Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dialogi- yhdessä ajattelemisen taito

Kirjoitettu 13.03.13
Esseen kirjoittaja: Ida Permikangas
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogi- yhdessä ajattelemisen taito
Kirjan kirjoittaja: William Isaacs
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kävin hakemassa hiihtoloma lukemiseksi kirjastosta jokaiselle tiimissä pakolliseksi merkityn kirjan Dialogin. Kirja vaikutta tylsältä, paljon tekstiä ja sivuja ilman kuvia. Repeytynyt ulkoasu viittasi monen lukijan huolimattomaan kohteluun, teipinpalat kulmissa. Kirjaa lukiessa mietin leikkimielisesti, että ehkä tämä on se kirja jonka syvin merkitys upottaa lukijan niin syvälle,että lukija unohtaa hallita voimiaan repiessään seuraavaa sivua esille ahmiessaan tekstiä.

 

Dialogi on sana, joka ilmenee Tiimiakatemialla usein. Useimmiten muualla yhteisöissä, kuten edellisellä työpaikalla, dialogia ei hyödynnetty työyhteisön kehittämisessä. Tai oikeastaan, edellisellä työpaikalla en sanan merkitystä ymmärtänyt syvemmin ja ajattelin dialogin toimivan käytännössä. Esimies painotti ennen kuukausipalaveria, kehityskeskustelua tai muuta yhteistäaikaa avoimena tilanteena dialogiin. Käytännössä se merkitsi kuukausipalaverien nopeaa palautekierrosta muille osastoille ja kiireellä asioiden läpikäyntiä ilman keskustelua, kuuntelua ja yhdessä ajattelemista.

 

Tämän vuoden aikana tiimimme on kehittynyt huomattavan paljon dialogin avulla yksilöinä ja yhdessä. Alussa treeni tilanteet olivat vain asioiden pintaraapaisua, nopeita check in kierroksia, asioiden läpikäyntiä rutiininomaisesti, asioiden syvemmän merkityksen ohittamista. Olemme oppineet pitämään treeni tilanteita paikkana, jossa voimme luoda yhdessä asioille uusia merkityksiä, tarkastella asioiden eripuolia ja kuunnella aidosti toisen mielipiteitä.

 

Aito dialogi perustuu neljään keskeiseen periaatteeseen: toisten kunnioittaminen, kuuntelu, oman äänen tuominen esille sekä liian nopeista johtopäätöksistä pidättäytyminen. Nämä periaatteet ovat yksittäinkin tärkeitä, mutta dialogi nousee kaikkien neljän yhtäaikaisesta toteutumisesta.

Kunnioittaminen on keskeistä jo siksi, että me olemme kaikki tärkeitä. Olemme kaikki tärkeitä myös siitä huolimatta, että meillä kaikille on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Avoimuus ja luottamus mahdollistuvat, kun voimme luottaa siihen, että vahvuuksiamme kunnioitetaan ja ettei heikkouksiamme kohtaan hyökätä.

Kuuntelu ja oman äänen rehellinen tuominen esille ovat molemmat yhtäältä ilmiselviä aidon dialogin elementtejä, mutta toisaalta vaikeita harjoittaa käytännössä. Kun näytän kuuntelevani, kuuntelenko todella vai valmistelenko mielessäni vain omaa seuraavaa puheenvuoroani? Kun puhun, sanonko vain sen mitä odotan muiden haluavan kuulla, vai annanko puheeni tulla sydämestäni? Kuunteleminen ja oman aidon mielipiteen kertominen vaativat molemmat harjoitusta ja kehittymistä. Treeni tilanteet, forumit ja projektiryhmän kanssa toimiminen ovat avainpaikkoja kehittymiseeni. Huomaan jo tulleeni syksystä hieman eteenpäin. Usein tilanteissa, joissa olisi helpompaa vain miellyttää muita, pyrin sanomaan oman mielipiteeni mahdollisimman suoraan.

Liian nopeista johtopäätöksistä pidättäytyminen, ratkaisee dialogin kehittymisen suunnan. Sen harjoittaminen osoittaa kunnioittamista, edistää kuuntelemista ja auttaa oman äänen esiin nostamisessa. Emme esimerkiksi kuuntele aidosti, jos ajattelemme ennen toisen puheenvuoroa ”tiedän jo ennalta, mitä hän aikoo sanoa” tai ”kun hän sanoo tätä, hän tarkoittaa todella tuota”. Samoin omien ajatusten pohtiminen monilta eri kanteilta, eli käytännössä omien mielipiteiden kyseenalaistaminen, edistää rakentavan mielipiteen muodostamista.Edellä esitetyt periaatteet ovat yksinkertaisia, mutta niiden hyväkään toteuttaminen käytännössä ei johda välittömään, nopeaan keskusteluilmapiirin avautumiseen. Luottamuksen ja avoimuuden ilmapiiriin nojautuva aito dialogi rakentuu pidemmällä aikavälillä.

”Dialogi lisää ymmärrystämme ja tekojemme vaikuttavuutta sisimpäämme asti ulottuvalla tavalla, jolloin ajattelemme, tunnemme ja luomme merkityksiä sekä yksin että yhdessä.”

Ida Permikangas

040-8358980

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!