Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Developing the Leader Withing You

Kirjoitettu 09.12.15
Esseen kirjoittaja:
Kirjapisteet: 3
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

John C. Maxwell on yksi tunnetuimpia you can do it kirjailijoita, joiden teos saa poikkeuksetta hyvän fiiliksen päälle – tunteen siitä, että mikä tahansa on mahdollista. Maxwellin kirja Developing the Leader Withing You käsittelee johtamisen periaatteita niin johtajan kuin johdettavien näkökulmasta ja sitä, miten johtaminen kehittyy ja miten se vaikuttaa ympärilläsi oleviin. Maxwell kokoaa erilaisista johtajista viiden tason arvoasteikon, joka löytyy kirjan ensimmäisestä luvusta: Leadership is creating positive influence

1. Position

Usein vasta nimitetyllä tai uudella johtajalla lähtötasona on asemasta johtuva johtajuus. Tässä johtamisen tasossa johdettavia motivoi lähinnä pelko, sillä johtaja on heitä hierarkisesti korkeammassa asemassa. Työntekijöillä ei ole myöskään motivaatiota ylittää tuloksia ja tekevät vain pyydetyn ja senkin vain keskinkertaisesti. Hyvän johtajan tulee olla motivoiva niillä tavoilla, jotka sopivat johdettaville – aina ei ole paikka kepille, aina ei porkkanalle. Jotta johtaja voi päästä seuraavalle tasolle, täytyy johtajan ja johdettavien välille syntyä luottamusta ja sitoutumista.

2. Permissions/Relationships

Toisella tasolla johtaminen keskittyy ihmisten yhteen tuomiseen ja siihen, että projektiryhmän sisällä viestintä toimii hyvin. Hyvä meininki työntekijöiden keskuudessa lisää luottamusta johtajaan ja tämän auktoriteettia ei enään pidetä vain asemallisena oletuksena.

3. Production/Results

Kolmannella tasolla johtaja tuo tiimille eteen haasteen; yhteisen tulos tavoitteen, johon toimintaa tehostamalla voidaan päästä. Johdettavat pääsevät mukaan kokemaan onnistumisen tunteita yritystasolla ja he saavuttavat jotain konkreettista.

4. People developement / Reproduction

Neljännellä tasolla johtaja keskittyy ihmisten johtamiseen ja heidän erikoisosaamisensa kehittämiseen. Johdettavat tuntevat kiitollisuutta johtajan tuesta henkilökohtaisessa kehityksessä ja pitävät johtajan sanaa arvokkaana.

5. Personhood

Personhood viittaa erilaiseen ihmislahkoon, jotka seuraavat johtajaa joka on jo pitkän ajan kasvattanut ihmisiä henkisesti ja taidollisesti työelämässä.

Johtamisen periaatteet

Kirja koostuu kymmenestä johtamisen periaatteesta, jotka käsittelevät johtajuuteen liittyviä tapoja ja toimintamalleja. Ensimmäinen kertoi johtajuuden viidestä eri tasosta. Seuraavaksi käsittelen yhdeksän viimeistä kohtaa vähän nopeammin:

2. The Principle of Priority

Tarpeellisuuden periaate liikkuu kahdella akselilla: tärkeys – kiireys. Tällä mittarilla johtaja pystyy valitsemaan mihin fokus seuraavaksi suunnataan. Ne tehtävät, jotka ovat tärkeitä ja kiireitä, hoidetaan ensimmäisenä. Kuulostaapa helpolta. Vaikea osuus piilee valinnassa siitä, mikä on tärkeää ja mikä ei. Ilman äärettömän hyvää asiakaspalautetta on vaikeaa tietää, mitä asioita tuotteessa tai palvelussa on pakollista olla. Kiireelliset asiat pystyy huomaamaan usein onneksi helpommin.

3. Leadership is modeling integrity

Johtajuus on kokonaisuuden hahmottamista. Hyvän johtajan on tärkeää nähdä kaikki liikkuvat palaset ja tietävät niiden suunnan, nopeuden ja määränpään. Äärimmäisen tärkeänä Maxwell pitää myös luottamusta johdettavien ja johtajan välillä. Johtajan täytyy olla oma itsensä ja toimia sanojensa mukaan säilyttääkseen uskottavuutensa

4. Leadership is creating positive change

Alivaltiosihteerin luontoäänenä oli tammikuulle muutosvastarinta, joka on lintu joka vastustaa kaikkea uutta. Toimistolla kuuluu meteli ”ei onnistu, ei onnistu, ei se noin voi mennä”. Yksi varmasti vaikeimpia johtamisen periaatteita on positiivisen muutoksen luominen. Ihmisillä, varsinkin suomalaisilla, on tapana olla vastaan muutoksia. On helppo takertua vanhaan tuttuun ja turvalliseen Passeliin, kun uusi parempi vaihtoehto vaatiikin kouluttautumista ja lisää työtä.

5. Leadership is problem solving

Johtaminen on ongelmanratkontaa. Hyvän johtajan tunnistaa siitä, että hän kukistaa ongelman ennen kuin siitä tulee hätätilanne. Ongelmat on kitkettävä heti alusta alkaen ja niitä ei saa päästää kasvamaan suuriksi. Tiimiliiderimme Aino on mielestäni hyvin onnistunut johtamaan meitä heti alussa pois sarkasmista ja kyynisyydestä, jotka alkoivat muodostua ongelmissa tiimin kehityskaarta katsoessa. Ongelmien noustessa oikean johtajan on otettava haaste vastaan ja vastattava siihen parhaansa mukaan

6. Leadership is having the right positive attitude

Kuka jaksaa kuunnella negatiivista johtajaa? Kuka jaksaa lähteä näyttämään tietä, kun johtaja tai kukaan muu sitä ei tee? Ei kukaan. Johtajan täytyy olla asenteeltaan positiivinen ja innostava. Maxwellin mukaan johtajuus on usein paljon enemmän kuin hierarkinen esimiesasema. Johtajuus ei ole sidottuna asemaan silloin kun mukana ovat johdettavan positiivisiset tuntemukset.

7. Leadership is developing people

Ihmisten johtaminen ja kehittäminen on johtajuuden tunnusmerkki. Hyvä johtaja näkee arvon jokaisessa ihmisessä ja pystyy näkemään heidän erityisosaamisensa ja kehityskohtansa. Täydellistä tiimiä ei ole koskaan valmiiksi olemassa, se tarvitsee aina ihmisten johtamista yhdenmukaiseen suuntaan. Jokaisella ihmisellä on tarve tuntea itsensä tärkeäksi ja jokaisella johtajalla on velvoite tehdä heistä tärkeitä. Rohkaisemalla alaisiasi tukemalla heitä kehittymisessä parannat heidän antamaansa tulosta roimasti.

8. Leadership is having a vision

Miten voit johtaa, jollet tiedä minne olemme menossa? Jotta tavoitteisiin voi päästä, ne täytyy ensin asettaa. Ei voida puhua johtajasta, joka tekee vain lyhyitä tavoitteita, silloin puhutaan organisoijasta. Sen lisäksi, että itse tietää mihin on menossa, on tärkeää pitää myös johdettavia kartalla siitä, minne ollaan menossa. Jos visio ei ole koko organisaatiolle läpinäkyvä, työnteko voi tuntua merkityksettömältä ja palkitsemattomalta.

9. Leadership is self-discipline

Johtaminen ei koskaan ole helppoa. Se vaatii jatkuvaa itsekuria jatkuvasti ottaa ohjat itsensä ja johdettaviensa tekemisestä. Henkilökohtaisesti oma itsekurini on tunnetusti varsin heikko. Käytännössä olen maailman paras valehtelija, jos kohteena on minä itse. Kirjassa on hyvä lista parantamaan itsekuria.

– Aloita itsestä, tunnista omat sisimmäiset ongelmasi

– Aloita ajoissa

– Aloita pienestä, ota yksi askel kerrallaan

– Aloita heti, syö se sammakko, ei ole mitään syytä odottaa joka kerralla huomiseen.

– Organisoi itsekurin edellyttämät muutokset

10. Leadership is developing staff

Yksinkertaisesti: kehittämällä johdettaviasia ja vain kehittämällä johdettaviasia olet kykenevä luomaan huipputiimin, joka tekee jatkuvasti itsensä ylittäviä tuloksia

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!