Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Aku Oikari
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito
Kirjan kirjoittaja: William Isaacs
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3. Yrittäjyys, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pohjustuksena Dialogi kirjan lukemiseen saimme muutaman kysymyksen koskien tiimiyritystämme: Mikä on Idealekan dialogissa toimivaa ja mikä ei ole.

Idealekan dialogi on mennyt kyllä hurjasti eteenpäin aivan viime aikoina. Dialogi on ollut pitkään jo ihan kohtuullista, mutta loppukevään aikana se on ottanut viimeistään hurjia harppauksia keskustelusta ja väittelystä kohti oikeaa dialogia. Viimeinen varmistus tälle tuli tämän päivän treeneissä, joissa päävalmentajamme antoi ristipölyttäjän loppupalautteessaankin palautetta kuuntelusta, kunnioittamisesta ja oman vuoron odottamisesta. Ainoa mikä jäi uupumaan, oli suoraan puhuminen. Ullakin totesi, että kuorrutamme vielä hieman puhetta ja muokkaamme sitä mielistelevämmäksi.

Dialogin 4 perusperiaatetta: kuuntelu, kunnioittaminen, oman vuoron odottaminen ja suoraan puhuminen toteutuvat siis melko hyvin Idealekan treeneissä, paitsi viimeinen, suoraan puhuminen ei vielä ole täysin mallikkaalla tasolla. Mutta aloitetaan niillä, mitkä menevät Idealekan dialogissa hyvin.

Kuuntelu, kunnioitus ja oman vuoron odottaminen. Olemme oppineet kuuntelemaan toisiamme todella hyvin, vielä alkutalvesta kaikki heittelivät kärkkäitä mielipiteitään toistensa päälle, mutta nyt rinki on todellakin rauhoittunut toden teolla. Tiimi on mennyt todella paljon eteenpäin kuuntelussa, mutta itse koen taas menneeni hieman ehkä huonompaan suuntaan. Puhun paljon ja välillä en jää odottamaan vuoroani vaan heitän oman mielipiteeni suoraan toisen lopetettua tai vähän jopa päälle. Tämä on myös asia mikä itseäni hieman jopa välillä ärsyttää ja mietityttää, olenko liikaa äänessä ja ärsytänkö muita puhumalla ihmisten päälle? Muuten tiimissä ihmiset ovat kyllä rauhoittuneet ja ne kärkkäimmät sekä äänekkäimmät ovat menneet huikeasti eteenpäin, alamme pitämään kaikkia samanarvoisina ja myös ottamaan vakavasti hiljaisimpienkin kommentit. Tietysti välillä ainakin itsestäni tuntuu, että tietyt ihmiset jäävät odottamaan vuoroaan treeniajan ulkopuolelle tai jos he puhuvat, niin jotkut ihmiset vääntävät sanomisista vitsin. Tämä johtuu ehkä turhautumisesta joidenkin kuuntelutaitoon, ihmiset eivät edes viitsi sanoa asioitaan, koska he tietävät valmiiksi, että heitä ei välttämättä oteta tosissaan.

Kuuntelun ja oman vuoron odottamisen kehittyminen dialogissa johtuvat suurimmissa määrin kunnioituksen parantumisena ja arvostuksena tiimiläisten keskuudessa. Olemme oppineet kunnioittamaan toisiamme ja toistemme mielipiteitä enemmän. Olemme oppineet ymmärtämään, että olemme erilaisia ihmisiä, jotka tulevat eri taustoista ja joilla on erilaiset kiinnostuksen kohteet. Kuulostaa kyllä todella kliseeltä, mutta näinhän se menee.

Suoraan puhuminen. Tuo kaiken perusta. Suurin muuri valetiimin ja tiimin välillä. Suoraan puhumisen kulttuurin kun saa juurrutettua kaikille tiimissä, niin että se tulee luontevasti ja asiallisena joka tilanteessa, niin alamme olla kova tiimi. Se on kyllä vaikea asia kaikessa ja kaikille. Vaikka kaikki toitottavat aina, että nyt sitten puhutaan suoraan ja rakentavasti, niin silti puheeseen tulee aina se kuorrutus lopuksi. Aloitetaan jämäkästi, sitten hieman pehmitetään ja lopulta isketään se ruusu siihen kakun päälle vielä koristeeksi, jolloin se alkuperäinen asia on jo unohtunut, eikä palautteen vastaanottaja saanut lopulta kritiikkiä lainkaan vaan vain mielistelyä.

Tiimissämme suoraan puhuminen menee juuri edellä mainitun tavoin. Esimerkiksi palautteen annoissa on osattu kyllä sanoa aluksi suoraan asioita ja vielä kohtuullisen rakentavasti, mutta sitten aina on tullut se sokerointi siihen päälle. Miksi se on niin vaikeaa, kaikki kyllä varmasti tajuavat, että se olisi tiimiyrityksemme parhaaksi, jos sanoisimme aina kaiken suoraan, mutta ei, aina tulee se kuorrutus. Ja itseäni ainakin ärsyttää joidenkin ihmisten ”välinpitämättömyys”, jos sanoo joskus jotain suoraan, niin sitten vastaanotto on todella laimeaa ja tuntuu kuin olisi patsaalle puhunut. Toinen asia mikä myös ärsyttää niin suoraan puhuminen koetaan myös todella negatiivisena asiana, tiettyjä ihmisiä ärsyttää, kun treeneissä ei olekaan aina iloista vaan siellä käydään asioita läpi, miten ne ovat.

Suoraan puheeseen kuuluu myös vastaanottaminen, palautteen vastaanottajan tulee osata myös käsitellä asiat rakentavana kritiikkinä, eikä lamaantua tai päästää sitä toisesta korvasta suoraan ulos. Hyvänä esimerkkinä toimii piinapäivien synnytys. Meillä oli 2 tuotetta jatkokehittelyssä ja kun välitsekissä annoimme palautetta toistemme aikaansaannoksista, niin toista ryhmää haastettiin aika paljon kysymyksillä: ”Miten olette tämän miettineet?” ja ”Mites nämä asiat?”. Tietyt ihmiset eivät osanneet ottaa palautetta haasteena, vaan he lamaantuivat täysin, että ”toinen ryhmä tyrmäsi tämän idean täysin”.

Miten sitten pääsemme suoraan puheeseen? Tulemme treeneihin valmistautuneina, agendaa valmiiksi miettineenä. Alamme luottamaan omiin mielipiteisiimme, mutta mietimme myös perustelut niihin paremmin. Kun luotamme omiin mielipiteisiimme, meidän pitää alkaa luottamaan vastaanottajaan. Luotamme, että vastaanottava osapuoli osaa ottaa palautteen rakentavasti ja positiivisesti. Lopulta luotamme vielä siihen, että voimme yhdessä ratkaista ongelman. Siitähän dialogissa on kyse, ratkaistaan yhdessä ongelma synnyttämällä jotakin uutta. Sitten alamme vain puhumaan suoraan ja huomaamme olevamme matkalle Tiimiakatemian kovimmaksi tiimiksi ikinä.

Vielä on itsellänikin näköjään tehtävää ja paljon suoraan puhumisessa. En mainitse kenenkään tiimiläisemme nimeä tässä esseessä ja alkupuolella hieman kuorrutin juttua kuuntelutaidoista. Mutta eiköhän se tästä, luotetaan tässäkin asiassa vaan siihen prosessiin.

Aku Oikari / Osuuskunta Idealeka

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!