunnu raskaalta vaan sinne menee mielellään.

 

Hyvän tiimin muodostaa hyvä yhteishenki sekä kaikkien sitoutuneisuus tiimiin. Dettmannin mukaan yhteishenkeä lisää kaikkein eniten yhdessä syöminen, sekä pienet yhteiset rutiinit joita tiimi tekee yhdessä. Sitoutuneisuus on tärkeää, siitä hyvänä esimerkkinä itsellä on Globaattorin toiminta. Toiminta lähti aivan itsestään käyntiin, kun oli varmuus siitä, että kaikki tiimissä olevat ovat sitoutuneet täysin tiimiin.

 

Flowjohtaminen täydellinen elämys jossa ihmisellä kaikki tuntuu onnistuvan. Flow tarkoittaa päämäärätietoista toimintaa. Tilanteessa ihmisen täyttää harvinainen tasapaino ja onnellisuuden tunne. Urheilussa koen edelleen monesti samanlaisen tunteen. Dettmannin mukaan 1000 harjoitustuntien jälkeen ihminen saavuttaa flowtilan. Tässä tilanteessa ihminen antaa rutiinien toimia ja hän ikään kuin seuraa vain vierestä. Itselle salibandy jossa treenasin nuorempana rutiiniksi pelaamisen aiheuttaa juuri tällaisen flowtilan. Silloin tosiaan tuntuu, että kaikki onnistuu ja pelaa niin sanotusti hurmoksessa. Tällä hetkellä itsellä on myös osittainen flowtila ihan työnteossa. Tuntuu että jokaiselta asiakaskäynniltä saa paljon enemmän irti myös kaupan muodossa sekä on uskallusta ottaa aivan uusia tehtäviä vastaan vaikka se saattaa alkuun vähän myös jännittää.  Turvallinen työilmapiiri ja uskallus heittäytyä tilanteeseen ”tässä minä olen” auttavat flowtilan löytymistä.

 

Viimeisenä pointtina, joka toimii myös itselle elämässä suunnannäyttäjänä eli tärkeintä on, ettei luovuta, koska luovuttaminen on helppoa eikä se kehitä ihmistä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!