Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito

Kirjoitettu 26.05.14
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito
Kirjan kirjoittaja: William Isaacs
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dialogi, yksi Tiimiakatemian oppivan organisaation ehdottomista vahvuuksista. Opimme tiimin kesken ajattelemaan yhdessä yksin ajattelun sijaan. Monet ongelmat ratkeavat parhaalla mahdollisella tavalla, kun niitä lähdetään purkamaan porukalla, tämä onnistuu, kun tiimi hallitsee dialogisen ajattelumallin. Emme ainoastaan keskustele aiheesta, vaan pyrimme kehittämään ajatusta yhdessä ja yleensä myös luomaan jotain uutta.

 

Tiimimme Dynaamian taival alkoi viime syksynä, silloin 19 erillistä henkilöä istuutui aina treeneissä neljäksi tunniksi alas kertomaan omia juttujaan. Yleensä tilanne meni siihen, että vain murto-osa porukasta uskaltautui avaamaan suunsa ja osallistumaan keskusteluun. Monesti tämä porukka, ainakin omasta mielestäni vain jauhoi jonninjoutavia juttuja siinä tuntitolkulla, eikä siihen väliin oikein meinannut suunvuoroa saada. Silloin emme vielä olleet tiimi, olimme vain ryhmä ihmisiä samassa tilassa.

 

Nyt kun reilu puoli vuotta on kulunut ja Dynaamia on kokenut yhdessä jo vaikka mitä, tilanne on aivan toinen. Väki on vähentynyt 15 henkilöön ja tiimimme on alkanut hitsautua hyvin yhteen. Nykyään treeneissä on mukava käydä, kun asioita oikeasti saadaan eteenpäin ja suurin osa tiimistä osallistuu dialogiin. Kehitys syksystä on ollut huikea. Yksilöidenkin tasolla voi huomata, kuinka ennen kärkkäästi omia mielipiteitään viljelleet henkilöt ovat oppineet kuuntelemaan muita ja antamaan tilaa hiljaisemmillekin persoonille. Olemme oppineet ainakin jollain tasolla kuuntelemaan yhdessä, asian kehittämisen näkökulmasta, ei ainoastaan omien mielipiteiden näkökulmasta.

 

Itsekin olin alkuun skeptinen koko tätä dialogi hössötystä kohtaan, muut pinkut tulivat treeneihimme haukkumaan dialogia, todennäköisesti itsekään siitä mitään ymmärtämättä. Se vain oli sellainen muotisana, jota koko syksyn ajan oli Tiimiakatemialla viljelty. Nyt vasta alkaa ymmärtää sen merkityksen, kun asioita pystytään oikeasti hoitamaan ja edistämään yhdessä, aiheeseen keskittyen. Tiimissämme ihmisille muodostuu toki tiettyjä rooleja dialogin jäseninä, mutta omasta mielestäni se toimii, että toiset avaavat keskustelua ja tuovat uusia aiheita pinnalle, muutama sitten heittää väliin kyseenalaistavia kommentteja ja erilaisia näkökulmia. Ne otetaan huomioon ja homma kuitenkin etenee kokoajan, osa kuuntelee enemmän ja tulee yleensä vain välillä mukaan keskusteluun, yleensä kuitenkin ohjaten sitä takaisin raiteilleen,  jos meinataan lipsua aiheesta.

 

Roolit jakautuvat meidänkin tiimissämme pääpiirteittäin David Kantorin kehittämän, keskustelun neljä luontaista roolia- periaatteen mukaisesti.

 

1.Aloitteentekijä

2.Kannattaja

3.Vastustaja

4.Sivustakatsoja

 

Dynaamia voi vielä varmasti kehittyä dialogissa paljonkin, mutta ainakin itselleni uskoa antaa se, kun olemme jo saaneet konkreettista hyötyä dialogista. Olemme pystyneet hoitamaan muutaman synnytyskeissin hyvin, olemme yhdessä suunnitelleet Euroopan-reissun ja luoneet yrityksellemme toimintamalleja ja suuntaa kehitykselle.

 

Dialogin perusperiaatteet siis alkavat olla hanskassa, hyvät perusneuvot tähän löytyi Dialogi-kirjasta.

 

1. Kuuntele

 

2. Kunnioita

 

3. Odota

 

4. Puhu suoraan

 

Tiimissämme kolme ensimmäistä kohtaa toteutuu jo melko hyvin. Osaamme kuunnella, mitä toinen oikeasti sanoo ja miettiä samalla, miten tämä puheenvuoro liittyy yhteiseen tekemiseemme. Osaamme myös kunnioittaa toisen puheenvuoroa, enää ei esiinny niin paljoa päälle puhumista, kuin syksyllä. Dialogi siis rullaa melko luontevasti ilman häiriöitä.

 

Eniten kiinnittäisin huomiota suoraan puhumiseen. Siinä on vielä kehittämistä meidänkin tiimillämme, monesti tulee vielä esille asioita, mitä yksilö on pidemmän aikaa hautonut omassa mielessään, mutta ei ole uskaltanut tuoda sitä esille tiimin kesken. Ehkä vielä ajattelemme, että suorapuheisuus voisi hidastaa oppimista ja asioiden etenemistä, varsinkin jos nämä puheet poikkeavat valtajoukon mielipiteestä. Se on kuitenkin sellainen asia, joka on opeteltava. Suoraan puheeseen suhtautuminenkin on opittavissa, eli emme jää vatvomaan liikaa sen ympärille, että hui kauhea kuinka nyt noin uskalsit sanoa. Keskitytään mielummin siihen, mitä ajatuksia sen lauseen takana oli.

 

Olen huomannut, että olen itsekin kehittynyt keskustelutaidoissa huomattavasti ensimmäisen vuoteni aikana Tiimiakatemialla. Olen oppinut osallistumaan dialogiin entistä enemmän, olen myös huomannut sen, että omasta panoksestanikin on hyötyä koko tiimin kannalta. Ennen olin enimmäkseen hiljaa, enkä juuri kuunnellutkaan, mutta nykyään kuuntelen tarkasti ja pystyn heittämään väliin asiaa edistäviä puheenvuoroja. Tästä on varmasti hyötyä myös tiimin ja tiimiyrityksen ulkopuolisessa elämässä.

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!